Lapsiperheessä ostetaan paljon banaaneja koska ne ovat käteviä välipaloja. Banaanista tykkää myös moni ja se on melko täyttävää. Monesti kuitenkin kun olet ostanut banaaneja kaupasta... meillä ainakin käy niin että neidoille ei sitten banaanit juuri sillä viikolla maistukaan. Joten tummille/ joskus melkein mustille banaaneille täytyy keksiä uusiokäyttöä.
Yksi perheen lemppareista koostui kokeilujen kautta. Keksipohjakakut alkavat olla tylsiä toteuttaa aina joten oli aika kokeilla jotakin muuta... niin syntyi tämä banaani herkku.
Inspiraatiohan iskee (minulla ainakin) juuri aina silloin kun en ole varautunut millään tavalla leivontaa. Ja itseasiassa silloin myös leivonnaiset onnistuvat parhaiten. Kakkuun halusin siis jonkun muun pohjan kun keksipohjan ja päätin kokeilla paistettavaa suklaapohjaa joka oli todella hyvä koko tämän yhdistelmän kanssa ja toi juuri kaivattua vaihtelua.
PAISTETTAVA SUKLAAPOHJA:
½ dl kaakaojauhetta,
2 ½ dl gluteenittomia jauhoja, (Semperin hienoa jauhosekoitusta käytin itse)
½dl sokeria, (voi korvata esim stevialla mutta määrä täytyy olla vähäisempi)
hyppysellinen suolaa,
150g voita/ margariinia,
1 muna.
1. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja taikina laitetaan jääkaappiin n. 1 tunniksi.
2. Kaulitaan vuokaan (normaali piirakkavuoka).
3. Laitetaan leivinpaperi taikinan päälle jonka päälle laitetaan riisiä/ herneitä painoksi.
4. Paistetaan 160 asteessa n. 35 min.
5. Poistetaan leivinpaperi riisien/herneiden kera ja paistetaan vielä 5 min. lisää.
6. Jäähdytetään.
Itse lisäsin suklaapohjan päälle tummia banaaneja viipaleina, jonka päälle tein seoksen lähinnä mitä kaapista löytyi. Tällä kertaa maustamatonta jogurttia ja vaniljatuorejuustoa. Päälimmäiseksi kerrokseksi keitin kinuskin ja pinnalle ripottelin suolapähkinöitä. Ja niin on tämä herkku valmis nautittavaksi. Superhyvää... makean ja suolaisen liitto.
Vakio leivonnaiseksi on myös noussut meidän perheessä banaanikakku joka onkin hyvää ja maukasta. Tämä kakku vain maustuu mikäli sen tekee muutaman päivän ennen nauttimista. Ohjeen olen napannut joltakin leivontasivulta (en valitettavasti muista) ja muuntanut vain jauhot gluteenittomiksi. Ja hyvin onnistuu.
BANAANIKAKKU:
150 g margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl glut jauhoja (Semperin hienoajauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl kanelia
3 banaania
(1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa/ voi käyttää itse en näistä mausteista oikein välitä joten harvoin niitä käytän)
1. Vaahdota sokeri ja margariini.
2. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Murskaa banaanit haarukalla.
5. Sekoita vaahtoon vuorotellen banaania ja jauhoseosta.
Paista isossa kakkuvuoassa 170 asteessa n.60 min.
Tummat banaanit voi upottaa helposti myös banaanipannariin joka on myös herkullinen ja erityisesti lasten mieleen. Peruspannaritaikinaan lisätään vain haarukalla tilsityt banaanit.
Ja kohtahan on myös Halloween joten saa nähdä mitä minä näistä sokerimassakoristeista taion halloweenherkuiksi.
Kiitos kun luit loppuun saakka. Seuraavassa taas gluteenitontaleivontaa tiedossa.
Merkintään liittyvät avainsanat: banaanikakku, banaanipannari, banaanireseptit, gluteeniton, keliakia, leivonta, resepti
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.