Matka Gluteenittomaahan

Gluteenittomaassa - Kööpenhamina, Tanska

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Varasimme tämän matkan jo varhain keväällä. Heti alkuun voi todeta, että Tanskaan olisi pitänyt ymmärtää tulla silloin kun elimistö vielä sieti gluteenia - sen verran olutmaa on kyseessä. No, parempi myöhään kuin...

Muutamia hyviä vinkkejä löysin netin kautta jo ennen matkaa, mutta niin vain matkanteko ruokavinkkien reitittämänä ei käytännössä silti aina onnistu. Muutamia vinkattuja ja itse löydettyjä kohokohtia voi kuitenkin mainita:

LAGKAKEHUSET - Leipomoketju, joka myi laadukasta gluteenitonta leipää.

IRMA -kauppaketju, jossa kohtuullinen valikoima gluteenittomia tuotteita, myös Willemoes-olutta, jota valmistaa a/s Bryggeriet Vestfyen, Assens.

MIKKELLER - panimon oma olutkuppila, josta löytyi panimon omia gluteenittomia oluita - ja josta viisastuneena olen päättänyt hankkia myös kotiin uudet olutlasit!

GRÖT - puuromesta, joka löytyy paikasta nimeltä Torvehallerna, siis paikallinen Foodmarket, jossa on kokoelma trendimestoja. Kokeilematta jäi samassa paikassa naapurikojun gluteenittomat tortillat. Onneksi palattiin vielä viimeisenä päivänä noutamaan piknik-evääksi panniinit, smoothiet sekä jälkiruoka leivokset VITA BOOST-nimisestä puodista. Mutta GRÖT:n kvinoapuuro oli mantereilla, jogurtilla ja raparperilla höystettynä yllättävä ja hauska kokemus. Ja helposti myös kotioloissa toteutettava!

Kävimme viimeisenä matkapäivänämme Louisianassa taidenäyttelyssä. Taidemuseon buffeeta voi suositella lämpimästi. Edullisuutensa lisäksi lähes kaikki tarjolla oleva ruoka oli gluteenitonta (vaikka sitä ei oltu merkitty) ja keittiön nuori henkilökunta aivuliasta. Leipää ei ollut saatavilla.

Palattuamme takaisin hotellille huomasin siivoojan putsanneen pöydältä pois paperikassin, jonne olin laittanut ostamiani gluteenittomia leipiä, sekä tuoreita että näkkileipiä. Respassa asiaa kysyttyäni todettiin, että leivät on varmaankin siivottu roskiin??!!

Pakastettua gluteenitonta leipää kuitenkin löytyi tilalle ja iltapala oli pelastettu! Jääköön hotellin nimi tässä mainitsematta, mutta paikan tavaramerkkinä on tee-se-itse -aamiainen. Olimme varanneet ko. majoituksen hyvän sijainnin, mutta myös ruokavalioni vuoksi.

Yhteenvetona Tanskanmaasta ja Kööpenhaminasta voin osaltani todeta, että täällä gluteenittoman elämä on vielä hiukan rosoista.

Ravintoloiden listoilla gluteenitonta tarjontaa ei ole erikseen merkitty eikä sitä välttämättä, oluesta puhumattakaan, edes ollut saatavilla. Hassua tunnustaa, mutta ikävä tuli Laitilan Kukkoa, sekä jopa kotikaupungin bulkkiravintolaa, joka viikoittain julkaisee lounaslistansa paikallislehdessä - ja jokaisena päivänä tarjolla on yksi tai useampi gluteeniton vaihtoehto. Pitänee ryhtyä käymään siellä useammin!

Vita Boost Kööpenhaminassa myy loistavia gluteenittomia pannineja

Vita Boost Kööpenhaminassa myy loistavia gluteenittomia pannineja

Gluteeniton puurolounas höystettynä tuoreella raparperilla,jogurtilla ja manteteilla

Gluteeniton puurolounas höystettynä tuoreella raparperilla,jogurtilla ja manteteillaHotellin aamiaiseen kuului myös piskuinen korvapuusti

Hotellin aamiaiseen kuului myös piskuinen korvapuusti


Mikkeller

Mikkeller


Willemoes lager

Willemoes lager

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, kööpenhamina

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (2)

 • Kapusta 26.6.2015 11:04

  Kiitos palautteesta! Lisäsin muutaman kuvan.
  Hinta...hmm...kyllä Suomessa on edullista.

 • Jezu  22.6.2015 21:11

  Hyvä kirjoitus. Vähän jäin kuvia kaipaamaan Itsellä on yksi ruokailukokemus Kööpenhaminan kupeesta ja se meni ihan hyvin. Tosin hintataso järkytti. Onko myös Köpiksen keskustassa hinnat kovat verrattuna Suomeen?

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

 • Kirjoitettu
  9.6.2015 00:25
 • Muokattu
  Tänään 16:01

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s