Jezu 

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Tehy: Monet sairastavat keliakiaa tietämättään 25.8.2017 22:36

  Tehy-lehdessä oli mielenkiintoinen kirjoitus keliakiasta ja gluteeniyliherkkyydestä. Myös ruokavaliokorvauksen lakkauttaminen mainittu.

  Tehy-lehti: Kymmenet tuhannet sairastavat keliakiaa tietämättään

 • Glutzero Finland Oy ja tuorepasta toimitukset? 25.8.2017 22:26

  Sasa0 kirjoitti:
  Olen pahoillani, että ehtisin ihmetellä täällä Glutzero Finland Oy:n toimituksia. Jos vain olisin saanut tiedon toimituksen viivästymisestä, en olisi ollenkaan ollut huolissani. Mutta tässä kohtaa tuli ehkä väärinkäsityksiä. Asiat ovat nyt selvinneet ja olen saanut tilaamani toisen erän tuotteet. Ja voin käyttäjänä sanoa, että nämä Glutzeron tuorepastat ovat maukkaita, helppokäyttöisiä ja mikä parasta lisäaineettomia ja Suomessa tehtyjä! Suosittelen

  Hieno juttu, että asia lopulta selvisi varsin sukkelaan

 • Gluteeniton Flow Festival 11.8.2017 14:38

  Tänä vuonna Flow Festivalilla on mukavasti gluteenitonta tarjolla. Seuraavat 33 ravintolaa tarjoavat kaikki jotain gluteenittomia vaihtoehtoja:

  - 3 Kaverin jäätelö - Three Friends' ice cream
  - Baba Foods
  - Bistro Sinne Porvoo
  - Cargo
  - CocoVi Superfoods
  - Farang
  - Fat Ramen
  - Gold & Green Nordic
  - Good Life Coffee
  - Grön
  - Jungle Juice Bar
  - Kahvila Sävy
  - Kimchi & the Chicken Gang
  - Levant
  - Lie Mi
  - Lämpö
  - MASAN by Matti Jämsen
  - Na'am Kitchen
  - Neighbour Bistro
  - Onda
  - Paulig Coffee Bar
  - Paulig Coffee Van
  - Pure Hero
  - Roots Helsinki
  - Social Food Burgerjoint
  - Sandro
  - Soi Soi
  - Story
  - Thai Papaya
  - Théhuone
  - thetastydogs
  - Twisted Street Kitchen
  - UMAIJARI+Sushi

  Katso tarkemmat tiedot annoksista Flow Festivalin ruokasivulta (sivulla voit käyttää suodattimia sopivien ravintoloiden etsimiseen).

  Flow Festival 2017
  11.-13.8.2017
  HELSINKI, SUVILAHTI
  www.flowfestival.com

 • Pehmeitä maissitortilloja pakastealtaassa 1.8.2017 21:57

  Torillas La Familia Oy Ltd vinkkasi Glu.fille, että heidän pehmeitä maissitortilloja löytyy nyt K-kauppojen pakastealtaista/kaapeista kautta maan ja jos ei löydy, pyydä kauppiasta tilaamaan

  Hyviä lättyjä ovat oman kokemuksen perusteella, kannattaa kokeilla

 • VAROITUS: Vehnää makeispaloissa 20.7.2017 22:35

  Evira tiedottaa takaisinvedosta: His & Hers Oy ilmoittaa vetävänsä myynnistä tuotteen "Warhead Sour twist candy, 99g", Miedosti happamat makeispalat. Takaisinveto koskee tuotteita, joiden parasta ennen -päiväysmerkintä on 13OCT2018.

  Ainakin His & Hers Oy:n markkinoimassa tuotteessa sana "vehnäjauho" on puuttunut suomi/ruotsi -aineosaluettelosta, mutta se on mainittu ”saattaa sisältää pieniä määriä” -allergeenivaroituksessa. Merkintävirhe antaa väärän kuvan tuotteen sisältämän vehnän määrästä ja voi aiheuttaa vakavan riskin vehnälle allergisille kuluttajille.

  Tuotteet ovat olleet markkinoilla maaliskuusta 2017 alkaen Vantaalla, Kuopiossa, Porvoossa ja Turussa. Tarkempaa myymälälistaa ei ole käytettävissä.

  Lue koko takaisinvetotiedote Eviran sivulta

  Katso kuva Warhead Sour twist candy -tuotteesta.

