Syödään eka!

Gluteenittomat tuotteet omaan hyllyyn?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Törmäsin Facebookissa keskusteluun, jossa puhuttiin gluteenittomien tuotteiden sijoittelusta kaupoissa. Moni tuntui olevan sillä kannalla, että olisi hyvä, jos kaupoissa olisi omat hyllyt gluteenittomille erityisruokavaliotuotteille.

Kuopion Prismassa gluteenittomat tuotteet ovat omassa hyllyssään.

Kuopion Prismassa gluteenittomat tuotteet ovat omassa hyllyssään.


Itse en oikeastaan kiinnittänyt aiemmin koko asiaan huomiota, sillä viime syksyyn asti omalla paikkakunnallani Kuopiossa oli kaikissa isoissa marketeissa gluteenittomat tuotteet sijoitettu sinne muiden tuotteiden joukkoon. Viime syksynä sitten Prismalle järjesteltiin erillinen gluteenittomien tuotteiden hylly Pohjois-Savon Keliakiayhdistyksen toimesta ja sen myötä olen huomannut, että erillinen hylly säästää melkoisesti aikaa isossa marketissa, kun ei tarvitse kävellä kaikkia hyllyvälejä läpi. Tuotteiden uudelleen sijoittelun jälkeen löysin myös gluteenittomia tuotteita, joita en aiemmin ollut edes tiennyt kyseisen Prisman valikoimiin kuuluvan.

Jäin pohtimaan, onko kyseessä vain oma näkemykseni ja tein asiasta pienen kyselyn Facebookin Gluteeniton jauhopeukalo -ryhmässä. Otanta kyselyssä ei ole suuri, mutta vastauksista näkee selvästi, että en ole yksin näkemykseni kanssa.

Pieni gallup gluteenittomien tuotteiden sijoittamisesta.

Pieni gallup gluteenittomien tuotteiden sijoittamisesta.


Gluteenittomille tuotteille siis todella toivottaisiin omia hyllyjä kaupoissa. Aiheesta käydyissä keskusteluissa nousi myös esille erot kauppaketjujen välillä ja yleisimmin erillishylly gluteenittomille tuotteille tuntui löytyvän K-ryhmän kaupoista.

Mitä hyötyä kaupoille sitten olisi gluteenittomien tuotteiden sijoittamisesta omaan hyllyyn? Seuraavat asiat tulivat itselleni mieleen:
- Erillinen hylly säästää asiakkaan aikaa (-> asiakas kokee kyseisessä kaupassa asioinnin miellyttävämmäksi)
- Asiakas löytää uutuustuotteet helpommin
- Henkilökunnan on helppo opastaa gluteenittomia tuotteita etsivää asiakasta
- Kaupan gluteenittoman valikoiman laajuus on helppo havaita ja laaja valikoima houkuttelee asiakkaita

Kuopion Prisma saa täydet pisteet myös gluteenittomien tuotteiden hyllyn sijainnista. Siellä gluteenittomien tuotteiden hyllyä ei tarvitse isommin etsiä. Hylly on sijoitettu suht keskeiselle paikalle ison leipäosaston päätyyn, josta hylly on helppo havaita ja hyllyn yläpuolella olevan "Gluteenittomat" -kyltin koossa ei ole kitsasteltu. Hyllyn vieressä on myös kylmätiski, johon kylmässä säilytettävät gluteenittomat tuotteet on sijoitettu heti hyllyn jatkoksi.

Kaipaatko myös oman alueesi isoihin marketteihin erillisiä gluteenittomien tuotteiden hyllyjä? Mikäli kaipaat, niin laita kaupoille menemään asiasta toive.
Prismat:http://www.prisma.fi/fi/prisma/myymalat
Citymarketit: http://www.k-citymarket.fi/kaupat/

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, hylly, kauppa, tuotesijoittelu

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (3)

 • Emsu 13.4.2015 21:28

  Meidän lähikaupoissa (S-Market, K-Supermarket ainakin)on gluteenittomille omat hyllynsä, mutta silti tuotteet on sijoiteltu mielestäni hieman hämmentävästi. Monet tuotteet on nätisti laitettu omalle alueelleen, mutta joitain tuotteita on siltikin ripoteltuna sinne tänne kauppaa. Itse ainakin pitäisin paljon enemmän siitä, jos kaikki gluteenittomat olisi helposti löydettävissä yhdestä paikasta eikä tarvitsisi vaellella koko markettia läpi.
  Voisi myös makeisten osalta olla miellyttävämpi löytää gluteenittomat karkit ja muut ilman sitä ainaista joka pussin ainesosaluettelon lukua. Toisaalta se voisi olla hyvin epäkäytännöllistä, riippuen tietenkin siitä, millä tavalla ne lajiteltaisiin, sillä "normaalin" ruokavalion noudattajat syövät yhtä lailla sitä Pandan Tummaasuklaata.

 • Jezu  1.3.2015 23:59

  Tämä tuntuu olevan ulkomailla enemmän sääntö kuin poikkeus niissä kaupoissa, joissa on hyvä gluteeniton valikoima. Fiksut kauppiaat ovat tämän jo hoksanneet myös Suomessa Ja kaikkein fiksuimmat pitää tuotteet G-hyllyssä + tavistuotteiden kanssa samoissa hyllyissä

 • honda 28.2.2015 12:42

  suviih kirjoitte keliakia liittoon ole kyseisestä asiasta kyllä kertonut liittoon mutta vastaukset ovat olleet epämääräisiä itse asiassa tulee mieleen ajaako liitto tosiaan keliakiaa sairastavien asiaa. ideasi on terve tullut parannus kyseiseen asiaan...

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

 • Kirjoitettu
  28.2.2015 11:50
 • Muokattu
  Tänään 09:44

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,008s