Syödään eka!

Porokylän leipomon uutuustuotteet

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Porokylän leipomon Lieksan toimipisteen muuttamisesta gluteenittomaksi leipomoksi uutisoitiin jo talvella ja uutisten mukaan tuotteet tulisivat kauppoihin kevään aikana. Leipomolla on tehty pitkä urakka leipomon puhdistamisen kanssa, sillä tiloissa on aiemmin leivottu tavallisia tuotteita. Nyt kuitenkin leipomo on saatu puhdistettua ja tuotanto käyntiin. Tämän aamun lehdestä pisti silmään pirteä mainos:

Mainos Savon Sanomissa 5.5.

Mainos Savon Sanomissa 5.5.


Töiden jälkeen kauppareissulla sitten tulikin pyörähdettyä kahden marketin kautta ja Porokylän tuotteita näkyi ilmestyneen niin Prisman kuin Citymarketinkin hyllyyn. Ja jos joku ihmettelee miksi käydä kahdessa marketissa, niin syy on ihan yksinkertainen: sitä gluteenitonta jauhoa mitä lähdin hakemaan ei sitten myytykään siinä marketissa jonne satuin menemään

Porokylän leipomon uutuuksia

Porokylän leipomon uutuuksia


Moni muukin oli mainoksen lehdessä nähnyt tai sitten muuten vain huomannut tuotteet, sillä hyllyt oli ostettu näiden osalta jo miltei tyhjiksi molemmissa marketeissa. Cittarista lähti mukaan viimeinen perunarieska ja hyllyyn jäi enää juustosämpylät. Prismalta sitten nappasin viimeiset riisipiirakat ja hirssileivän. Vaniljamuffinsseja sentään jäi vielä paketti jollekin toisellekin. Jyväleipää olisin halunnut maistaa, mutta sitä ei enää kummassakaan kaupassa ollut jäljellä.

Mutta millaisia ne tuotteet sitten olivat? Maistuviksi ainakin itse sanoisin niitä ja jos vertaan muihin gluteenittomiin tuoretuotteisiin joita olen maistanut, niin sinne kärkipäähän menevät. Tässä vähän arvioita ihan tuotekohtaisesti:

Perunarieska

Perunarieska


Perunarieskassa maistui oikeasti peruna ja rieskaa ei olisi ulkonäöltäänkään erottanut tavallisesta, jos ei pakkauksessa olisi lukenut gluteeniton. Rakenteeltaan rieska oli sellaista pehmoista kuten perunarieskan kuuluukin, eikä rakenne ollut liian muruinen. Citymarketissa perunarieska maksoi 2,49e

Hirssileipä

Hirssileipä


Hirssileipä oli aika matala ja kapea pitkäksi leiväksi. Ulkokuori oli hyvin tumma, mutta sisältä leipä oli kuitenkin vaalea. Kuoressa oli ehkä vähän sellaista palanutta aromia maistettavissa, mutta sisältä leipä oli maukas. Rakenteeltaan tämäkin oli kuohkea, mutta ehkä hieman kuivakka. Hirssileipä Prismalla 3,95e

Hirssileivän rakennetta

Hirssileivän rakennettaPorokylän riisipiirakat

Porokylän riisipiirakat


Riisipiirakat ovat itselleni aina vähän sellainen tuote, jotka koen hieman epäilyttäviksi ostaa valmiina. Leivon piirakoita paljon itse ja teen kuoret vahvan tattarisiksi. Kaupan piirakat taas ovat usein melko vaaleita ja siksi ne ovatkin melko usein olleet pettymyksiä. Nämä olivat kuitenkin ulkonäöltään sellaisia, että houkuttelivat ostamaan. Eikä makukaan ollut ollenkaan pettymys. Toki omatekoiset piirakat ovat edelleen mieluisampia, mutta jos valmiita joskus ostan, niin ostan varmasti näitä. Jos näitä vertaisi vaikkapa monelle tuttuihin Vuohelan piirakoihin, niin asteikolla 1-5 pisteyttäisin Vuohelan 2,5 ja nämä 4. Nelosella alkoi muuten näiden hintakin, Prismalla näistä sai pulittaa 4 kpl pakkauksesta huimat 4,60e!

