Jezu 

Keskusteluviestit

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
 • Porokylän Leipomo kasvaa 9.6.2016 22:24

  Yle Uutiset kirjoittaa Porokylän Leipomon laajentumisesta. Tiukasta markkinatilanteesta huolimatta erikoistuminen gluteenittomiin tuotteisiin on kasvattanut myyntiä merkittävästi. Tämän johdosta yhtiö laajentaa Lieksan toimipistettään 700 neliöllä ja työntekijämäärä nousee 15 henkilöstä 20:een.

  Glu.fi onnittelee Porokylän Leipomoa menestyksestä! Toivottavasti tällaisia tarinoita saadaan lisää Suomeen

 • Gluteeniton vispipuuro 9.6.2016 13:14

  Saa vinkata, jos tiedät muita gluteenittoman vispipuuron valmistajia tai hyviä reseptejä itse valmistamiseen Reseptit voi lisätä tänne.

 • Gluteeniton vispipuuro 9.6.2016 12:43

  Kyllä, sellaista löytyy nykyään: Hannan Gluteenittomat Herkut Vispipuuro 500 ml

  Tytille kiitos vinkistä ja kuvista

  Kuulemma myös Porin Keliakiapiste valmistaa gluteenitonta vispipuuroa, jonka sekaan on laitettu hitunen vaniljasokeria. Riikalle kiitos tästä tiedosta

 • Entsyymeistäkö hoito keliakiaan. 4.6.2016 18:05

  MariJo kirjoitti:
  Apteekin lehdestä luettua:"Gluten GO 25 kaps -Sisältää 3 viljojen gluteenia pilkkovaa entsyymiä ja on tarkoitettu erityisesti gluteeniherkille henkilöille sekä keliaakikoille silloin, kun ei voi olla täysin varma nautitun ruoan gluteenittomuudesta. Tuote ei korvaa gluteenitonta ruokavaliota.

  Mitenkähän tähän pitäisi suhtautua?!?

  Keliakialiitto olikin jo varoittanut tästä:

  VAROITUS: Gluten Go -ruoansulatusentsyymi

 • VAROITUS: Gluten Go -ruoansulatusentsyymi 4.6.2016 13:12

  Keliakialiitto varoittaa Gluten Go -ruoansulatusentsyysmistä: Tuotetta ei ole tarkoitettu keliakian tai muiden diagnosoitujen suolistosairauksien hoitoon. Keliakiaa hoidetaan noudattamalla tarkkaa gluteenitonta ruokavaliota.

  Vermanin tuotevalikoimaan kuuluva tuotteen sivulla esitetään seuraavia väitteitä:

  Gluten GO sisältää kolmea entsyymiä, jotka tehokkaasti pilkkovat viljan gluteenia. Ne pilkkovat myös maidon kaseiinia. Sopii käyttöön etenkin gluteeniherkille.

  Gluten GO on tehokas ruoansulatusentsyymivalmiste käyttöön gluteenipitoisten viljojen kanssa. Pienet, helposti nieltävät kapselit ovat kätevässä taskupakkauksessa. Valmistettu Suomessa.

 • Biocard keliakiatestin herkkyys... 19.5.2016 21:59

  J-T kirjoitti:
  Teinpä tuossa kontrollimielessä Biocardin keliakiatestin (on siis diagnosoitu keliakia kesästä 2013 asti ja saman verran gluteenitonta ruokavaliota) kun vatsakipuja on ollut ja kivasti sitten testiruutuun muodostui haalea positiivinen(=gluteenialtistusta on tapahtunut).

  Nyt sitten käy mielessä, että mikähän on tuon testin herkkyys? En löytänyt ohjeista tai muualtakaan... Kun mielessä totta kai käy, että onko käynyt yksi altistus vai monta. Eli jos yksi altistus tapahtuu, niin riittääkö muodostamaan positiivisen testituloksen.

  Ainakin yksi vieras vastikään söi meillä gluteenipiirakoita, ja toki tiesi miten tarkka pitää olla kun gluteeninsa kanssa täällä heiluu... Nyt perkele tähän taloon ei tuoda kyllä enää muruakaan gluteenia... -.-

  Hyvä kysymys. En osaa sanoa keliakiatestistä, mutta internetin ihmeellisen maailman mukaan huumepikatestit voivat näyttää positiivisia tuloksia, jos on syönyt aamiaiseksi unikonsiemenbagelin eli ainakin ne ovat vähän turhankin tarkkoja. Asia myös todistettiin Myytinmurtajissa

 • Moilas voitti Wabel Frozen Awardin 19.5.2016 20:53

  Moilas tiedottaa heidän voittaneen Ranskassa Wabel Frozen Award -innovaatiopalkinnon gluteenittomalla pitaleivällään.

