Jezu 

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Moilas: pääleipomo täysin gluteenittomaksi 5.12.2018 19:57

    Moilas Oy tiedottaa muuntavansa myös pääleipomonsa gluteenittomaksi, koska gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa vauhdilla:

    – Seuraamme kuluttajatarpeiden muutoksia tarkasti. Gluteenittomuuden suosio jatkuu vahvana, sillä keliakian, vilja-allergian ja tulehduksellisten suolistosairauksien rinnalla on monia muita ostosyitä. Esimerkiksi täyttä vehnättömyyttä tarvitsee ja arvostaa yhä useampi hyvinvoinnista kiinnostunut kuluttaja, sanoo Moilas Oy:n toimitusjohtaja Ville Moilanen.

    – Kaksi täysin gluteenitonta leipomoa antaa meille mahdollisuuden kasvattaa tuotantoa ja samalla monipuolistaa valikoimaamme tulevaisuudessa. Vaihtelu ja herkullinen maku ovat gluteenittomassa elämässä jopa tärkeämpiä asioita kuin tavallisissa leipomotuotteissa, Ville Moilanen kertoo.


    Tavallisena viljaleipomona toiminut pääleipomo puhdistetaan kaikesta gluteenista perusteellisesti, lattiasta kattoon.

    Moilasen myynnistä jo lähes puolet tulee viennistä ja tällä muutoksella yritys pystyy vastaamaan kasvavaan kysyntään Euroopassa.

    Perinteisten gluteenitpitoisten Moilas-tuotteiden tuotanto jatkuu gluteenittomista leipomoista erillään.

    Lue tiedote: Moilas uudistuu: pääleipomo täysin gluteenittomaksi

  • Lääketutkimukseen haetaan keliaakikkoja 20.9.2018 22:18

    Lääkärikeskus Aava hakee keliaakikkoja lääketutkimukseen. Sivuilla kerrotaan seuraavasti:

    Etsimme osallistujia keliakian hoitoon tarkoitetun uuden lääkkeen tutkimukseen. Tutkimuksessa selvitetään, ehkäiseekö tutkimuslääke gluteenin aiheuttamia ohutsuolen limakalvon vaurioita.

    Tutkimus kestää yhteensä noin 4 kuukautta sisältäen 6 käyntiä tutkimusvastaanotolla. Tutkimuksen alussa ja lopussa tehdään mahantähystystutkimus (gastroskopia), jossa otetaan ohutsuolen limakalvolta näytepaloja. Tutkimusvalmiste on suun kautta aamuisin otettava kapseli. Sen lisäksi tutkimukseen osallistujat saavat altistuksena 3 g gluteenia päivässä 6 viikon ajan.

    ...

    Tutkimukseen osallistumisesta maksetaan 360 e kertakorvaus, joka on veronalaista tuloa. Tutkimuskäyntien matkakulut ja mahdollinen ansionmenetys korvataan tositteiden perusteella.

    ...

    Tutkimuksesta vastaava lääkäri Suomessa on professori Markku Mäki.


    Lue lisää tutkimuksesta ja ilmoittaudu mukaan täällä:

    Lääkärikeskus Aava: Lääketutkimukseen etsitään keliaakikkoja

  • Keliakiaviikko 3.-9.9.2018 3.9.2018 22:56

    Keliakialiiton järjestämä Keliakiaviikko on parhaillaan käynnissä. Tänä vuonna viikon teemana on Löydä gluteeniton tuote.

    Paikalliset keliakiayhdistykset järjestävät tämän vuoden keliakiaviikolla lähes 100 tapahtumaa, joissa pääsee tutustumaan kauppojen gluteenittomiin tuotevalikoimiin. Viikon tavoitteena on lisätä kauppojen ja kuluttajien vuoropuhelua.

    Kaupat ja valmistajat tarjoavat gluteenittomia tuotteita alennuksella ja tarjouksia löytyy myös gluteenittomia tuotteita myyvistä verkkokaupoista.

    Keliakiaviikolla gluteenittomia tuotteita etsitään myös Keliakialiiton sosiaalisen median kanavissa. Järjestö houkuttelee seuraajiaan etsimään ruokakaupasta päivittäin erityyppisiä gluteenittomia tuotteita ja jakamaan niistä kuvia. Kuvia lähettäneiden kesken arvotaan päivittäin gluteenittomia tuotepalkintoja.

