peekoo

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
 • Purnaan uusista gluteenittoman määritelmästä!! 23.8.2013 20:34

  Kylläpä koko ajan törmää tuotteisiin, joita ei enää keliaakikoille suositella! Nuo typerät uudet gluteenittoman rajat tekevät kyllä ruokavaliosta aika hmmm nautittamattoman! Tai no - ainahan voi leipoa itse jne, mutta esim muroja on vain yhdenlaisia, jotka maistuvat hyvälle.

  Anteeksi, että purnaan, mutta onko kukaan muu huomannut sitä, että sen jälkeen kun tuli nuo uudet gluteenittoman määritelmät voimaan tippui paaaaaljon hyviä tuotteita pois ruokavaliosta?

  Tuliko nuo uudet rajat vain sen takia, että keliaakikot ostais pahanmakuisia gluteenittomia valmistuotteita?

  Pah!!!

  Heh... Tulipa kieliopillisesti hyvä otsikko keskustelulle...

 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 26.5.2011 16:11

  Levin Sokos-hotellissa ja Turun Cumuluksessa on molemmissa ollut hyvin merkityt gluteenittomat ruoat sekä leipäkin on ollut muuta kuin sitkeähköä M:llä alkavan leipomon leipää. Niitä suosittelen.

  Itseasiassa mulla ei kauhean huonoa kokemusta hotelleista ole vielä kohdalle sattunut...

 • Epätoivoista. 18.4.2011 22:03

  Hyvä, että homma alkaa selviämään! Tsemppiä tutkimuksiin!

 • Moilasen uudet pizzat 18.4.2011 18:37

  Mä en oo missään nähny pitkään aikaan muita kuin tropicana-pizzoja. Ei siinä mitään muuta, mutta vihaan kinkkua, en yksinkertaisesti voi sitä sietää. Joskus ihmettelen, millä kriteereillä kauppiaat aina tilaavat vain tropicana pizzoja hyllyyn. Kuka niitäki syö?? ;-p

 • Epätoivoista. 15.4.2011 12:08

  Voihan kyse olla myös keliakiasta. Kuitenkin kannattaisi ehkä selvittää, voisiko kyse olla myös jostain liitännäissairaudesta tai muusta sairaudesta.

  Mulle kävi diagnoosin jälkeen samallalailla. Nyt paino on pysynyt kuta kuinkin samassa, mutta tosiaan tippui sellaiset n. 10 kg vuoden aikana. Mutta niin - kannattaa varmaan poiketa lekurin pakeilla.

 • Jytte-jauhojen paremmuus? 27.3.2011 22:41

  Minä en oo ikinä ostanut Jytte-jauhoja. Oon kyllä maistanut niistä tehtyjä leivonnaisia, joissa on ollut muitakin jauhoja seassa. En pitänyt mausta. Psylliumia saa erikseenkin ostettua ja sitä voi lisätä sitten itse leipomuksiin.

 • Hihtokelit 2010/2011 25.3.2011 20:32

  Olipa mahtava kantohanki tänään! Ja aurinko paistoi!

 • Hihtokelit 2010/2011 15.3.2011 21:58

  Kävin viikonloppuna hiihtämässä pitkin metsäautoteitä, kun olivat niitä auranneet. Niissä on tähän aikaan vuodesta parempi pohja luisteluhiihdolle monesti kuin oikeilla laduilla. Ja pitihän sitä käydä vähän peltoakin kokeilemassa, onneksi oli kelkkaura alla, muuten ois tyssänny matkan teko tykkänään. Siinä melkein umpihangessa rämpiessäni tuli oikein hyvä mieli. Aurinko paistoi ja oli mitä ihanin ilma! Kyllä siinä vastoinkäymiset unohtuu!

 • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 11.3.2011 19:39

  Heh, aivan pakko kommentoida. Keskustellaanko asiasta vai meidän motiiveista keskusteluun liittyen? Mä ainakin haluaisin keskustella asiasta, mua ei haittaa, jos joku on mun kans erimieltä.

  Keliakian yleistyminen on varmaankin juuri diagnostiikan tarkentumisesta ja taudin löytymisestä kiinni. Kuitenkin viljojen lisääntynyt käyttö voi tuoda tautia myös enemmän esiin. Ja edelleenkin mua ainakin kiinnostais vain tiedon vuoksi tietää, mikä merkitys jalostamisella on, ei siis geenimanipulaatiolla.

  Joissain suvuissa on enemmän autoimmuunitauteja kuin muissa ja kai se on sama, mistä saa helpotusta, vaikka sitten vhh ruokavaliosta. Itse olen miettinyt lähinnä sitä, mitä kaikkea shaissea sitä tulee syötyä einesten muodossa. Pitäisi varmaan pyrkiä syömään mahd paljon itsetehtyä. En hlökohtaisesti epäile sitä yhtään, että jotkut lisäaineet voisivat olla suurissa määrissä haitallisia. A. Heikkilällä on paljon asiallisia mielipiteitä, jotka itse voin allekirjoittaa, mutta kaikessa en ole samaa mieltä. Ei pidä seurata ihmisiä sokeasti, vaan pitää järki päässä...

 • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 11.3.2011 07:47

  Kari, missä lehdessä se juttu oli? Pitäisi ihan mielenkiinnosta kaivaa esiin.

  Itse olen meittinyt viime aikoina, miten nykyään ruokaa prosessoidaan paljon ja siihen lisätään vaikka vallan mitä lisäaineita. Muistan lapsuudesta sen, että ainakin minun kotona ruoka tehtiin perusraaka-aineista, ja mä en oo mikään ikäloppu!

  Keliakian määrä kasvaa, tai niitä löydetään enemmän nykyään. Mikähän rooli tähän on sillä, että esim. vehnää on jalostettu paljon. Se vehnä mikä tänään kasvaa pellolla ei ole samanlaista kuin se mikä kasvoi 100 vuotta sitten.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s