Suviih 

Keskusteluviestit

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
  • Jytte-jauhojen paremmuus? 27.3.2011 17:20

    Jytte-jauhoissa on psylliumia mukana, joten tästä syystä jauhot leipoutuvat mielestäni hieman paremmin kuin sellaiset, joissa psylliumia ei ole.

    Itse en oikein pidä Jytte-jauhojen mausta, joten en yleensä käytä niitä yksistään vaan sekoitan muiden jauhojen kanssa. Lähinnä leipiin tulee käytettyä, makeissa leivonnaisissa maku puskee mielestäni liiaksi läpi. Kerran olen syönyt vaaleasta Jytte-jauhosta tehtyä täytekakkua ja ei kyllä tehnyt mieli ottaa lisää, sen verran outo oli maku.

  • GlutExo, gluteeniton erikoisleipomo 12.3.2011 16:08

    GlutExo kirjoitti:
    Hei taas!
    Ensi keskiviikosta alkaen eli 16.3 tuotteitamme löytyy Kuopion Coffee Housesta.
    Toivottavasti maistuvat iloisille asiakkaille.

    Ystävällisin terveisin
    Jukka Uimonen
    GlutExo

    Tähän asti tuotteet ovat olleet myynnissä sen verran kaukana, ettei ole voinut testata, mutta pitääpä käydä kahvilla ensi viikolla.

  • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 11.3.2011 20:40

    peekoo kirjoitti:
    Keliakian yleistyminen on varmaankin juuri diagnostiikan tarkentumisesta ja taudin löytymisestä kiinni. Kuitenkin viljojen lisääntynyt käyttö voi tuoda tautia myös enemmän esiin. Ja edelleenkin mua ainakin kiinnostais vain tiedon vuoksi tietää, mikä merkitys jalostamisella on, ei siis geenimanipulaatiolla.

    Itse olen miettinyt lähinnä sitä, mitä kaikkea shaissea sitä tulee syötyä einesten muodossa. Pitäisi varmaan pyrkiä syömään mahd paljon itsetehtyä.

    Tuohon jalostuskysymykseen voi olla vaikea löytää vastausta, sillä pitäisi olla vertailuaineistoa ajalta ennen viljalajikkeiden jalostamista ja sitä ei valitettavasti taida olla olemassa, kun keliakiaakaan ei silloin tunnettu. Mielenkiintoinen tuo tieto kyllä kieltämättä olisi. Toisaalta olisi mielenkiintoista tietää, mikä saa keliakian puhkeamaan (tästä tai tätä sivuava tutkimus tosin taitaa olla meneilläänkin jos en aivan väärin muista).

    Eineksissä on ainakin se ongelma, että kun lopputuotteen pitäisi olla mahdollisimman halpa, ei voida käyttää aitoja raaka-aineita, sillä ne nostaisivat valmiin tuotteen hintaa. Sitten tuloksena on näitä kanannahkapihvejä. Ravintolatkin käyttävät nykyään valmiita liemijauheita, sillä liemien valmistaminen itse tulisi huomattavasti kalliimmaksi. Tosin nyt ovat jotkut ravintolat palanneet niin sanotusti juurilleen ja alkaneet valmistaa liemiä itse (tästä oli muistaakseni Vitriini lehdessä juttua viime vuonna). Kotiruokien suhteen itse valmistamalla saa usein laadukkaampaa halvemmalla kuin ostamalla valmiita eineksiä.

  • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 11.3.2011 18:00

    Lala kirjoitti:
    Suviih: Saa kritisoida tottakai, mutta ihmettelen, miksi tulla negatiiviseen sävyyn keskustelemaan sellaiseen ketjuun, jossa jaetaan toisten positiivisia kokemuksia tai esitetään kiinnostusta aiheeseen. Jos siis vastustaa Antti Heikkilää, niin miksi se pitää tulla kertomaan sellaiseen ketjuun, jossa joku on tykästynyt hänen oppeihinsa, miksi ei voi vain antaa olla. Onko taustalla jokin pelko, että useampi ihminen "hurahtaa" kyseiseen oppiin ikäänkuin johonkin lahkoon?

    Minusta näissä keskusteluissa on nimenomaan rikkautena se, että kaikki eivät ole asiasta samaa mieltä. Eriävistä mielipiteistä voi saada uusia ajatuksia jne. Itseäni ei ainakaan haittaa, jos joku kirjoittaa olevansa kanssani erimieltä, monet keskustelut kuivuisivat kasaan jos kukaan ei eriävää mielipidettään toisi julki. En ole kommenttejani tarkoittanut suoraan ketään keskustelijaa vastaan vaan yleisellä tasolla olen minäkin puhunut, ketään en ole eriävällä mielipiteelläni tarkoittanut loukata, pahoittelen jos näin on käynyt.

  • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 11.3.2011 14:45

    Lala, kyllä minun puolesta saa kritisoida viljojen käyttöä, mutta samalla tulee muistaa, että myös vastapuoli saa tuoda mielipiteensä julki. Tiedän, että jotkut ovat kokeneet VHH-ruokavalion itselleen sopiviksi ja ok, he syövät niin kuin haluavat, mutta myös niillä, jotka haluavat pitää viljat ruokavaliossaan on oikeus ne pitää. Monet ovat kokeneet myös kasvissyönnin parantaneen oloaan huomattavasti. Itse olen ns. keskitien kulkija ja pyrin syömään monipuolisesti, niin viljaa, lihaa, kasviksia kuin maitotuotteitakin.
    Antti Heikkilän näkemykset nyt vain menevät minun mielessä samaan kastiin kaikkien muiden ihmediettien kanssa joita on maailma pullollaan.

  • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 11.3.2011 13:17

    No joo, nyt kävin Kuopion toisessa cittarissa ja siellä oli kyllä tunturileipäsiä, mutta tarjouksesta ei mitään mainintaa

  • Studio55 Antti Heikkilän haastattelu 11.3.2011 13:14

    En ymmärrä sitä, että ihmiset luottavat sokeasti yhden ainoan lääkärin ajatuksiin. Itse ainakin haluan nähdä tutkimustuloksia, jotka tiedemaailma on hyväksynyt, ennen kuin luotan johonkin asiaan täysin. Antti Heikkilän jutut menee minun mielessä samaan luokkaan kuin nämä "syö veriryhmäsi mukaan" jne. jutut. Tämän miehen puheet vain ovat saaneet tuulta alleen, kun sopivasti samaan aikaan on karppauksesta tullut jonkinlainen muoti-ilmiö (itse ainakin kuulin karppauksesta ennen kuin kuulin Antti Heikkilästä).

    peekoo, ainakin Savon Sanomissa oli juttu tästä gluteenirajojen muutoksista, samaa asiaa mistä keliakialiitto on tiedottanut jo jonkin aikaa sitten. Siitä aiheesta löytyy keskustelua täältä
    Ja tuosta keliakian yleistymisestä, ei 100 vuotta sitten edes tunnettu sairautta nimeltä keliakia. Sen ajan mahdolliset keliaakikot ovat olleet vain "huono mahaisia". Itse uskon, että keliakian yleistyminen johtuu diagnostiikan ja sairauden tunnettuvuuden paranemisesta (lääkärit tietävät sairauden ja sitä osataan etsiä). En jaksa uskoa, että viljojen jalostamisella olisi jotain tekemistä keliakian kanssa (ja huom. jalostaminen ja geenimuuntelu on kaksi eri asiaa).

  • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 4.3.2011 19:02

    Höh, ei näyttänyt olevan tunturileipäsiä Kuopion K-supermarketissa (eikä mitään mainosta tuosta tarjouksesta). Pitänee cittarilta käydä katsomassa josko olisi.

  • Raskauden ehkäisystä. 2.3.2011 12:51

    Keliakian ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla ehkäisyyn. Lääkäri ja apteekin henkilökunta osaavat varmasti auttaa ehkäisykeinon valinnassa, kannattaa jutella heidän kanssaan.

  • Lisäaineet 1.3.2011 20:38

    Tuolta pisti silmään esimerkiksi E415=ksantaanikumi eli sokeriliemestä bakteerikäymisen avulla valmistettu sitkonkorvike (jota itsekin lisään gluteenittomaan leipään hyvin rakenteen saamiseksi), E440=pektiini eli sama hyytelöimisaine mitä hillosokeri sisältää (saadaan mm. omenasta), E500=natriumkarbonaatti eli sama nostatusaine jota on leivinjauheessa, E330=sitruunahappo.

    Ei kannata panikoida E-koodeista ennen kuin selvittää niiden merkityksen, usein niiden takana on aivan tuttuja juttuja ja esimerkiksi hedelmistä eristettyjä osia. Gluteenittomissa jauhoissa ja leivonnaisissa se hyvä rakenne tehdään usein nimenomaan näillä erilaisilla lisäaineilla, ilman niitä voisi rakenne olla huomattavasti huonompi.
    Niin kauan kun tuoteselosteessa on enemmän luonnollisen kuuloisia raaka-aineita kuin aivan omituisia lisäaineita, en ota stressiä lisäaineista, niiden prosentuaalinen osuus siinä tuotteessa on kuitenkin todella pieni.

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    136 vinkkiä

    Tuotteita
    22 tuotetta

    Kuvia
    190 kuvaa

    Linkkejä
    14 linkkiä

    Keskustelu
    629 viestiä, 55 aloitusta

    Kommentit
    139 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    19.1.2009 22:18

©2025 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,031s