Leipäkaapin täydennystä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kurkistus leipätilanteeseen sai taas aikaan sen että oli ruvettava tuumasta toimeen... ja mieluista touhuahan se taas oli.

Kurkistin jauhokaappiin ja kappas. Sehän sattui hyvin kun yksi pussi jauhoja olikin juuri ensi kuussa menossa vanhaksi, sehän täytyi siis tuhota.

jauhokaapin antimet

jauhokaapin antimet



No jos totta puhun niin olinhan minä ehtinyt jo haaveilla leipovani gluteenittomia patonkeja. Annoin mielikuvieni lentää hetken. Mieleeni tuli ajatus että miksipäs en maustaisi patonkia jollakin keinoa. Vihreä pesto purkki sattui silmääni ja niinpä tämä patonki sai alkunsa.

pestopatongit

pestopatongit


Harmiksi ei näistä kovin kauniita tullut mutta miehen mukaan ihan hyviä.

Taikina:
2dl Reilun kädenlämpöistä vettä,
1 tl tai maun mukaan suolaa,
2,5dl täysjyväkaurajauhoja ja 2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tällä kertaa Viljatuotteen),
½ pss kuivahiivaa,
½ öljyä

1. Mittaa vesi, lisää suola ja puolet jauhoista joihin kuivahiiva on sekoitettu
2. Alusta sekaan loput jauhoista ja lisää öljy lopuksi.
3. Kohota 45 min. (kohotin vain 20min, ei riittänyt),
4. Jaa osiin ja muotoile patogin muotoon (kastele kädet viileällä vedellä, auttaa että taikina ei tartu käsiin)
5. Kohota vielä 20 min (tämänkin jätin väliin)
6. Tee urat patonkiin ja laita pesto uriin. Peitä urat(koska kohotin huonosti, en saanut pestouria peitettyä).
7. Paista 250 asteessa 15-17 min.

Patonkien paistuessa ja tutkiessani jauhokaappia sattui silmääni auringonkukansiemenet. Hetken tutkittuani myös pellavan siemenet osuivat silmään ja niinpä tein vielä siemennäkkäriä. Tämä on minun herkkuani ja sitä melkein pitäisi tehdä aina kaksi pellillistä kerralla mutta nyt tein vain yhden.

siemennäkkäriä

siemennäkkäriä



Siemennäkkäri:
3dl auringonkukansiemeniä,
3dl pellavan siemeniä, (Pinjan siemenet olisivat ehdoton tässä mutta koska niitä ei nyt ollut niin ne jäivät pois)
3 munaa,
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita,
1 tl suolaa,
2 rkl perunajauhoja

Seos levitetään pellille leivinpaperin päälle.
Paistetaan 175 asteessa 20 min. Paloittele heti ja anna jäähtyä ritilällä rapeaksi.

Jauhokaapilta sattui silmääni vielä tattarihiutaleet ja koska vanhenevat jauhot eivät vielä loppuneet patonkien paitoon päätin tehdä vielä juustosämpylöitä.

juustosämpylät

juustosämpylät



Leipomista olisi voinut jatkaa vaikka myöhään yöhön saakka mutta muiden velvollisuuksien kutsuessa oli uuni laitettava tältä illalta kiinni.

Lapseni toivoivat iltapalaksi vielä smoothieta sämpylöiden kaveriksi joten tänään ainakin kuidun saanti oli taattu meidän perheessä.

iltapala

iltapala


Minulla on nimittäin tapana piilottaa lasten tietämättä kaikenlaista smoothien sekaan...

Smoothie:
1 banaani,
gluteenittomia kaurahiutaleita,
maustamatonta jogurttia,
raparperi- herukka mehukeittoa,
mustikoita ja vadelmia (jäisenä!),
ripaus rypsiöljyä.

Kiitos kun luit loppuun. Seuraavassa taas jatkoa meidän perheen gluteenittomaan maailmaan ja minun kokemuksia gluteenittomasta leivonnasta.

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, gluteenittomat patongit, juustosämpylät, keliakia, leivonta, siemennäkkäri, suolaiset gluteenittomat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    12.10.2016 21:03
  • Muokattu
    Tänään 10:36

©2025 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s