    Seuraa keliakiaviikkoa sosiaalisessa mediassa hashtageilla #keliakiaviikko ja #löydägluteenitontuote

  • Keliaakikot voivat vielä joskus syödä vehnää? 20.8.2018 23:38

    Helsingin Sanomat kertoo tutkijoiden selvittäneen viimein 13 vuoden uurastuksen jälkeen vehnän geeniperimän. Geeniperimän kartta avaa mahdollisuuksia jalostaa kasvia nopeammin ja helpommin kuin aiemmin. Jutussa mainitaan myös keliakia ja vehnäallergia:

    Perimän kartoittamiseen osallistunut norjalaisprofessori Odd-Arne Olsenin tutkimusryhmä puolestaan onnistui paikantamaan vehnästä 356 geeniä, jotka on yhdistetty ihmisissä vehnäallergiaa, keliakiaa ja niin sanottua leipurin astmaa aiheuttaviin proteiineihin. Niitä ehkä voitaisiin tulevaisuudessa pystyä jossain määrin jalostamaan pois.

    ...

    Samalla havaittiin, että korkeammassa lämpötilassa kasvava vehnä tuottaa enemmän keliakian kannalta ongelmallisia proteiineja. Toisaalta kylmempi kasvukausi lisää allergisoivia proteiineja vehnässä.

    ...

    Kaikille sopivan leivän kehittäminen on kuitenkin hankalaa, sillä samat proteiinit, jotka ärsyttävät allergikoita ja keliaakikoita antavat myös leivälle sen koostumuksen.

    Ehkäpä siis vielä joskus onnistutaan kasvattamaan vehnää, jota mekin voimme syödä

    Lue Hesarin juttu:

    HS: Tutkijat tekivät läpimurron, jonka avulla keliaakikot voivat ehkä vielä joskus syödä vehnää

  • Lautasella 2018 -messut 27.-28.4.2018 26.4.2018 23:09

    Lautasella-messuja vietetään nyt perjantaina. Messuilla on tarjolla runsaasti gluteenitonta ja Keliakialiitto on tehnyt fiksun ratkaisun gluteeniton elämä -osion erottamiseksi muusta messualueesta: Gluteeniton elämä -alueen tunnistat oranssista käytävämatosta, ja alueella voit rennoin mielin tutustua näytteilleasettajiin. Gluteeniton elämä -alueelle, kaikki myytävät ja maisteltavat tuotteet ovat gluteenittomia!

    Tapahtumassa on mukana 50 gluteenitonta toimijaa (perässä messuosaston tunnus):

    Adega Oy - 5m31
    Alavuden Öljynpuristamo Oy - 5k40
    Brander Oy - 5m10
    Caminito Oy - 5m50
    Delhome Oy - 5p20
    Eilamari Oy - 5p38
    Evoke Oy - 5k40
    Eväsmiehet Oy - 5p30
    Fazer Leipomot Oy - 5h6
    Finnamyl Oy - 5h10
    Foodin - 5h51
    Fria Bröd Ab - 5m28
    Geisarinna - 5k21
    Gluteeniton leipomo ILONA Oy - 5h4
    Glutzero Finland Oy - 5k18
    Good Supply - 5p6
    Hamppumaa Oy - 5n48
    Hannun Gluteeniton / Pirjon Pakari Nurmijärvi Oy - 5h1
    Hinkkalan Kartano / Olli-Pekka Jalkanen - 5n2
    Jokilaakson Juusto Oy - 5k4
    Kakkutupa Oy - 5h20
    Karviaisten tila / Voima-Papu - 5n40
    Keliapuoti Leena Raitisto - 5m1
    Leader Foods Oy - 5n11
    Lempihetki OY - 5k1
    Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö - 5m21
    Lihajaloste Korpela Oy - 5k19
    Moilas Gluten-Free - 5h11
    Mr. Panini - 5m39
    Myllärin - 5m11
    Oatis - 5k28
    Oy Weekend Snacks Ltd - 5h16
    Oy Linseed Protein Finland Ltd - 5m2
    Oy Semper Ab - 5k31
    Pirkka - 5n10
    Pohjolan Peruna Oy - 5m4
    Porokylän Leipomo Oy - 5h29
    Ravintoraisio Oy - 5p18
    Reformi Luomu / Oriola Finland Oy - 5n30
    Risenta AB - 5k10
    Roberts Berrie - 5k20
    Sahi Trading House Oy - 5n18
    Schär - 5h21
    Soyappetit - 5p68
    Spices Chef Oy - 5n29
    Suomen Viljava Oy - 5n61
    Tarquinia - 5m68
    Viljaton Valinta Oy - 5n31
    Virtasalmen Viljatuote Oy - 5k21
    Vuohelan Herkku - 5k11

    Myös ohjelmaa on mukavasti tarjolla molempina päivinä:

