Gluteenitonta, kiitos!

Viisi lahjavinkkiä keliaakikolle

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kaiken kiireen keskellä päätin tänä jouluna tilata kaikki joululahjat verkosta - voin kertoa, että on muuten kätevää. Antaa vain pakettien kertyä postikonttoriin ja hakee kerralla kaikki lahjat. Tästä innostuneena päätin jakaa viisi vinkkiä mitä ostaa lahjaksi keliaakikoille - tietenkin verkosta. Lopussa bonusvinkki sille änkyrälle jolla epäillään keliakiaa, mutta joka ei suostu menemään testeihin. Listan vinkit ovat järjestyksessä halvimmasta kalleimpaan, mutta joka vinkistä löytyy erihintaisia vaihtoehtoja.

1. Gluteeniton keittokirja

Tuoreella keliaakikolla voi olla haasteita valmistaa vaikkapa gluteenitonta pullaa. Myös pidempään sairastanut voi kaivata uusia vinkkejä keittiöön. CDON.com tarjoaa Leivo gluteenitonta -kirjan erinomaisella tarjouksella. Myös Suomalaisesta kirjakaupasta löytyy edullinen vaihtoehto luontaisesti gluteenitonta dieettiä noudattaville: Luontaisesti gluteenittomat leivät ja leivonnaiset.

Jos lahjabudjetista löytyy yli 20 euroa, voisi suosittu Kiireisen kokkaajan gluteeniton keittokirja olla hyvä vaihtoehto tai Leivonnaisia ja kevyttä kotiruokaa keliaakikoille sekä Gluteenittomat suosikit.

Gluteenittomia keittokirjoja on paljon saatavilla.

Gluteenittomia keittokirjoja on paljon saatavilla.


2. Omat ottimet ja leikkuulauta

On erittäin tärkeää, että keliaakikolla on omat ottimet, leikkuulaudat ja voiveitset, jotta vältytään kontaminaation riskeiltä. Keräsin muutamia mielenkiintoisia, erinomaisesti joululahjaksi sopivia tuotteita. Juhlavin näistä lienee uniikki Magisso-kakkulapio. Paksummalla lompakolla voit valita kakkulapion metallisen version Stockmannilta tai edullisemmin saman tuotteen muovisen version vaikkapa Prismasta. Magisso on muuten suomalainen design-talo, josta kuulemme varmasti lisää tulevaisuudessa.

Magissolta löytyy myös näppärä leikkuulauta tai edullisemmin Josephin kätevä taittuva leikkuulauta.

Ehkä keliaakikon eniten käyttämä väline on kuitenkin voiveitsi. Tähän löytyy Hackman Savonia Stokkalta.

Keliaakikon oma Magisso-kakkulapio erottuu varmasti muiden kauhoista

Keliaakikon oma Magisso-kakkulapio erottuu varmasti muiden kauhoista


3. Gluteenittomia herkkuja

Keliaakikon on pakko syödä, joten miksei yllättää häntä gluteenittomilla tuotteilla? Verkossa gluteenittomia tuotteita myy esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalo.

Jos et ole varma noudattaako lahjansaaja luontaisesti gluteenitonta dieettiä tai onko hänellä jotain muita ruokarajoitteita, esimerkiksi S-ketjun lahjakortti voi olla hyvä vaihtoehto. Lahjakortteja myydään Prismoissa, Sokoksissa sekä pienmyymälöissä kuten S-marketeissa, Alepoissa ja Saleissa. Keskon kaikissa kaupoissa toimivia lahjakortteja voi tiedustella osoitteesta ruokakesko.lahjakorttimyynti@kesko.fi.

4. Leipäkone

Leipäkoneella keliaakikko pyöräyttää näppärästi omat leipänsä ja säästää samalla pitkän pennin. Erinomainen lahja henkilölle, joka tykkää leipoa, muttei halua käyttää siihen liikaa aikaa. Verkkokauppa.comista löydät huipputyylikkään leipäkoneiden Rolls-Roycen, Kenwood BM450:n. Huomattavasti edullisemmin selviydyt tilaamalla CDON.comista Severin BM 3990 -leipäkoneen.

Kenwood BM450 on melkoisen tyylikäs leipäkone. Löytyy myös gluteeniton ohjelma.

Kenwood BM450 on melkoisen tyylikäs leipäkone. Löytyy myös gluteeniton ohjelma.


5. Matka gluteenittomaan paratiisiin

Jos lahjansaaja on ollut poikkeuksellisen kiltti, voi myös matka gluteenittomaan paratiisiin tulla kysymykseen. Muutaman tunnin lennolla tällainen kohde löytyy Italiasta; Roomassa keliaakikko herkuttelee niin pitsalla, pastalla kuin tiramisuilla. Hieman pidemmän lentomatkan päästä löytyy vuoden 2009 keliakiapääkaupunki, New York. Lentojen lisäksi Ebookers tarjoaa myös hotellimajoitusta.

New Jerseyn Trader's Joelta ja Whole Foodsista ostettua gluteenitonta: pitsa, vohvelipurilainen, kana-juusto-tamalit sekä kanatäytteiset tacot. Kaikki oli todella herkullisia!

New Jerseyn Trader's Joelta ja Whole Foodsista ostettua gluteenitonta: pitsa, vohvelipurilainen, kana-juusto-tamalit sekä kanatäytteiset tacot. Kaikki oli todella herkullisia!


Bonus: Keliakiakotitesti

Jollekin voi olla suuri kynnys mennä sinne lääkärille ottamaan verikoe, vaikka olo olisi perin huono - se nyt on vaan ihan normaalia, että on vähän vatsa sekaisin ja väsähtänyt olo. Ei muuten ole.

Tähän ongelmaan on ratkaisuna kotona tehtävä keliakiatesti. Glu.fin käyttäjät voivat tilata keliakiakotitestin ja paljon muuta edullisesti Olo-apteekista. Saat yli 50 euron tilaukset ilman postikuluja Suomeen. Lunasta tarjous ja osta Biocard-keliakiakotitesti.

Biocard-keliakiakotitesti.

Biocard-keliakiakotitesti.

Merkintään liittyvät avainsanat: bonus, gluteeniton, joululahja, keittokirja, keliakia, lahja, lahjakortti, leipäkone, matka, vinkki

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    8.6.2018 16:36
  • Muokattu
    Tänään 10:13

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s