Gluteeniton Juhannus Wienissä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Taas piti keksiä Juhannukseksi jotain erilaista ohjelmaa ja tällä kertaa päädyimme Wieniin. Kuljetus hoitui näppärästi Finnairilla, joka tarjoili molempiin suuntiin gluteenittoman sämpylän. 3 yön majoitustarpeista huolehti InterContinental Wien.

Ensimmäinen päivä sujui kaupunkia kierrellen ja ruokapaikkaa etsien. Flanagans-irkkupubi tarjosi Strongbowta, mutta ruokalistalta en rohjennut tilata mitään. Kävimme myös paikallisen keliakialiiton mainitseman INIGO-ravintolan (Bäckerstraße 18) ovella, mutta tarjoilija oli aivan pihalla gluteenittomuudesta ja gluteenittomia (kasvis)vaihtoehtoja olisi (ehkä) ollut tarjolla kaksi kappaletta. Onneksi lähettyviltä löytyi aivan sattumalta mf16-ravintola, jossa gluteenittomuus ymmärrettiin ja sain erittäin herkullisen kala-annoksen. Talonviini oli täällä naurettavan halpaa ja oikein hyvää.

Toinen päivä aloitettiin aamiaispaikan etsimisellä ja kuinka ollakaan eksyimme Crossfields Australian Pub -aussipaikkaan (Maysedergasse 5), jossa on jatkuva aamiaistarjoilu. Täältä sai Magnersia 1.5 litran kannuissa ja peräti kengurua. Vaikka menussa ei ollut merkintöjä gluteenittomuudesta, ymmärsivät mistä on kysymys ja sain kengurupihvini ilman ylimääräisiä kastikkeita vihannesten kera. Oli muuten hyvää. Paikan plussana mainittakoon myös ilmainen WLAN. Loppupäivä sujui kieroajelun ja shoppailun merkeissä. Tiedustelimme myös kreikkalaisesta Der Krieche -ravintolasta (Barnabitengasse 5), saako heiltä gluteenitonta (nykyään näyttää olevan erillinen gluten-free menu). Ystävällinen tarjoilija kertoi selkeästi mikä onnistuu gluteenittomana, mutta päädyimme silti hotellille syömään. Hotellin oma Restaurant Mediterraneo oli loistava, mutta hintava (3 ruokalajin menu viineineen 65 euroa). Kun pöytään löytyi hyvin englantia osaava tarjoilija, homma alkoi sujua. Sain jopa tummaa, gluteenitonta leipää. Palvelu oli erinomaista ja tätä paikkaa voin todella suositella.

Kolmas päivä startattiin Cafe Schwarzenberger -kahvilassa (Kärntner Ring 17), jossa itse en rohjennut tilata kuin kahvin ja keitetyn kananmunan. Muuten menu vaikutti varsin jauhopainotteiselta. Kiertoajelu jatkui ja kävimme myös upean Schönbrunin linnan mailla sekä eläintarhassa pyörimässä. Iltapala hoitui Crossfieldissä ja tällä kertaa erikoiseen menuun mahtui strutsia ja jopa heinäsirkkoja (maistuivat aivan popkornilta, osa jäi kyllä syömättä). Ilta huipentui Praterin huvipuiston kuuluisassa maailmanpyörässä.

Neljäntenä eli lähtöpäivänä kävimme jälleen Crossfieldissä, jossa uusi tarjoilija hieman ihmetteli gluteenittomuutta, mutta homma toimi lopulta hyvin ja sain eteeni ison häränpihvin vihannesten kera. Tämän jälkeen oli hyvä lähteä mersulla kohti lentokenttää.