    Perjantai

    klo 10:30-11:00
    Vuoden 2018 gluteeniton yritys/palvelu
    Leila Kekkonen, toiminnanjohtaja, Keliakialiitto

    klo 11:00-11:30
    Kun vatsa vaivaa – mikä on oireiden takana
    Katri Kaukinen, professori, Tampereen yliopisto

    klo 12:00-12:30
    Keliakia ja liitännäissairaudet
    Kalle Kurppa, professori, keliakiatutkija, Tampereen yliopisto

    klo 12:30-13:00
    Näin tunnistat gluteenittoman tuotteen
    Eliisa Girsén, ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto

    klo 13:00-13:30
    10 vinkkiä gluteenittomaan leivontaan
    Marjo Jokinen, tuoteasiantuntija, Keliakialiitto

    klo 15:00-15:30
    Painonhallinta ja monipuolinen gluteeniton ruokavalio
    Patrik Borg, ravitsemustieteilijä, painonhallintatutkija, kirjailija

    klo 15:00-15:30
    Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa
    Eija Lindberg, ravitsemisalan ammattilainen, kouluttaja, Keliakialiitto

    klo 15:30-16:00
    Gluteenittomia viljoja monipuolisesti
    Sanna Arnala, laillistettu ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto

    Lauantai

    klo 10:30-11:00
    Gluteenittoman ruokavalion ABC
    Sanna Arnala, laillistettu ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto

    klo 11:00-11:30
    Keliakia ja liitännäissairaudet
    Kalle Kurppa, professori, keliakiatutkija, Tampereen yliopisto

    klo 12:00-12:30
    Näin tunnistat gluteenittoman tuotteen
    Eliisa Girsén, ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto

    klo 12:30-13:00
    Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa
    Eija Lindberg, ravitsemisalan ammattilainen, kouluttaja, Keliakialiitto

    klo 15:00-15:30
    Kun vatsa vaivaa – mikä on oireiden takana?
    Jari Koskenpato, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri, Lääkärikeskus Aava

    klo 15:00-15:30
    Ihan tavallinen tyttö, vähän erilainen ruoka kuin muilla – tukea Suunta-verkkopalvelusta
    Eeva Laine, aluevastaava, Keliakialiitto

    klo 16:00-16:30
    Syönkö oikein ja riittävästi? Monipuolinen gluteeniton ruokavalio
    Hanna Partanen, laillistettu ravitsemusterapeutti

    Paikalla on myös näytöskeittiö, jonka ohjelma on seuraavanlainen:

    Lauantai 28.4.

    klo 11-11.30 Gluteeniton leivonta on helppoa!
    Oy Semper Ab

    klo 12-12.30 Leipäherkkuja gluteenittomaan ja kasvisruokavalioon.
    Oy Moilas Gf

    klo 13 Pikkukokit keittiössä: Välipalaa gluteenittomasti
    NÄYTÖSKEITTIÖ

    Paikalta löytyy myös gluteeniton buffet sekä olut- ja viinihuone.

    Tapahtuma on auki perjantaina ja lauantaina klo 10-18. Päivälipun hinta 10-15 euroa.

    Lue lisää:
    Keliakialiitto: Lautasella 2018 -messut
    Messukeskus: Lautasella 27.-28.4.2018 - gluteeniton, vege, vegaani, allergiat, elävä- ja raakaravinto

  • Lontoo rae -suklaalevy 24.3.2018 22:45

    Foodie kertoo näin Lontoon Rae -suklaalevystä näin:

    Ainesosat
    sokeri, kaakaovoi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, kirnumaitojauhe, glukoosisiirappi, kokonaan kovetettu kasvirasva (kookos), lakritsiuute, tärkkelys, emulgointiaine (lesitiini mm. soija), aromit, suola, pintakäsittelyaineet (E901, E904), ammoniumkloridi (salmiakki), kasviöljy (auringonkukka), värit (E171, E153), suola.

    Allergeenit

    Sisältää
    Maito ja maitotuotteet, myös laktoosi, Soijapavut ja soijapaputuotteet

    Voi sisältää
    Gluteiinia sisältävät viljat ja viljatuotteet, Hasselpähkinät ja hasselpähkinätuotteet, Vehnä ja vehnätuotteet (gluteenia sisältävät viljat), Mantelit ja mantelituotteet, Pähkinät ja pähkinätuotteet

  • Gluteeniton Etelä-Korea ja Soul? 11.3.2018 22:37

    Tällä hetkellä tuttu keliaakikko Soulissa ja gluteenittoman ruoan löytäminen on kuulemma vähintäänkin haastavaa. Nopealla Googlailulla paikka vaikuttaa keliaakikon painajaiselta, kun veteen ja teehenkin sotketaan ohraa. Onko sinulla kokemuksia tai vinkkejä Etelä-Koreasta ja Soulista?

