Esikoinen on syksyn käynyt esikoulua ja tänään alkaa syysloma. Meillä oli jääkaappiin jäänyt viime viikonlopun juhlista kermaa, mascarponejuustoa sekä valkosuklaalevy. Säästeliäänä ihmisenä en mielellään heitä ruoka-aineita roskiin joten jotakin oli taas tehtävä jääkaapin antimista.
Lounaaksi valmistin jauhelihakeittoa ja porkkanoita kuoriessani sain idean leipoa jotakin hyvää lomansa aloittavalle eskarilaiselle (ja samalla koko perheelle).
Tämän helpompaa ohjetta en ole vielä missään nähnyt ja siksi se onkin äärettömän nopsa ja helppo toteuttaa. Toteutukseen ei tarvita yleiskonetta eikä vatkuleita, pelkkä lusikka ja dl- mitta riittää.
Taikina:
2 munaa,
2 dl sokeria,
3dl porkkanaraastetta,
2 dl jauhoja (itse olen käyttänyt Semperin fin mix vaaleaa jauhosekoitusta),
2tl kanelia,
2tl vaniljasokeria,
1tl soodaa,
100g margariinia
Tällä kertaa halusin tehdä kuppikakkukakkusia ja jaoin taikinan lusikalla muffinipellille. Tämä taikinamäärä riittää myös pyöreään piirakkavuokaan. Jos taas tahtoo tehdä pellillisen täytyy taikina tehdä 2 kertaisena.
Paistetaan 175 asteessa n. 17 min.
Usein olen porkkanakakun kuorruttanut tomusokeri-, rasva yhdistelmällä mutta nyt minun täytyi käyttää jääkaapista se kermatilkka sekä mascarponejuusto joten...
Kuorrute:
125g mascarponejuustoa,
n. 1,5 kuohukermaa (ja jos haluat samettisemman kuorrutusjäljen suosittelen Flora vispiä)
100g valkosuklaata
1. kerma ja mascarpone vatkataan vaahdoksi
2. sulata varoen valkosuklaa mikrossa välilläsekoittaen
3. lisää valkosuklaa kerma-juustoseokseen
4. pursota porkkanakakun päälle
Tomusokeripäällyste:
100g margariinia,
100g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja),
4 dl tomusokeria
(tarvittaessa vaniljasokeria)
Nykyään saa olla melko tarkkana myös jäätelöhyllyllä ja tutkia aineosaluetteloita sillä gluteenia on myös monissa jäätelöissä. Sain ystävältäni reseptin kotijäätelön tekoon. Hän kehui kovasti jäätelöä ja koska se ei vaadi mitään koneita päätin testata herkkua. Epäilin alkuun että rakenteesta tulisi "jäähileinen" mutta yllätyin suunnattomasti lopputulokseen. Voin sanoa että eläissäni en ole näin hyvää jäätelöä syönyt! Ja tämäkin on niin helppo toteuttaa että on mukavaa puuhaa yhdessä lasten kanssa. Kunhan porkkanakakut on tuhottu joutuu ehkä taas jäätelön tekoon.
JÄÄTELÖ
4 dl vispikermaa
1prk kondensoitua maitoa
mausteeksi: marjoja, suklaata, keksihippuja, pähkinää jne. mitä itse ikinä haluat
Me laitoimme minttusuklaata tähän ensimmäiseen satsiin.
Näillä herkuilla kohti syyslomaa! Kiitos kun luit loppuun saakka. Jatkosssa taas uusia kokkailuja.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, jäätelö, keliakia, leivonta, porkkanakakku, resepti
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Mammanmakiat 17.10.2016 20:38
Vatkatun kerman joukkoon lisättään kondensoitumaito lusikalla sekoittaen ja sitten vain pakastimeen n. 1vrk:ksi ja on valmista nautittavaksi. Kondensoituamaitoa löytyy ihan marketeista usein säilykepurkkihyllyltä tai leivontatarvikehyllyltä.
Jezu 16.10.2016 22:07
Miten jäätelö valmistetaan? Ainekset vain sekaisin ja pakkaseen? Mistä tuota kondensoitua maitoa voi ostaa?
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.