Tapasin vanhan ystävän piiitkästä aikaa ja hän oli sattunut saamaan alennuskuponkeja Scandicin ravintoloihin. Kun Woolshedissä oli nautiskeltu muutama huurteinen, oli aika siirtyä Scandic Simonkentän ravintolaan illalliselle. Restaurant & Cafe Simonkatu löytyy hotellin ensimmäisestä kerroksesta. Ravintolan valtavista ikkunoista avautuu hieno näkymä kohti Sokosta, mutta muuten avoin, valoisa sali on hieman kolkko.
Ajoitimme siirtymisen Simonkentälle optimaalisesti, sillä alkuruokia tilatessamme ulkona alkoi sataa kaatamalla. Tarjoilija oli supliikkimiehiä ja tilaukset hoituivat näppärästi. Otimme ruokajuomaksi pullon talon punaviiniä. Carmenere-rypäleistä tehty nektari oli oikein hyvää. Alkupaloiksi maistuivat kampasimpukat ja pääruoaksi otin tarjoilijan myyntipuheen jälkeen ison Steak Cafe de Parisin eli 300 gramman mötkäleen ulkofilettä. Menusta löytyi hyvät G-merkinnät ja iso osa vaihtoehdoista oli gluteenittomia.
Tarjoilija toi hetken kuluttua leivät ja minun Moilas-sämpylä oli hienosti omalla lautasellaan erillisen voikulhon kera. Alkupalat toikin sitten toinen tarjoilija, jolla meni sormi suuhun tiedustellesssani gluteenittomuudesta. Sain taas kuulla klassisen "kyllä sen pitäisi olla" -vastauksen. Siis kyllä vai ei -kysymykseeni sain kuitenkin suht vakuuttavan vastauksen ja uskalsin syödä yksinkertaisen annoksen. Ihan hyvää oli.
Pääruoat tulivat alkuperäisen tarjoilijan toimesta ja nyt homma toimi hienosti. Hän kertoi annokseni valmistetun erillään ja täysin gluteenittomasti. Simppelin annoksen sössiminen vaatisikin jo hieman taitoa. Hauskasti esillepantu ape oli herkullista ja pihvi juurikin tilaamani medium-plussa. Tämän kun ahtoi naamariinsa puolikkaan viinipullon kera ei jälkiruoaksi mahtunutkaan sitten muuta kuin kahvia.
Antakaamme taas kuvien puhua puolestaan:
Kampasimpukoita alkupalaksi Restaurant & Café Simonkatu -ravintolassa. Lime on jo puristettu tuohon päälle. Suht kelvollinen annos.
Pääruokana Restaurant & Café Simonkatu -ravintolassa maistui iso Steak Cafe de Paris eli 300 gramman mötkäle naudan ulkofilettä kevyiden lisukkeiden kera. Kypsyysaste juuri oikea. Tämän jälkeen ei ollut nälkä.
Ihan positiivinen fiilis jäi tästä hotelliravintolasta. Plussat hyvästä palvelusta ja mukavasta tarjoilijasta, joka antoi persoonan näkyä. Tällaista mutkatonta toimintaa toivoisi kokevansa muuallakin. Ainoat miinukset hieman teollisen oloisesta maustevoista ja toisen tarjoilijan arpomisesta gluteenittomuuden suhteen.
Restaurant & Café Simonkatu
Scandic Simonkenttä
Simonkatu 9
Helsinki
Merkintään liittyvät avainsanat: alkupala, Carmenere, gluteeniton, illallinen, kampasimpukka, Moilas, palvelu, pihvi, punaviini, pääruoka, ravintola, Restaurant & Cafe Simonkatu, Scandic Simonkenttä, Steak Cafe de Paris, sämpylä, tarjoilija, ulkofile
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.