  • Hesari vertaili 16 gluteenitonta olutta 4.2.2018 22:31

    Helsingin Sanomat testasi 16 gluteenitonta pintahiivaolutta ja tästä ryhmästä voittajaksi nousi Kukko IPA. Nostan hattua ansiokkaasta vertailusta, vaikka oma lista onkin hieman erinäköinen. Erityisesti pisteet siitä, että HS onnistui löytämään oluita, joita ei ole (vielä) Glu.fin gluteenittomien oluiden listalla

    Tässä sijoitukset:

    1. Kukko IPA
    2. I Wish Gluten Free IPA
    3. Raivoava Rakki
    4. Ambrée Bio Gluten Free
    5. Inki Ginger Pale Ale
    6. Reparationsbajer
    7. Gluteeniton KAUPPAIPA
    8. Brewer’s Special Alabama Red IPA
    9. Lapland Red Ale
    10. Hop Zij Met Ons
    11. Green's IPA
    12. Humulus Lupus Double IPA
    13. Vagabond Pale Ale Gluten Free Beer
    14. Kukko Ale
    15. Dr. Calypso Gluten Free
    16. Gluten Free Triple

    Mitä mieltä sinä olet tuloksista? Ja osaatteko sanoa mistä löytyy Tornion Panimon Lapland Red Alea ja Guineun Dr. Calypsoa?

    Lue koko vertailu täältä (vain Hesarin tilaajille): HS-raati maistoi 16 gluteenitonta olutta – Testin voittajaksi nousi kotimainen IPA yksimielisellä kannatuksella

  • Anna vinkkeja 29.1.2018 22:21

    Ulla kirjoitti:
    Hetken jo naytti, etta matka peruuntuu, nyt taas oltais lahdossa. Kiitos vinkeista, laitan kaikki ehdotukset lapulle muistiin, lisaa saa viela kirjoittaa. Viime reissulla yovyttiin Sokos hotellissa (Vantaa) ja Rantasipissa Jyvaskylassa ja aamiainen todella surkea, gluteeniton leipa ja kakku aina kuivia, veinkin omat leivat aina mukana. Voitakin olis pitanyt valilla pyytaa, en jaksanut.

    Scandic on jo pidempään tarjonnut hyvä gluteenittoman aamiaisen ja nyt remmiin hyppäsi myös Sokos Hotels

    Tästä lisätiedot:

    Scandic Hotels gluteeniton aamiainen

    Sokos Hotels gluteeniton aamiainen

  • "Gluteenittomien myynti kasvoi räjähdysmäisesti" 16.1.2018 22:44

    Kymensanomat haastatteli allekirjoittanutta #GluteenitonTammikuu-tempauksesta ja gluteenittomien tuotteiden myynnin kasvusta:

    Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat nykyisin monet muutkin kuin keliaakikot. Suosio on parantanut tuotteiden saatavuutta. Kolikolla on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Aina gluteenittomia annoksia ei valmisteta sillä tarkkuudella, mitä keliakia vaatii.
    Kaupat myivät gluteenittomia ruokia viime vuonna yli 20 prosenttia enemmän kuin edellisenä. Ravintoloissa tarjotaan jatkuvasti enemmän gluteenittomia vaihtoehtoja. Glu.fi -nettiyhteisöä ylläpitävä keliaakikko Jesse Valli kuvailee kasvua räjähdysmäiseksi.
    — Aiemmin ilmiö hieman huvitti. Nyt kun se on tullut jäädäkseen ja olen lukenut ihmisten palautetta siitä, kuinka gluteeniton ruokavalio on auttanut moniin vaivoihin, en ole enää yhtään ihmeissäni.
    Lisääntynyt kysyntä on kasvattanut valikoimaa ja parantanut tuotteiden laatua. Kasvanut kilpailu on laskenut myös hintoja.


    Lue koko juttu Kymensanomista: Gluteenittomien ruokien myynti kasvoi räjähdysmäisesti - sekasyöjiä kannustetaan kokeilemaan ruokavaliota tammikuun ajan

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Semper ja Glu.fi tarjoavat mahdollisuuden testata herkullisia uutuustuotteita. Ilmoittaudu testaajaksi!

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    319 vinkkiä

    Tuotteita
    405 tuotetta

    Kuvia
    837 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2337 viestiä, 631 aloitusta

    Kommentit
    599 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2018 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,172s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat Glu.fin sisäpiiriin, liity Gluteeniton-ryhmään Facebookissa!



Ei kiitos, olen jo mukana!