  Gluteeniton pitaleipä on voittanut vuosittain jaettavan Wabel Frozen Award -innovaatiopalkinnon pakastettujen elintarvikkeiden sarjassa. Gluteeniton pitaleipä oli kilpailun ainoa palkittu leipomotuote.

  Palkinnon jakanut Wabel on kansainvälinen organisaatio, joka yhdistää alan suurimmat elintarvikevalmistajat ja vähittäiskaupan edustajat sekä edistää näiden välistä yhteistyötä.

  Moilasen mukaan palkinnolla on merkittävää kaupallista arvoa, koska palkinnon saaneet tuotteet on perinteisesti otettu myyntiin Wabeliin kuluvissa suurissa kaupan ketjuissa, kuten Walmart, Tesco, Mercadona sekä Lidl.

  Glu.fi onnittelee hienosta suorituksesta!

  Lue koko tiedote täältä.

 • Leipomo Puustelli alkaa valmistaa gluteenitonta 3.5.2016 23:27

  Pielavedellä sijaitseva Leipomo Puustelli alkaa valmistaa gluteenittomia tuotteita. Leipomo tiedottaa kotisivuillaan seuraavasti:

  Puustellin itsetehdyt herkut saat meiltä nyt myös gluteenittomina.

  Olemme avanneet Pielavedelle uudet toimitilat, joissa valmistamme gluteenittomia tuotteita laajalla valikoimalla.

  Tuoteturvallisuus on meillä etusijalla. Tuotteet valmistetaan ja pakataan gluteenittomissa olosuhteissa, jolloin voit varmistua siitä että tuotteemme ovat turvallisia käyttää, oletpa sitten keliakiasta kärsivä, tai haluat muuten noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.

  Saat meiltä gluteenittomana leivät, sämpylät, suolaiset ja makeat kahvileivät, pullat, konditoriatuotteet, pikkuleivät ym.

  Tuotteita on saatavilla myymälästämme Pielavedeltä, sekä laajan yhteistyöverkostomme kautta toiminta-alueeltamme.


  Tutustu Leipomo Puustelliin

  Onko kukaan vielä päässyt maistamaan näitä tuotteita?

 • Gluteeniton tippaleipä 28.4.2016 23:36

  Keliakialiiton tuoreimman Gluteenittomia Tuotteita 2016 -esitteen mukaan tällä hetkellä gluteenittomia tippaleipiä valmistaa Elinan Kotileipomo sekä Kanavan Kotileipomo.

  Helsingissä tippaleipiä myydään ainakin Keliapuodissa.

  Jos tiedät muita tippaleipien valmistajia tai myyntipaikkoja, kerro!

 • Gluteeniton Kouvolan Lakritsi? 26.4.2016 23:58

  Huhujen mukaan Kouvolan Lakritsilta on tulossa myyntiin Eero Aarnion suunnittelema lakritsimakeinen, jonka ainesosat eivät sisällä gluteenia.

  Pienellä salapoliisityöllä selvisi, että näin todella on. Kaiken lisäksi myyntiin on tulossa myös toinen tuote, jonka raaka-aineet eivät sisällä gluteenia.

  Asian tylsä puoli on siinä, että tuotteet kyllä valmistetaan omalla koneella, mutta samoissa tiloissa käsitellää myös vehnäjauhoa. Kouvolan Lakritsin markkinointi vastasi seuraavasti:

  Vaikka tuotteet itse eivät sisällä vehnäjauhoja, emme voi käyttää gluteeniton sanaa, koska makeistehtaassamme käytetään ja käsitellään vehnäjauhoja.

  Twitter-keskustelun perusteella valmistaja kuitenkin selvittää asiaa Keliakialiiton kanssa. Toivotaan siis, että kontaminaatioriskit saadaan eliminoitua, jotta gluteenittomien lakritsien aivan liian pieni valikoima kasvaisi lisää

  Tässä vielä tulevien tuotteiden ainesosaluettelot:

  Lakumakeinen

  Glukoosisiirappi, sokeri, vesi, lakritsipasta (4,3%), salmiakkijauhe, hyytelöimisaine (E440), hapettumisenestoaine (E331), stabilointiaine (E452), väri (E153)

  Tervamakeinen

  Glukoosisiirappi, sokeri, vesi, lakritsipasta (2,5%), hyytelöimisaine (E440), hapettumisenestoaine (E331), stabilointiaine (E452), terva-aromi, väri (E150), suola (0,65%)

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  366 vinkkiä

  Tuotteita
  530 tuotetta

  Kuvia
  932 kuvaa

  Linkkejä
  189 linkkiä

  Keskustelu
  2356 viestiä, 646 aloitusta

  Kommentit
  639 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.4.2008 23:07

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,046s