Gluteenitonta, kiitos!

Kyllä keliaakikkokin voi herkutella

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Jollain (varsinkin ei-keliaakikolla) saattaa olla päässään mielikuva, että keliakia estää kaikenlaisen herkuttelun. Ei voi vetää pitsaa, burgereita tai lihiksiä. Mutta mehän kaikki tiedämme, että tämä ei pidä paikkaansa.

Valion uuden cheddar-juuston mainonta aiheutti pienen inspiraation. Samalla mieleen palautui jenkkilässä tarjoiltu valtava, ei gluteeniton nachojuustolautanen. Pitihän sellaista kokeilla!

Gluteeniton nacholautanen juuston kera

Ainekset gluteenitonta nacholautasta varten.

Ainekset gluteenitonta nacholautasta varten.


Resepti on hyvin simppeli. Osta kaupasta Santa Marian maissinachoja sekä saman merkin salsaa - voit itse valita vahvuusasteen. Guacamoleksi käy esimerkiksi kuvan ILO, joka on lähes kokonaisudeessa avokadosta tehtyä. Takaa löytyy myös Gluteeniton-teksti. Juustoksi kelpaa aiemmin mainittu Valion Oltermanni Cheddar.

Laita lautaselle kerros nachoja ja leikkaa päälle cheddar-siivuja. Rakenna tällaisia kerroksia haluamasi määrä vuorotellen nachoja ja juustoa. Laita annos mikroaaltouuniin noin 1½ minuutiksi. Kun juusto on hetken kuplinut ja sulanut tarpeeksi, sammuta mikro.

Laita sulaneen juuston päälle haluamasi määrä salsaa ja guacamolea.

Nauti!

Gluteeniton nacholautanen cheddarin, guacamolen ja tomaattisalsan kera. Oli hyvää!

Gluteeniton nacholautanen cheddarin, guacamolen ja tomaattisalsan kera. Oli hyvää!

Merkintään liittyvät avainsanat: cheddar, gluteeniton nacholautanen, guacamole, herkuttelu, nacho, Oltermanni, resepti, salsa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (1)

  • Suviih  14.10.2013 23:17

    Tulee vähän Amarillon nachoannos mieleen Créme Fraichea kannattaa muuten kokeilla tuohon myös, tasoittaa mukavasti tulisen salsan makua. Taidan käydä itsekin nachohyllyllä kunhan seuraavan kerran pidän herkkupäivää :P

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    13.10.2013 16:34
  • Muokattu
    Tänään 09:40

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,006s