Gluteenitonta, kiitos!

Testi: Kaikki Suomen gluteenittomat oluet

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Suomen gluteeniton olutvalikoima 2014.

Suomen gluteeniton olutvalikoima 2014.


Tässä se nyt on: Suomen gluteeniton olutvalikoima. Minun on pitänyt kirjoittaa tämä blogaus jo pidemmän aikaa, mutta uusimman gluteenittoman oluen, punaisen Kukko Alen metsästäminen on käynyt työstä. Nyt vihdoinkin löysin sen ja kokoelma on täydellinen: tässä ovat kaikki Suomessa kaupoissa tällä hetkellä myytävät gluteenittomat oluet. Katso kuvat, luonnehdinnat juomasta sekä kirjoittajan omat suosikit 12 gluteenittomasta oluesta. Ja kyllä, olen maistanut kaikkia, eikä yksikään valmistaja ole sponsoroinut tätä blogausta - valitettavasti Yhteenvetona voi sanoa, että Suomen gluteeniton olutvalikoima on monipuolinen ja runsas.

Kukko Vahva Pils 5.5%

Kukko Vahva Pils 5.5%


Kukko Vahva Pils 5.5%
Alkon kuvaus: Vaaleankeltainen, keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, maltainen, yrttinen, aromikas.

Mielestäni parempaa kuin perus-Pilssi.

Light Beer 4.1%

Light Beer 4.1%


Light Beer 4.1%
Valmistajan kuvaus: Kevyesti humaloitu, vaalea lagerolut, jonka jälkimaku on raikas. Light-oluille on tyypillistä matala kantavierrepitoisuus ja pitkälle viety olutkäyminen. Niiden tuloksena energiasisältö jää alhaiseksi.

Light Beer on ehkä suurin suosikkini.

Kukko Ale 4.3%

Kukko Ale 4.3%


Kukko Ale 4.3%
Viinikartta.fin kuvaus: Meripihkankeltainen, keskitäyteläinen, voimakkaasti humaloitu, sitruksinen, karamellimaltainen, pähkinäinen, hennon mausteinen, kukkainen, pitkä.

Kukko Pils 4.5%

Kukko Pils 4.5%


Kukko Pils 4.5%
Asiantuntija-arvio (Kari Ylänne): Laitilan Pilssiä voi hyvin kutsua Pilssiksi: humalointi ja muut oleelliset klassisen pilssin määreet ovat kohdallaan. Maku alkaa täyteläisenä. Maltaan ja humalan liitto on kunnossa. Maku on ladattu reilulla humalalla. Massalagerit maistuvat Kukon jälkeen entistä tylsemmiltä. Parhaimmillaan erinomaisesti humaloitu, tasapainoinen Pils.

Kukko Tumma 3.8%

Kukko Tumma 3.8%


Kukko Tumma 3.8%
Valmistajan kuvaus: Kevyehkön humaloinnin ja reippaan maltaisuuden yhdistelmä. Tuoksussa on makeutta ja katajanmarjaa. Oluen maku on kuiva ja pitkä, maussa myös aavistus suklaata. Helposti lähestyttävä olut tummien Lagereiden sarjassa.

Kukko Lager 4.7%

Kukko Lager 4.7%


Kukko Lager 4.7%
Asiantuntija-arvio (Kari Ylänne): Istuu kansainvälisen Lagerin luokkaan: vaaleankultainen, hento, mutta pysyvä, vaahto ja tuoksu lievästi viljainen ja ruohoinen sekä parfyyminen; maltaisessa maussa makeita vivahteita. Normilagereita selvästi vahvemmin humaloituna laitilalainen erottuu massasta.

Light Beerin ohella toinen suosikeistani.

Koff I 2.5%

Koff I 2.5%


Koff I 2.5%
Valmistajan kuvaus: Kansainvälisesti palkittu aromaattinen lagerolut. Se on kevyesti humaloitu, kantavierteeltään keskivahva ja pehmeän makuinen. Väri on kirkas ja kullankeltainen, vaahto tiivis ja jälkimaku puhdas.

Koff I on näppärä arkijuoma. Voi tarjoilla myös autoileville tuttaville. Yleensä löytyy koppa jemmasta

St Peter's G-Free 4.2%

St Peter's G-Free 4.2%


St Peter's G-Free 4.2%
Olutopas.infon kuvaus: Kullankeltainen kirkas olut muodostaa viilennettynä hyvin vähän vaahtoa. Tuoksussa humalaa, leipäistä mallasta. Maku monivivahteinen jossa aluksi kevyttä sitruunaa, greippiä, kukkaisuutta, hiven voimaisuutta, kevyesti mallasta, humala vahvistuu ja katkeroituu loppua kohden. Katkera jälkimaku säilyy pitkään.

