Gluteenitonta, kiitos!

Burger Kingistä gluteenitonta

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Siinä se nyt on: Burger Kingin gluteeniton Whopper-ateria! Ja oli muuten hyvää. Pihvissä hieno grillatun maku.

Siinä se nyt on: Burger Kingin gluteeniton Whopper-ateria! Ja oli muuten hyvää. Pihvissä hieno grillatun maku.


Päivitys 9.6.2016

Nyt se sitten tapahtui: kävin maistelemassa gluteenittoman Whopper-aterian Helsingin Rautatieaseman Burger Kingissä ja ai että oli hyvää. Annos oli iso, täytteitä riittävästi, Mäkkärin burgereita suurempi sämpylä ja mukava grillatun maku pihvissä. Ranskalaiset oli aika aneemiset, tosin rapeat. Plussaa myös "juo niin paljon kuin haluat" -tarjouksesta - alkaa tämä Ameriikan ravintoloiden vakiojuttu näemmä rantautua myös Suomeen. Täytyy myöntää, että kyllä kannatti odottaa tämä 2½ vuotta

Nyt myös tämän blogauksen kuva päivittyi oikeaksi gluteenittomaksi Whopperiksi

Päivitys 16.12.2015

Keliakialiitto selvitti Burger Kingiltä ottavatko kontaminaation riskit huomioon gluteenittoman hampparin valmistuksessa. Tässä lainaus liiton Facebook-päivityksestä:

"Burger Kingin sämpylä on gluteeniton ja valmistuksessa kiinnitetään huomiota gluteenittomuuteen. Tavoitteena on, että gluteenittomaan sämpylään tehty hampurilainen olisi gluteeniton myös kuluttajan sen saadessa. Suomen Burger King ei ole saanut yrityksen kansainväliseltä johdolta lupaa mainostaa hampurilaista gluteenittomana, koska se valmistetaan samoissa tiloissa, joissa käsitellään vehnäsämpylöitä. Tämän vuoksi tuotteessa on saattaa sisältää -varoitus. Ranskalaisille on Burger King -ravintoloissa oma rasvakeitin.

Keliakialiiton ravitsemusasiantuntija vastaus kysymykseen, uskaltaako keliaakikko syödä Burger Kingissä, on saamiemme tietojen perusteella, että uskaltaa syödä, kuten muissakin pikaruokaravintoloissa. Aina voi kuitenkin sattua vahinkoja, kuten missä tahansa muussakin ravintolassa, joka ei kokonaisuutena toimi täysin gluteenittomasti.

Tarkennuksena vielä, että ainoastaan WHOPPER®-hampurilainen gluteenittomalla sämpylällä on reseptiikaltaan gluteeniton. Valikoimassa on ravintolakohtaisia eroja."


Päivitys 1.12.2015

Kaksi vuotta siinä meni, mutta nyt Burger Kingistä saa gluteenittomia hamppareita. Ainakin melkein.

Pitkällisen "selvitystyön" jälkeen BK sai valikoimiinsa heidän kriteerit täyttävän hampurilaissämpylän, joka näyttää aivan samalta kuin Mäkkärin vastaava.

Keliaakikon ilon ampuu kuitenkin alas BK:n Facebook-päivityksen toteamus:

PS. Keittiössämme kuitenkin käsitellään gluteenia sisältäviä tuotteita, minkä vuoksi hampurilaisen muut täytteet voivat sisältää gluteenia. Gluteeniton sämpylä ei myöskään ole toistaiseksi saatavilla lentoaseman ravintoloista.

Lisäksi päivityksen kommenttiketjussa kertovat:

Pahoittelemme sitä, ettemme voi taata täyttä gluteenittomuutta ja siksi haluamme tuoda tämän myös esille.

