Jezu 

Keskusteluviestit

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 • Lääke keliakian hoitoon testissä 23.4.2016 23:33

  Yhdysvaltalaisen Alba Therapeutics -lääkeyhtiön keliakian hoitoon kehittämä lääkevalmiste siirtyy kolmannen vaiheen kliinisiin testeihin myöhemmin tänä vuonna. Kyseinen lääke larazotide acetate tai toiselta nimeltään INN-202 on toiminut aiemmissa testeissä keliaakikoilla. Lääkkeen toimintaperiaatteena on sulkea tietyt kohdat keliaakikon ohutsuolesta, jonne gluteeni imeytyisi aiheuttamaan tulehdusta. Lääke nautitaan ennen ruokailuja ja se on tarkoitettu tukemaan gluteenitonta ruokavaliota.

  Kyseessä on ensimmäinen keliakiaan tarkoitettu lääkevalmiste, joka siirtyy kolmannen vaiheen testeihin eli viimeiseen vaiheeseen ennen myynnin aloittamista, alustavan arvion mukaan vuonna 2018.

  Toivotaan, että testit menevät hyvin. Tällainen lääke olisi mukava lisä matkoille ja muihin tilanteisiin, jossa gluteenittomuudesta ei voi olla 100% varma.

  Lähde: AllergicLiving.com (englanniksi)

 • Zaran gluteeniton paita aiheutti pahennusta 30.3.2016 21:45

  Espanjalainen muotiketju Zara toi myyntiin t-paidan, jonka etupuolella luki isolla "Are you gluten free?" eli "Oletko gluteeniton?" Tämä aiheutti vastalauseiden myrskyn ja Zaraa vastaan kerättiin 53000 nimen adressi, jotta he poistaisivat paidan myynnistä.

  Mielensäpahottaneiden mukaan paita luo kuvan keliakiasta muotivillityksenä. Gluteeniton trendi tuntui ärsyttävän kovasti. Toisaalta osa keliaakikoista olisi halunnut paidan itselleen.

  Lopulta Zara kuitenkin veti paidat pois myynnistä ja pahoitteli aiheuttamaansa mielipahaa.

  Mitä mieltä sinä olet asiasta? Itse olen pitkään harkinnut paitaa, jossa lukisi "Gluten free". Tätä olisi helppo osoittaa ravintolassa Toisaalta ymmärrän, että joitakin asia ahdistaa. Nyt rohkeasti kommentoimaan miten Zaran olisi pitänyt toimia.

  Lue Daily Mailin juttu aiheesta. (englanniksi)

 • Myllärin uudet !!! 26.3.2016 21:32

  Hauska mainos ja sitä pyöritetään kyllä todella isolla rahalla, kun näytti olevan myös todella suositun Haluatko miljonääriksi -ohjelman mainostauolla. Olivat isosti esillä myös Gastro-messuilla.

  Video löytyy myös Youtubesta:  Tuotteet ovat kyllä hyviä ja kohtuuhintaisia. Löytyy mukavasti marketeista.

  Facebookissa on tosin kuultu kritiikkiä, sillä videossa näkyvät viljat ovat kuulemma vehnää. Tiedä sitten pitääkö paikkansa.

 • Gastro 2016 -messujen gluteeniton tarjonta 17.3.2016 21:09

  Vielä huomiona pääsylipusta:

  Alaikäraja 18 vuotta (koskee myös sylilapsia).

  Eli lapset joutuu jäämään kotiin iästä riippumatta

 • Gastro 2016 -messujen gluteeniton tarjonta 17.3.2016 19:30

  Saatat törmätä huomenna Gasto 2016 -messuilla myös allekirjoittaneeseen Tapahtuma on auki vielä huomenna perjantaina 18.3. klo 10-17. Kyseessä on HoReCa-alan ammattilaistapahtuma, mutta myös tavikset pääsevät sisälle lunastamalla 20 euron pääsylipun. Kannattaa huomata, että tapahtuma on K18, eikä sinne pääse edes vauvan ja rattaiden kanssa (asia varmistettu Messukeskuksesta puhelimitse).

  Gluteenitonta ruokavaliota noudattavia saattavat kiinnostaa ainakin nämä näytteilleasettajat (ei tietoa esittelevätkö kaikki myös gluteenittomia tuotteita). Lopussa osaston sijainti:

  - Oy Arvid Nordquist Finland Ab (Schärin tuotteet) 6p71
  - Europicnic Oy (mm. Sigdalin gourmet-kauranäkkäri) 6n59
  - Helsingin Mylly Oy (myslit ja uudet kauratuotteet) 6b49
  - Keliakialiitto ry 6r68
  - Ab Korv-Görans Kebab Oy (kebabit) 6m51
  - Leipomo Pekan Parhaat (gluteenittomat leivokset ja leivät) 6h59
  - Moilas Oy 6k79
  - Porokylän Leipomo Oy (kuulemma lähes kokonaan gluteeniton osasto) 6m59
  - Oy Rollfoods Ab (näitä te syötte mm. hotellien aamiaisella) 6c51
  - Oy Sinebrychoff Ab (Lightbeer, Koff I) 6m29
  - Tamisy Oy (gluteenittomien maahantuontia, esim. Bezgluten) 6m79
  - Urtekram int. A/S (gluteenittomia luomutuotteita) 6h51

  Katso kaikki näytteilleasettajat täältä.