 • Tescon Free From -tuotteet S-ryhmän kauppoihin 16.7.2017 22:05

  Kyselin S-ketjulta miksi Tescon Free From -tuotteet ovat olleet loppu monessa marketissa ja S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu kommentoi asiaa Twitterissä seuraavasti:

  Hurjalta näyttää. Menekkimme yllättivät Briteissäkin. Valitettavasti menee elokuuhun ennen kuin tilanne tasaantuu.

  ...

  Ennakoimme isoa menekkiä ja tilasimme valtavat määrät. Alakanttiin meni silti. Myös Tescolla ollut vaikeuksia vastata isoon tilaukseen.

  ...

  Kaikkia tuotteita täydentyy kuitenkin koko ajan.


  Tilanne näyttää kuitenkin hieman parantuneen viikontakaisesta, sillä Prismoissa oli mukavasti pakasteita ja lähimmästä S-marketistakin löytyi jo Triple Chocolate -keksejä

 • Ehtoollisleipä ei saa olla gluteenitonta 9.7.2017 22:51

  Paavi on ilmoittanut, että ehtoollisella ei voi tarjoilla luontaisesti gluteenitonta leipää. Kirjeen mukaan leivässä on aina oltava pieniä määriä gluteenia, jotta sitä voidaan käyttää ehtoollisella.

  Paavin määräykset koskevat vain katolista kirkkoa, mutta mikä mahtaa olla meidän kotimaisen ev.lut.kirkon kanta asiaan?

  Lue paavin näkemykset Radio Vatikaanin julkaisemasta kirjeestä (englanniksi).

 • Gluteenitonta Helsinki-Vantaan lentokentällä 4.7.2017 22:09

  Lentokenttien gluteeniton tarjonta on herättänyt paljon keskustelua. Monet ovat kokeneet, ettei kentältä löydy gluteenitonta syötävää. Tämän ongelman raktaisemiseksi Finavia julkaisi listan Helsinki-Vantaan lentokentän ruokavaihtoehdoista erikoisruokavalioita noudattaville. Listalla on mukavasti myös gluteenittomia vaihtoehtoja, jotka koostin tähän alle:

  60 Bar & Brewery (portit 14-15): Hana- ja käsityöläisoluiden ohella saatavilla gluteenitonta olutta.

  Burger Kingit (portti 29, portti 36 ja saapuvat 2A): Hampurilaiseen voi vaihtaa gluteenittoman sämpylän.

  Café Tori (portti 26–27): Torin kuukausittain vaihtuva lounaskeitto on aina gluteeniton. Saatavilla on lisäksi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville juustosämpylä ja pientä makeaa kahvin kaveriksi.

  Cesar’s Little Italy (T2, pohjakerros): Aamiais- ja lounasbuffetissa on päivittäin saatavilla gluteenittomia, vegaanisia, laktoosittomia ja maidottomia tuotteita.

  Fly Inn (portti 27): Tarjolla on myös gluteenitonta olutta ja lämmintä ruokaa.

  Freshly Made (portti 27): Matkaan mukaan saatavilla gluteenitonta leipää asiakkaan valitsemilla täytteillä.

  Helsinki Market (portit 14-15): Useita lämminruokavaihtoehtoja on muokattavissa ruokavalioiden mukaan. Tilata voi myös itse täytettyä gluteenitonta leipää.

  Johan & Nyström (portti 13): Kahvin kanssa maistuvat gluteeniton leipä.

  The Oak Barrel (portti 22): Janoiselle matkaanlähtijälle maistuu gluteeniton olut. Tarjolla myös gluteeniton ja ruokaisa makkara- ja nakkivalikoima (Chef Votkin ja HK Maakarit).

  O’Learys (portti 29): Tarjolla on myös gluteenitonta olutta ja lämmintä ruokaa.

  Tapio Café (portit 24–25): Kesän raikkaina makuina ovat gluteeniton ja maidoton lohi-perunasalaatti. Pienempään nälkään tarjolla on tuoreita kasviksia sisältäviä kasvispikareita sekä gluteenittomia juustosämpylöitä sekä makeita herkkuja.

  Upper Crust (portti 19): Lisäksi valikoimassa on gluteenitonta sämpylää ja pientä makeaa.

  Urban Food Market (T1, lähtöselvitys): Kahvilasta saa gluteenitonta leipää, joka voidaan täyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

  WHSmith-kioskit (portti 15, portti 29, T2, lähtöaula ja T1, saapuvat): Kioskeissa on myynnissä laaja valikoima gluteenittomia ja maidottomia snack-tuotteita. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle maistuu gluteeniton kanasalaatti.

  Wine & View (portti 26): Sesongeittain vaihtuvista kasvistapaksista suurin osa on myös vegaanisia, gluteenittomia ja maidottomia.