Wold Top Against The Grain 4.5%

Wold Top Against The Grain 4.5%


Wold Top Against The Grain 4.5%
Valmistajan kuvaus: Kermainen vaahto, raikas kirpakkuus ja sitruunainen jälkimaku.

Ihan positiivinen kokemus.

Mongozo Premium Pilsener 5%

Mongozo Premium Pilsener 5%


Mongozo Premium Pilsener 5%
Alkon kuvaus: Vaaleankeltainen, kevyt, keskiasteisesti humaloitu, muroinen, yrttinen, kevyen sitruksinen.

Celia gluten-free lager 4.5%

Celia gluten-free lager 4.5%


Celia gluten-free lager 4.5%
Olutopas.infon kuvaus: Kullankeltainen väri ja melko runsas mutta lyhytkestoinen valkoinen vaahto. Tuoksussa on voita, viljaista mallasta, ruohoista humalaa ja lopussa tulee joku sokerinen makeus vielä mukaan. Mausta puolestaan löytyy voita, makeaa viljaista mallasta, pikkuisen ruohoista humalaa sekä hieman metallia lopuksi. Suutuntuma on melko kevyttä ja terävän hiilihappoista.

Green's IPA 5%

Green's IPA 5%


Green's IPA 5%
Alkon kuvaus: Kuparinruskea, samea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, erittäin voimakkaasti humaloitu, sitruksinen, greippinen, kukkainen, yrttinen, vivahteikas.

Lisätty: 26.4.2015

Green's Dry Hopped Lager 4%

Green's Dry Hopped Lager 4%


Green's Dry Hopped Lager 4%
Tällainen samea, sitruunainen ja raikas uutuus on ilmestynyt kauppoihin. Toimii varmasti lämpimänä kesäpäivänä

Nyt vain odotan, että joku toteaa listalta puuttuvan joku kaupassa myynnissä oleva gluteeniton olut

Kerro kommenteissa mikä on sinun suosikkisi gluteenittomista olusista?

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, gluteeniton olut, kauppa, olut, testi, valikoima

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (6)

 • AaHoo 13.5.2024 20:22

  Hei. Olen uusi täällä. Etsin luontaisesti gluteenitonta olutta. Kysyin Alkon asiakaspalvelusta, mutta heillä ei ole ainuttakaan merkkiä ko oluista tällä hetkellä.
  Kysynkin, tietäisikö joku, mistä voisin ostaa/tilata LUONTAISESTI GLUTEENITONTA OLUTTA?

 • MariJo 27.8.2015 20:19

  Oho, sorry...listaushan olikin tehty viime vuonna...

 • MariJo 27.8.2015 20:11

  Ettei vaan Pyynikin käsityöläispanimon Kauppa IPA unohtunut?!?

 • Mirka 24.8.2015 15:01

  Vihreä ja keltainen kukko hyviä. Kuitenkin Green's IPA räjäytti! Paras olut mitä olen elämässäni maistanut, eikä ole gluteeniviljoja nähnytkään! Olut on niin makuisa, että yksi pullo riittää hyvin kahdelle. Viljaa normaalisti sietävä mieheni rakastaa sitä yhtä paljon kuin minäkin.

 • Kimble65 9.11.2014 20:35

  Koffin ykkönen on kesän ykkösjanojuoma, ja suurin osa noista tuontioluista on vielä kokeilematta - mutta Celia maistuu ihan kuin muistan tsekkilagerin maistuneen, ja Kukot ovat järjestään hyviä ja vahva Pils jopa loistava - kuului kotimaisiin suosikkeihini jo ennen diagnoosia (2009). Tummia oluita olisi mukava löytää enemmänkin - vaikkapa joku tsekkiläinen. Ja koska makuasioista ei kannata kiistellä, totean vain etten välttämättä laskisi Light Beeriä olueksi ollenkaan

 • ponipimu 9.11.2014 19:44

  Laitilan vihreä kukko lager ja koffin ykkönen, suuret suosikit. En edes muista enää miltä ne muut (karjalat ja lapin kullat) maistuivat enkä edes kaipaa. Celiaa joskus ostan "juhlajuomaksi" yhden, enempää ei raaski kun kallista.

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

 • Kirjoitettu
  9.11.2014 18:34
 • Muokattu
  Tänään 17:49

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s