Gluteenitonta Kreikan Kreetalla

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Ohessa kokemuksia Kreikan Kreetalta keväältä 2010.

Matka alkoi ja päättyi TUIfly Nordicin lennoilla, joilla tarjoiltiin normikoneruokaa gluteenittomana. Gluteenittomasta ateriasta piti kuitenkin maksaa erikseen normaaliateriaa enemmän. Äkkilähtökohde sijaitsi muutaman kymmenen kilometrin päässä Haniasta. Majoitus oli todella OK, mutta sijaintinsa vuoksi hankala. Lähimmässä kaupungissa (Platanias) oli pari kauppaa ja ravintolaa auki, mutta muutoin paikka oli äärimmäisen rauhallinen. Kaupat olivat auki vain joka toinen päivä ja käytännössä vain pari tuntia aamusta (teoriassa olisi pitänyt olla auki myös pari tuntia iltapäivällä). Hinnat olivat huomattavasti Suomea korkeammat myös yläkaupungin puolella. Matkamuistot jne. saa huomattavasti edullisemmin lentokentältä. Hanian suurimpia kauppoja (esim. Carrefour aivan linja-autoaseman lähellä) lukuun ottamatta gluteenittomia erityisruokavaliotuotteita ei ollut saatavilla. Niidenkin hinta oli selvästi Suomea korkeampi, mutta muuhun hintatasoon nähden kohtuullinen.

Selvästi kaupassakäyntiä helpommin sujui ulkona syöminen. Erityisesti hotellin allasbaarilla gluteeniton ruokavalio onnistui mainiosti ja annokset olivat todella isoja. Salaattiannos lähenteli kulhoa ja viiniäkin sai parilla eurolla kannullisen. Lisäksi hintaan kuului aina jälkiruokaa rakin kera. Valitettavasti monia paikallisia erikoisuuksia ei saanut gluteenittomana. Muutoin auki oli vain pari ravintolaa, joista ainakin kiinalaisessa homma toimi hyvin. Hintataso hivenen Suomea edullisempi.

Käytännössä matkaoppaista ei näkynyt vilaustakaan ja hotellikansio oli erittäin suppea, joten matkalla sai toimia kohtalaisen omatoimisesti, jos halusi päästä edes Haniaan asti. Gluteeniton ruokavalio tunnettiin kohtalaisen hyvin. Kreeta vaikutti erittäin rauhalliselta lomapaikaksi. Koko loman ajan tuuli voimakkaasti ja esim. meressä uiminen oli mahdotonta. Sää oli osin aurinkoinen, mutta suomalaisia lukuun ottamatta muut hytisivät talvivaatteissa. Paikka herännee eloon keskikesällä, sillä muutoin vaikea ymmärtää miksi paikka on yksi suosituimmista lomakohteista.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (3)

 • minna_xx 26.6.2013 10:33

  Vieläköhän tuo konditoria on pystyssä ja löytyykö gluteenitosta leipää, onko kukaan käynyt siellä tänä vuonna tai viime vuonna? Meidän perhe on vajaan parin viikon päästä lähdössä Kreetalle ja perheessä on kaksi keliaakikkoa. Muun ruuan suhteen en ole huolissani, mutta olisihan se kiva edes välillä saada leipääkin, kotoa en kyllä jaksa lähteä raahaamaan

 • Nonna 13.2.2011 13:59

  Hanian Lidlin takana olevasta isosta marketista kuulemma löytyy glut. tuotteita.(itsellä ei ole ollut tarvetta käydä) Matkustamme lähes joka vuosi Kreikkaan 1-3 viikoksi, emmekä tähän mennessä ole kokeneet matkaamista ollenkaan hankalaksi ruokailujen suhteen. Pääasiassa syömme tavernoissa ja kahviloissa ja tyttäremme on aina saanut hyvää ja mieleistä ruokaa. Vähän ollaan otettu leipää matkaan kotoa. Jos vietätte pidempiä aikoja Kreikassa, niin glut. tuotteita saa apteekeista. Isommissa on suoraan hyllyssä ja pienemmät apteekit tilaavat pyynnöstä.

 • kristiinas 26.1.2011 16:40

  Vietimme viime kesänä pari viikkoa Hanian lähettyvillä Agii apostolissa. Iloksemme löysimme tältä alueelta Kato daratsosta konditorian joka mainosti ja myi gluteenitonta leipää "bread without gluten". Saimme joka päivä todella hyvän makuisia ja tuoreita, lähes leivän kokoisia gluteenittomia sämpylöitä. Yksi hirssisämpylä maksoi 0,50 e. Mitään vastaavaa emme ole Suomessa maistaneet. Paikka löytyy läheltä Zorbas tavernaa ja myöskin Zeus Village-hotelli on aivan lähettyvillä.

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Malemen gluteeniton ravintolaruokailu

  Kreikka ‐ Lisääjä Susa ‐ 19.7.2013

  Suosittelen lämpimästi Kreetaa ja Malemen kylää myös keliaakikoille. Ja etenkin Maleme Imperial -hotellia ja sen...

 • Gluteenitonta Korfulla 2

  Kreikka ‐ Lisääjä Mamma ‐ 2.9.2009

  Korfun saaren Gouviassa joka on n 7 km pohjoiseen Korfun pääkaupungista sai hyvin ravintoloista gluteenitonta...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

 • Maa
  Kreikka
 • Sijainti
  Kreeta
 • Ajankohta
  kevät 2010
 • Lisääjä
  LG1982 
 • Lisätty
  24.1.2011 21:52

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,025s