Gluteenitonta, kiitos!

Mummo lumessa, mitä tehdä?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Mummo lumessa. Lähde: snowsuit/flickr CC BY-ND 2.0

Mummo lumessa. Lähde: snowsuit/flickr CC BY-ND 2.0


Tämä ei sinänsä liity keliakiaan, mutta kirjoitanpa kuitenkin kun alkoi ihmetyttää.

Törmäsin sattumalta Facebookissa Kävikö pahasti? -sivuun, jonka eräs blogaaja oli perustanut kokemustensa jälkeen. Tapaus bussissa -blogaus kertoo tarinan eräästä bussimatkasta, jossa vanha mies oli kaatunut bussin käytävälle. Ainoastaan lapsensa kanssa samassa bussissa ollut blogaaja oli mennyt auttamaan miestä ylös, muut matkustajat vain istuivat ja ihmettelivät. Lopulta napakan pyynnön jälkeen yksi nuori mies tuli auttamaan vanhusta ylös. Ihmetys ihmisten käytöksestä oli niin suuri, että blogaaja perusti tuon Kävikö pahasti? -sivun luomaan yhdessä uutta auttamisen ja kohteliaisuuden kulttuuria kadonneen tilalle.

Täytyy myöntää, että olin perin hämmästynyt tarinasta. Ovatko ihmiset todella niin välinpitämättömiä nykyään? Itselleni on ainakin itsestäänselvyys, jos joku tarvitsee apua, sitten autetaan.

Eilen avasin pyörätuolipotilaalle talon oven. Aivan luonnollista, eikö?

Kerran baarista kotiin tullessa näin aukiolla tajuttoman nuoren miehen. Kauempana oli ihmisiä, mutta ketään ei näyttänyt kiinnostavan. Menin lähemmäksi katsomaan mikä kaverin kunto oli ja yritin vähän herätellä - ei reaktiota. Soitin 112:een ja siellä jo tiedettiin kyseisestä kaverista - joku oli sentään vaivautunut soittamaan, mutta ei katsomaan kaverin kuntoa tarkemmin. Hätäkeskus ohjeisti herättämään kaveria ja kun kovasta yrityksestä huolimatta mitään ei tapahtunut, lähettivät ambulanssin paikalle. Seisoin vielä vartin verran paikalla odottamassa ambulanssia. Sinä aikana kukaan muu ei tullut katsomaan tilannetta, vaikka ihmisiä kulki runsaasti ohi.

Toki auttamisessa on riskinsäkin. Kerran kaveriani lyötiin nyrkillä kasvoihin ravintolan ovella. Kun huomasin tapahtuneen, menin refleksinomaisesti väliin. Jälkikäteen voinee todeta, että ei olisi kannattanut, sillä seurauksena oli aivotärähdys, ruhjeita ja sairaalareissu ambulanssilla, oikeudenkäynti törkeän pahoinpitelyn uhrin roolissa ynnä muuta riesaa pitkäksi aikaa. Toisaalta roisto sai lopulta tuomionsa.

Eli vinkkinä suosittelen soittamaan heti poliisille, jos näet pahoinpitelyn, mutta jos se mummo on siellä lumessa, mene auttamaan! Vähän empatiaa muita kohtaan, eikö vaan? Tehdään tästä maasta hieman parempi paikka toisia auttaen

Merkintään liittyvät avainsanat: ambulanssi, auttaminen, blogi, empatia, Facebook, Kävikö pahasti, pahoinpitely, Tapaus bussissa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    19.10.2013 00:44
  • Muokattu
    Tänään 08:27

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,005s