Riisipiirakka näyttääkin houkuttelevalle.

Riisipiirakka näyttääkin houkuttelevalle.Ja sitten tämä leipomon makea osasto, jota edustaa yksi ainoa tuote, vaniljamuffinssit. Näitä voisi kyllä muffinssien sijasta kutsua myös vaniljakakkusiksi, sillä nämä on tehty sellaisissa pienissä kakkuvuoissa, eikä näissä ole mukana sitä paperista muffinssivuokaa.

Muffinssi vai kakku?

Muffinssi vai kakku?


Onneksi eivät ole valinneet mauksi sitä iänikuista sitruunaa. Nämä olivat oikeasti hyviä ja rakenteeltaan kestäviä (eivät murustuneet) sekä kosteita. Näistä voisi väsätä vaikka gluteenittomia leivoksia. Hintapolitiikka? Kamala. 2 muffinssia Prismalla 4,50e.

Vaniljamuffinssit

VaniljamuffinssitPorokylän leipomo on tehnyt tuotesuunnittelun huolella. Huomaa, että siellä on näin alkuun panostettu sopivan pieneen määrään perustuotteita, joiden valmistaminen hoidetaan kunnialla. Ei ole lähdetty yrittämään heti alkuun tehdä kaikkea mahdollista markkinoille välittämättä tuotteiden laadusta. Tästä iso peukku leipomolle. Toinen iso peukku tulee tuotteiden luontaisesti gluteenittomuudesta ja kaurattomuudesta: nämä sopivat varmasti joka ainoalle keliaakikolle ja myös monille vilja-allergisille. Tuotteita myös toimitetaan kauppoihin kolme kertaa viikossa, joten näitä uskoisi olevan alkuhuuman jälkeen aika hyvin myös saatavilla. Toivottavasti tulevaisuudessa tuoteperhe kasvaa myös muilla herkullisilla tuotteilla. Jyväleivän ja juustosämpylät aion vielä testata sopivan tilaisuuden tullen.

Lisätietoa Porokylän tuotteista löytää täältä: http://www.porokylanleipomo.fi/app/product/list/-/id/26

Merkintään liittyvät avainsanat: hirssileipä, luontaisesti gluteeniton, perunarieska, Porokylän leipomo, riisipiirakka, tuote, uutuus, vaniljamuffinssi

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (7)

 • KatjaRa 7.5.2014 21:53

  Oi mahtavuutta, täytyykin poiketa Kampissa.

 • Suviih  6.5.2014 15:37

  Jyväleipää täytyy kyllä vielä ostaa testattavaksi. Noissa leivissä ei kilohinnatkaan ole ollenkaan pahat gluteenittomiksi tuoretuotteiksi.

 • Jezu  6.5.2014 12:58

  Vastaankin itse itselleni eli Porokylän Leipomon mukaan näitä saa myös K-Supermarket Kampista

 • Jezu  6.5.2014 01:10

  Jokohan näitä saa Helsingistä/Vantaalta/Espoosta ostettua?

 • lapatius 5.5.2014 20:50

  Muita en oo vielä ehtiny maistaa

 • lapatius 5.5.2014 20:13

  Muita en oo vielä ehtiny maistaa

 • lapatius 5.5.2014 20:13

  Minä tykkäsin vaniljamuffinneista kans ja jyväleipä on tosi hyvää!!
  Sain kaikista maistiaiset työpaikalla. pomo varasi ne mull pakkaseen, ku ainut gluteeniton! )

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

 • Kirjoitettu
  5.5.2014 17:00
 • Muokattu
  Tänään 08:30

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,027s