  Katso lista kokonaisuudessaan täällä.

  Lisäksi liki kaikista lentoaseman kahviloista ja ravintoloista saa gluteenitonta leipää, kuten myös laktoosittomia ja maidottomia tuotteita.

 • Vuohelan Herkku hakee työntekijöitä 20.6.2017 10:55

  Vuohelan Herkku hakee leipureita ja kunnossapidon ammattilaista vakituisiin työsuhteisiin aluksi Hartolaan ja syksystä 2018 eteenpäin Lahden Jokimaalle valmistuvaan uuteen leipomoon.

  Leipureilta odotetaan kokemusta leipomotyöskentelystä ja leipomoprosessien hallintaa, leipurin koulutusta ja joustavaa työskentelyotetta, yhteistyökykyä ja oma-aloitteellisuutta.

  Kunnossapidon ammattilaiselta toivotaan jämäkkää ja itsenäistä otetta työhön. Häneltä odotetaan myös soveltuvaa koulutusta tehtävään, kokemusta teollisuuden kunnossapitotehtävistä ja hyviä IT-taitoja.

  Työtehtävät ovat kaksivuorotyötä.

  Lue koko ilmoitus ja lähetä hakemus täällä 30.6.2017 mennessä!

 • Gluteenitonta Taste of Helsinki -tapahtumassa 16.6.2017 23:39

  Kemikaalicocktail-blogi tutustui Taste of Helsinki -ruokatapahtuman gluteenittomaan tarjontaan. Blogin mukaan oheiset annokset ovat luonnostaan gluteenittomia tai saatavissa pyydettäessä gluteenittomana (alussa ravintolan nimi ja perässä annokset):

  - TuOHi: Kalaterriiniä jugurtin ja Villiyrttien kera / Ternimaito blini, Pihka kermaa ja Hapatettua tattarihunajaa / Kapteeni Grillisydän ja hänen Taikayrttinsä
  - Passio: Gazpachosorbet ja vähän vegeä / Parsakeittoa ja ibericotempuraa / Makkaraperunat, lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa
  - Savoy: kaikki annokset ovat gluteenittomia (myös laktoosittomia)
  - Shelter: KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia / RAPARPERI – Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata / SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa
  - Grön: LIHA- kokonaisena grillattu keltasipuli, kananmaksakreemiä, viljaa ja rapeaa kanan nahkaa / KASVIS- paahdettua tattarileipää, suolaheinällä maustettua perunasalaattia, raastettua suolaheinävoita ja villiyrttejä / Raakakypsennettyä nautaa, sinapilla maustettua lehtikaalia, lipstikkaa ja savustettua luuydinrasvaa
  - Ludu: kaikki annokset saa gluteenittomia
  - Bistro O mat: Grillattua porsasta, parsaa ja farrotto / Omenasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja suolakinuskia / Luomunaudanliha tartar, vesikrassikreemiä ja macadame pähkinää
  - Toca: Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa / Tocan vitello tonnato / Sitruuna, valkosuklaa, kamomilla
  - Pastor: Marinoitua artisokan sydäntä, perinnetomaattia, ponzu-kastiketta / Black Angus -härkää, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapeñoa, soijamajoneesia / Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä


  Lue koko blogaus kuvien kera täältä: Kemikaalicocktail: Taste of Helsinki: vähän vegaanista, paljon gluteenitonta

  Aiempina vuosina tapahtumasta on kyllä löytynyt gluteenitonta, mutta harmillisesti tapahtuma ei listaa sivuillaan gluteenittomia annoksia ja menee kyselemiseksi jokaisella tiskillä. Toki annosten gluteenittomuus pitää aina varmistaa, mutta G-merkit menussa helpottaisivat suunnittelemaan etukäteen mitä tapahtumassa haluaisi maistella. Toivottavasti tähän tulee parannusta tulevina vuosina.

  Taste of Helsinki 2017

  - Sijainti: Helsingin Kansalaistorin puisto
  - Avoinna: to 15.6. - su 18.6.
  - Liput: sisäänpääsy alkaen 14 e, annokset 5-12 e
  - Ravintolat lopettavat tarjoilun klo 22.00, baarit auki klo 23.00 asti
  - Lue lisää

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  359 vinkkiä

  Tuotteita
  503 tuotetta

  Kuvia
  919 kuvaa

  Linkkejä
  189 linkkiä

  Keskustelu
  2354 viestiä, 644 aloitusta

  Kommentit
  631 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.4.2008 23:07

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,042s