Eräs Glu.fin käyttäjä sai palautetta suoraan Burger Kingiltä:

Keittiössämme kuitenkin käsitellään gluteenia sisältäviä tuotteita, minkä vuoksi hampurilaisen muut täytteet voivat sisältää gluteenia. Tämän vuoksi emme voi suositella tuotetta keliaakikoille tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville henkilöille. Kiitos ymmärryksestänne asian suhteen.

Nyt voinee todeta, että miten meni noin niinku omasta mielestä, Burger King? Itse ainakin harkitsen todella pitkään uskallanko mennä maistamaan. Luultavasti en.

BK voisi aloittaa asian avaamisen esimerkiksi niin, että kertovat avoimesti miten minimoivat kontaminaatioriskin gluteenittomia annoksia valmistaessaan. Toivon todella, että tätä puolta on mietitty ajatuksen kanssa, tai sitten gluteenittomat kannattaa jatkossakin tilata Mäkistä.

Päivitys 20.1.2015

Ei tullut gluteenitonta burgeria ajallaan. Tässä Burger Kingin tuoreimmat kommentit:

"Tavoitteenamme oli tuoda gluteeniton hampurilainen saataville vuoden 2014 loppuun mennessä, mutta valitettavasti tuote tulee myöhästymään. Alihankkijamme aikatauluhaasteiden vuoksi odotamme saavamme tuotteen aikaisintaan helmikuun loppuun mennessä. Tuotekehitysprosessi on ollut pitkä, koska haluamme tuoda tarjolle mahdollisimman hyvän ja valmiin tuotteen alusta lähtien. Kiitos kärsivällisyydestänne."

Eli tarkastellaan tilannetta uudelleen helmikuun lopussa. En tosin enää pidätä hengitystäni.

Päivitys 7.11.2014

Burger King on viettänyt hiljaiseloa gluteenittomien burgereiden suhteen, mutta tuoreimpana tietona kertovat seuraavaa:

Toivomme saavamme gluteenittoman hampurilaisen valikoimaamme vielä tämän vuoden puolella

Eli 52 päivän sisällä Burger Kingistä pitäisi saada gluteenittomia hamppareita. Pidetään peukkuja

Alkuperäinen kirjoitus 13.12.2013

Ei vielä, ystävät hyvät!

Ensimmäinen Burger King avautui tänään Helsingissä Bakersin kylkeen Stockmannia vastapäätä osoitteessa Mannerheimintie 12. Burger King on tullut tutuksi matkoilla ympäri maailmaa, mutta aina on saanut katsella kaiholla Double Whoppereita ja muita herkkuja.

Suomen Burger Kingin myötä kaikki muuttuu ja herkut tulevat tarjolle myös keliaakikoille.

Tiedustelin asiaa Burger Kingiltä ja he vastasivat seuraavaa:

Tulemme tuomaan gluteenittoman vaihtoehdon valikoimaan vuoden 2014 aikana. Kerromme lisää aiheesta, kun tarkemmat tiedot varmistuvat.

Tarkempi aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta Viiskulma oli päässyt Burger Kingin avajaisiin. Samalla saatiin uutta tietoa gluteenittoman burgerin tilanteesta:

Täydellisen gluteenittoman hampurilaissämpylän metsästys on Burger Kingissä käynnissä, ensimmäinen testisämpylä kuulemma hylättiin.

Eli vielä hetken joudumme odottamaan gluteenitonta Whopperia, mutta uskon, että odotus tullaan vielä palkitsemaan

Pitäisikö järjestää burgerimiitti, kun gluteeniton hamppari tulee tarjolle Burger Kingiin?

Kuva: flickr / rusteford, CC 2.0

Merkintään liittyvät avainsanat: avajaiset, Burger King, gluteeniton, hampurilainen, Whopper

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (1)

  • Emsu 15.4.2015 21:41

    Hei! c: Tosi kiva, että aikovat lisätä gluteenitonta listoilleen. Onko tietoa, ovatko uudet burgerit jo saatavilla?

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    13.12.2013 23:44
  • Muokattu
    Tänään 22:44

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,008s