Syödään eka!

Gluteenittoman leivontakurssin satoa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kuopiossa pidettiin tänään Pohjois-Savon Keliakiayhdistyksen järjestämä gluteeniton leivontakurssi nuorille, jonka toisena vetäjänä toimi allekirjoittanut. Näin vapun alla oli teemaksi valittu munkit, tippaleivät ja lihapiirakat, joita tosin valmistettiin myös kana- ja kasvistäytteisinä, jotta jokainen sai omaan ruokavalioonsa sopivia herkkuja.

Herkkupöydän tarjontaa kurssin jälkeen.

Herkkupöydän tarjontaa kurssin jälkeen.Kurssi vedettiin läpi 5 + ohjaajat kokoisella porukalla, kun muutama ilmoittautunut joutui viime hetkillä perumaan osallistumisensa sairastumisen vuoksi. Mutta pienestä porukasta huolimatta valmistui leivonnaisia melkoiset määrät ja mikä tärkeintä: ne olivat erittäin herkullisia.

Saako kaupasta näin nättejä gluteenittomia munkkirinkilöitä?

Saako kaupasta näin nättejä gluteenittomia munkkirinkilöitä?Jokainen kurssilainen pääsi osallistumaan taikinoiden tekoon, leipomiseen ja paistamiseen, joten luultavasti tänä vappuna kurssilaisten perheissä ei gluteenittomia munkkeja etsitä kaupan hyllyltä.

Gluteenittomien tippaleipien paistoa

Gluteenittomien tippaleipien paistoaLeivonnan lisäksi pääsimme maistelemaan erilaisia herkkuja, joita kurssia sponsoroineet Semper, Vuohelan Herkku ja Schär olivat meille lähettäneet. Maistiaisia oli niin reilusti, että niitä riitti jokaiselle osallistujalle kotiinviemisiksi saakka.

Leivonnan lisäksi kurssilla päästiin maistelemaan gluteenittomia tuotteita.

Leivonnan lisäksi kurssilla päästiin maistelemaan gluteenittomia tuotteita.Yrityksiltä saatuja tuotemaistiaisia riitti isot pussilliset kotiinviemisiksi saakka kaikille kurssilaisille.

Yrityksiltä saatuja tuotemaistiaisia riitti isot pussilliset kotiinviemisiksi saakka kaikille kurssilaisille.Leivonnan ja herkuttelun ohella mietittiin myös, mitä kaikkea toimintaa nuoret kaipaisivat Keliakiayhdistykseltä ja juteltiin monenlaisista gluteenittomuuteen liittyvistä asioista. Kiitos kaikille kurssille osallistuneille!

Saiko herkkukuvat veden herahtamaan kielelle? Löydät kurssilla käytetyt reseptit Gluteenitonta leivontaa -blogista, eli tarkemmin suoraan näistä linkeistä: lihapiirakat, munkit ja tippaleivät.

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, Kuopio, leivontakurssi, lihapiirakka, munkki, Schär, Semper, tippaleipä, Vuohelan Herkku

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (4)

 • Aliisa 25.4.2015 20:11

  Espoon työväenopistolla on gluteenittoman leivonnan kurssi 13.5. Vielä oli äsken tilaa. Olen itsekin menossa!

 • honda 20.4.2015 06:49

  kyllähän nuo ruokakurssit kiinnostaisi mutta kun ei ole järjestetty etelä suomessa -uudenmaanalueella. leski mieskin oppisi laittamaan gluteeniton ruokaa, eikä olisi tarvetta ostaa valmis ruokia. onko jollakin tietoa kursseista uudenmaan alueella..

 • Lottis13 19.4.2015 23:54

  Ihania leivonnaisia!! Miten onnistuitte tekemään noin hienoja munkkipossuja?

 • Jezu  19.4.2015 00:49

  Olisi hyvä, jos blogauksessa olisi linkit suoraan käytettyihin resepteihin

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

 • Kirjoitettu
  18.4.2015 19:10
 • Muokattu
  Tänään 12:04

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s