Keväiset ilmat ovat houkutelleet ulkoilemaan ja sen huomaa lenkkipoluilla. Talvisiin ulkoilureissuihin kuuluu usein eväät tai nuotiolla paistettavat makkarat. Käväisin itsekin makkaranpaistossa paikallisella kaupungin ylläpitämällä laavulla ja väkeä riitti. Keliaakikkona tuli kuitenkin kiinnitettyä huomiota siihen, mitä kaikkea ihmiset lämmittivät nuotiopaikan ritilän päällä. Ensimmäisenä ritilällä lämpesi mikropizza, seuraavaksi lihapiirakoita ja ruisleipää. Ei sattuneesta syystä tehnyt mieli laittaa omia makkaroita samalle ritilälle, vaan muiden kummastuneista katseista huolimatta paistoin makkarat tikussa ritilän yläpuolella.
Perisuomalaiseen tapaan kukaan ei kuitenkaan kysynyt mitään, vaikka erikoisia katseita sainkin, kun paistoin makkarani itsepintaisesti tikussa muiden laittaessa omansa ritilälle.
Glu.fi:n ylläpitäjä Jesse vinkkasi, että tämän ongelman voi ratkaista myös foliolla. Itsellä ei foliota sattunut mukaan, mutta ehkäpä jatkossa pakkaan mukaan folion tai vaikkapa kaupassa myytävän reunallisen foliovuoan ja teen itsekin lämpimiä gluteenittomia nuotioleipiä. Foliovuoka toimisi samalla kertaa myös kuljetusrasiana leiville.
Onko sinulla jotain omia niksejä, kuinka vältellä kontaminaatiota grillatessa tai nuotiopaikoilla? Jätä kommentti alle.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, makkara, nuotio, ulkoilu
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.