Tänään oli aika testata gluteenittomat donitsit uunissa...

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Taasko leipomassa? Kyllä vain. Vanhimmalla tyttärellä oli tänään lepopäivä eskarista flunssan takia. Eskarissa olisi ollut leivontapäivä ja koska leipominen on meidän lapsille mieluista puuhaa niin täytyihän meidän keksiä jotakin jota leipoisimme kotipäivän ratoksi.

Olen tehnyt muutamia kertoja gluteenittomia donitseja ja paistanut ne perinteisesti rasvassa. Nekin ovat hyviä ja hyvin tehneet kauppansa mm. keskimmäisen lapsen syntymäpäivillä joka sattuu kevääksi melkein vapun aikaan. Nyt minulla oli kuitenkin apukokki mukana joten päätimme tehdä donitsit uunissa.

Mietin kovasti etukäteen kuinkahan tässä hommassa oikein käy sillä en omista puuhaan tarkoitettua donitsipeltiä. Mutta hyvin kävi myös pursottamalla donitsirenkaat myös leivinpaperin päälle, onneksi.

DONITSIT:
5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper hieno),
2 dl hienoa sokeria,
2 tl leivinjauhetta,
hyppysellinen suolaa,
2 tl vaniljasokeria,
(kardemummaa)
2 rkl margariinia,
2 kananmunaa,
2 dl piimää.

1. Apukokkini mittasi kuivat aineet ja sekoitti ne keskenään.
2. Äiti rikkoi munat toiseen astiaan, lisäsi joukkoon piimää ja rasvaa ja vatkasi hetken käsin. Kannattaa ehkä seuraavalla kerralla hetki vatkata koneella.
3. Tehtiin jauhokippoon keskelle kolo ja lisättiin koloon muna- piimä-rasvaseos ja sekoitettiin puulusikalla sekaisin.
4. Pursotettiin taikinasta donitsirenkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistettiin n. 10 min. 225 asteessa.
5. Jäähtyneet donitsit kuorrutimme valkoisella sekä tummalla suklaalla ja koristelimme nompparelleilla sekä itse värjäämällämme sokerikiteillä.

Gluteenittomat donitsit

Gluteenittomat donitsitTämä on helppoa ja kivaa puuhaa myös lasten kanssa. Kannattaa kokeilla! Ja tuli niistä donitseista ihan hyviä ilman rasvan käryä. Kiva, helppo sekä nopea tarjottava vaikka halloweenjuhliin

Kiitos kun luit loppuun. Seuraavassa taas lisää gluteenitonta leivontaa.

Merkintään liittyvät avainsanat: donitsit uunissa, gluteeniton, gluteenittomat donitsit, gluteenittomat uunidonitsit, keliakia, leivonta, resepti

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    26.10.2016 20:43
  • Muokattu
    Tänään 23:15

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,007s