Wien oli oikein kotoisa paikka, tosin ruokailu oli aavistuksen haastavaa. Missään ei törmätty gluteenittomiin menuihin ja sopivan ruokapaikan valinta tuntui hakuammunnalta. Jossain ehdotetut leivittämättömät Wieninleikkeet eivät houkutelleet. Gluteenittomat Sacher-tortutkin jäivät kokematta. Loppuun pitää vielä mainita, että hommatkaa metrokortti. Se on edullinen vaihtoehto kiertoajeluihin sekä (huijaaviin?) takseihin verrattuna ja sillä pääsee joka paikkaan, myös Schönbruniin.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (1)

 • lena 3.8.2015 19:40

  Pakko mainostaa pizzeria Scarabocciota Wienissä. Pizzeria löytyy raatihuoneen takaa ja sieltä saa kiviuunissa paistettua "oikean pizzan" veroista gluteenitonta pizzaa.

  http://ristorantepizzeriascarabocchio.stadtausstellung.at/start/

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Gluteenitonta Itävallassa

  Itävalta ‐ Lisääjä LG1982  ‐ 6.7.2014

  Tällä kertaa tuli testattua Alppimatkojen lomatarjontaa, kesäreissu Itävallan Alpeille, Bad Gasteiniin. Lennot...

 • Vinkkejä ja kokemuksia Wienistä 1

  Itävalta ‐ Lisääjä KattiMatikka ‐ 16.12.2008

  Otin yhteyttä paikalliseen keliakiayhdistykseen (zoeliakie.wien@ok-it.at) ennen lähtöä ja sain sieltä listan...

 • Interspar Innsbruck

  Itävalta ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 21.11.2011

  Innsbruck oli kätevästi matkan varrella, kun suhasimme Bratislavasta Saksan ja Itävallan kautta Veronaan. Olin etukäteen...

 • Gluteenitonta Itävallan Innsbruckissa 2

  Itävalta ‐ Lisääjä korpirisukko ‐ 27.2.2016

  Innsbruck on Alppien ympäröimä, pienehkö kaupunki ja suosittu turistikohde. Mutta millainen Innsbruck on keliaakikon...

 • Gluteenia sisältävä ruoka merkitään koodilla A

  Itävalta ‐ Lisääjä Laila ‐ 8.8.2018

  Olin Itävallan Kitzbühelissä viikon verran heinä-elokuun vaihteessa 2018. Söimme paljon ravintoloissa, ja täällä...

 • Hotel Edelweiss

  Itävalta ‐ Lisääjä DeZolte ‐ 8.4.2010

  Hotellin ravintola on todella kotoisa ja täällä on gluteeniton ruokavalio hyvin tiedossa. Palvelu oli loistavaa ja...

 • Spar kauppa

  Itävalta ‐ Lisääjä korpirisukko ‐ 28.2.2016

  SPAR SUPERMARKT MÜSSIGANG IGLS. Free from-sarjaa hyllyllinen, eli leipää, keksejä, muroja ja suklaata. Kaikki merkattu...

 • Gipfelstube Patscherkofel

  Itävalta ‐ Lisääjä korpirisukko ‐ 28.2.2016

  Yllättäen alppimajassa sai kelvollisen kanasalaatin. Tarjoilija ymmärsi, kun sanoin että "gluten frei" pitää olla.

 • Solo pasta / Solo Vino

  Itävalta ‐ Lisääjä korpirisukko ‐ 28.2.2016

  Gluteenitonta pastaa ja risottoa. Hyvä palvelu, helppo asioida. Hintataso suomalaisittain edullinen, lounasannos 9,50 e...

 • Bonsai sushi

  Itävalta ‐ Lisääjä korpirisukko ‐ 28.2.2016

  Hyvää sushia mutta ei paikalliseen hintatasoon nähden mitenkään edullinen. Noin 20 euroa/annos ja juomat päälle....

 • Hotel maximilian stadthaus penz

  Itävalta ‐ Lisääjä korpirisukko ‐ 28.2.2016

  Gluteenitonta, paikallisen leipomon (Resch & Frisch) leipää sulatettuna aamupalalla. Tosin pyydettävä tarjoilijalta....

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

 • Maa
  Itävalta
 • Sijainti
  Wien
 • Ajankohta
  6/2010
 • Lisääjä
  Jezu 
 • Lisätty
  9.1.2011 00:52
 • Muokkasi
  9.1.2011 00:57

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s