  Nähdään huomenna! Saa tulla juttelemaan

 • Gluteenitonta Marks & Spencerillä 15.3.2016 16:58

  Marks & Spencer tiedottaa herkkuosastolle saapuneista gluteenittomista tuotteista:

  Marks & Spencerin herkkuosastoille on nyt saapunut myös gluteenittomia tuotteita. Suolaisempaan nälkään saat maukasta spagettia, pastaa sekä juustokeksejä. Jos taas makeannälkä yllättää, voit poimia mukaasi Triple Chocolate, Lemon Shortbread tai Ginger Snaps -keksejä.

  Oletko jo maistanut?

 • Kaurajuomien käyttö 15.3.2016 00:12

  Itse en ns. tavallisia kaurajuomia käytä ja olen miettinyt aivan samaa tuosta maksimirajasta. Voisihan ajatella, että joku käyttää pienen määrän "tavallisia" kaurahiutaleita vaikkapa jogurtin seassa. Olisiko myös tällöin gluteenin määrä olematon? Onko noiden juomien gluteenipitoisuutta tutkittu enemmänkin vai mistä näkemys "hyvin matalaan gluteenipitoisuuteen" perustuu?

  Tässä vielä linkki tuohon liiton tiedotteeseen:

  Keliakialiitto: Kaurajuomat ja -valmisteet keliaakikon ruokavaliossa

  Laitoin tästä muistutuksen myös Faceen, josko tulisi muiltakin kommentteja

 • Juuri keliakiadiagnoosin saanut, kysymyksiä olisi 10.3.2016 19:00

  Hesus kirjoitti:
  Täällä tuore keliakiadiagnoosin saanut.
  Tämä ei taida ollakkaan niin yksinkertaista kun kuvittelin Tietoa kyllä on, mutta kaikessa tässä kiireessä siihen menee aikaa kun yrittää löytää...

  Eli muutamia kysymyksiä olisi, vastatkaa jos on tietoa, ei nyt erikseen mun puolesta tarvii käydä selvittää. Olen käsittänyt että homma on aika tarkkaa, eli murustakaan gluteenia ei sais päästä elimistöön...

  Tervetuloa "kerhoon". Ei tämä niin kauheata ole, kuin saattaa aluksi tuntua

  Kannattaa lukaista tämä osio: Keliakia ja sitten tämä: Mukavia tilanteita.

  Sitten kommentit kysymyksiin

  1) Itselle ei osunut mitään sopimatonta silmään. Pääsääntöisesti lääkkeet ovat gluteenittomia, mutta kannattaa aina varmistaa apteekista.

  2) Meidän perheessä taviksilla on omat leikkuulaudat ja omassa voirasiassa oma veitsi, mutta muuten samat astiat käytössä. Eli leikkuulaudat vain uusittiin + leivänpaahdin jäi tavisten käyttöön (itse käytän uunia tai paistopussia, jos tarvetta). Kun vain pesee astiat kunnolla, ei ongelmia pitäisi ilmetä. Pöydät myös kannattaa pyyhkiä aktiivisesti murusista, niin ei satu vahinkoja. Gluteenittomat tuotteet kantsii sijoittaa kaapeissa ylemmäksi kuin tavistuotteet.

  3) Aina kannattaa katsoa tuoteseloste, mutta itse en muista törmänneeni gluteenipitoisiin limppareihin (alkoholipuolella on yksittäisiä ylläreitä esim. siidereissä). Coke Zero ja 7up omia suosikkeja

  4) Oho, en ole tainnut edes lukea tuoteselostetta. Perus-Pepsodentillä menty Vähemmän tuota tulee syötyä

 • Gluteenittomat pääsiäismunat? 8.3.2016 23:23

  Keliakialiitto on jälleen julkaissut listan gluteenittomista pääsiäismakeisista:

  Keliakialiitto: Gluteenittomia pääsiäismakeisia 2016

  Kannattaa muistaa, että tuotteiden ainesosat voivat muuttua ja viimeisin tieto löytyy aina pakkauksesta.

  Liittoo muistuttaa myös, että seuraavat ainesosat ovat aina gluteenittomia: maltodekstriini, proteiinihydrolysaatti, soijalesitiini, siirapit (esim. tärkkelyssiirappi, glukoosisiirappi), lakritsiuute ja lakritsijauhe.

 • Vuohelan Herkun tarina Hesarissa 27.2.2016 13:34

  Helsingin Sanomissa oli mainio kirjoitus Vuohelan Herkusta. Mielenkiintoinen tarina. Kiteytettynä: menestys on vaatinut paljon, todella paljon työtä sekä uhrauksia:

  HS: Leipuri sairastui keliakiaan – se oli miljoonabisneksen alku

  Glu.fi nostaa hattua Pirkolle!

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  366 vinkkiä

  Tuotteita
  529 tuotetta

  Kuvia
  931 kuvaa

  Linkkejä
  189 linkkiä

  Keskustelu
  2356 viestiä, 646 aloitusta

  Kommentit
  639 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.4.2008 23:07

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,043s