Kimble65

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
 • Hesari vertaili 16 gluteenitonta olutta 12.2.2018 21:46

  Minusta kaikki Kukot ovat hyviä - nämäkin, vaikka alet ovat haastavampia kuin lagerit - mutta tuo Raivoava Rakki (Panimo Hiisi) vasta hyvää olikin, vaikka oli oikea humalapommi. Siinä vain maku oli mielestäni tasapainoinen, vaikka olikin aika voimakas. Se on sen verran vahvaa (muistaakseni 6,2%), että sitä saa nytkin vain Alkosta.

 • UUTTA: Prykmestar Pils ja LuomuPils gluteenitonta! 19.12.2015 09:24

  Joulu tuli etuajassa... Prykmestar Pils löytyi Vaasan Prismasta, ja oli oikein miellyttävä kokemus - raikas mutta maukas, aika tasapainoinen maku. Olin tosin niin onnessani, etten vielä pystynyt sen kummempaan analyysiin - pitää hankkia toinenkin pullo

 • Lisää gluteenittomia oluita 20.12.2013 12:03

  Ruotsin elintarvikevirasto on taas testannut oluiden gluteenipitoisuuksia, tällä kertaa käsittääkseni tarkemmalla menetelmällä kuin ennen (en tosin tiedä, vastaako se esim. meidän keliakialiittomme normeja); raportti löytyy kokonaisuudessaan tästä

  Mielenkiintoisin tieto oli Alkostakin löytyvän Fuller´s India Pale Alen testitulos; monen vuoden tauon jälkeen sai korkata IPA:n ja hyvää oli.

 • Gluteeniton mustamakkara? 20.5.2012 22:09

  Ninsku kirjoitti:
  Saakohan sieltä tampereen kauppahallista vielä gluteenitonta mustaamakkaraa ?

  Sitä löytyy Tampereen puolessa useammastakin paikasta - itse ostan sitä Ylöjärven S-marketista; toimituspäiviä en tiedä mutta aina sitä on tiskistä löytynyt kun on tehnyt sitä mieli.

 • Olut ja alkoholi 2.7.2011 22:16

  Ainakin minä tulkitsin Hartwallilta saamaani vastausta siten, että Lapin Kultaa voi juoda sen yhden annoksen kohtuullisen turvallisin mielin, siinä kuin oman keliakialiittomme hyväksymiä merkkejäkin.

  Huom! Tämä on siis minun tulkintani, ei Hartwallin - ja niinkuin Teppokin totesi, olut ei ole gluteenitonta; jokaisen täytyy itse tehdä omat valintansa.

 • Olut ja alkoholi 2.7.2011 16:27

  Ai niin, kotimaisista unohtui Nokian Panimo, jonka Keisarioluista kolme (Lager, Münchener ja Dark) alittavat raja-arvot:

  http://www.nokianpanimo.fi/juomat

  Minusta sekä Keisarit että Mallaskosken Kuohut (niinkuin Kukotkin) ovat oikein hyviä - mutta Lapin Kullassa on se etu että sitä saa kaikkialta. Light Beer ei taas minusta ole olutta, joten sitä en kommentoi (mutta sehän on taas makuasia...)

 • Olut ja alkoholi 2.7.2011 16:20

  Tilanne ei ehkä ole niin paha kuin miltä näyttää - mutta esitän silti vain omia huomioita, en anna mitään suosituksia:

  Koska Keliakialiitto on testauttanut vain kotimaisia oluita, olen etsinyt tietoa muualta ja Ruotsin keliakialiiton sivuilta löytänyt linkin sikäläisen elintarvikeviraston testituloksiin:

  http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/K2_olsorter2009.pdf

  Koska listalta löytyvä Lapin Kulta Premium Lager 5,2 arvatenkin on meillä Lapin Kulta IV A:ta, tiedustelin asiaa Hartwallilta ja sain seuraavan vastauksen:

  (lainaus) Meidän tutkimus- ja kehityspäälliköltä juuri saamani tiedon mukaan esittämällesi kysymykselle olisi oikea osoite Keliakialiitto (www.keliakialiitto.fi), joka on asettanut tiukemmat rajat kuin Ruotsissa.
  Lapin Kulta IVA:sta ei ole tehty meidän toimesta analyysiä mutta LK III:sta tehdyt analyysit antavat Ruotsissa käytetytyllä analyysimenetelmällä ( nk. R5 Sandwich) alle 3 ppm:n gluteenipitoisuuksia (analysoitu v. 2005).
  Keliakialiitto vaatii lisäksi nk. R5 Competitive analyysin, jolla analysoituna vastaavat arvot olivat noin 10 - 15 ppm. Näihin perustuen on todennäköistä, että Lapin Kulta IVA:n gluteenipitoisuus on Competitive analyysillä alle 20 ppm. Gluteenipitoisuus vaihtelee jonkin verran riippuen
  satokausista ja mm. tästä syystä Keliakia iitto edellyttää gluteenittomilta tuotteilta vuosittaista gluteenipitoisuuden seurantaa. Johtuen R5 Competitive menetelmän tulosten vaihtelevuudesta Hartwall ei tällä hetkellä tuota gluteenitonta olutta (lainaus loppu).

  Kotimaisista voi juoda lisäksi myös Mallaskosken Kuohu-oluita, jotka myös on testattu:

  http://www.mallaskoski.fi/index.php/tiedotteet/mallaskosken_kuohu_oluet_k_yv_t_keliaakikolle/

  Itse en ole huomannut mitään ongelmia niin kauan kuin juodut määrät ovat kohtuullisia - mutta minulla on muutenkin aika lievät oireet. Myöskään runsas vuosi sitten tehdyssä uusintatähystyksessä ei näkynyt mitään odottamatonta, joten ilmeisesti en ole ainakaan kaljalla nukkaani kiusannut.

 • Gluteeniton olut 14.12.2010 11:21

  Oletteko muuten huomanneet, että Mallaskoski on tehnyt meille sopivan jouluoluen? Panimon sivuilta ei vielä löytynyt tietoa, mutta Kuohu-oluen facebooksivuilta kyllä:

  "Käsityönä valmistettu Kuohu Jouluolut on talven 2010 kausiolut

  Pehmeän maltainen, rauhallinen, hivenen makea ja maltillisesti humaloitu puolitumma täysmallasolut sopii mainiosti talven ajan nautiskeluhetkiin ja on kuin kotonaan jouluherkkujen seurassa. Saatavana hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista.

  Tuote on gluteiiniton."

  Nyt pitää vain löytää "hyvinvarustettu päivittäistavarakauppa" ennen joulua

 • Gluteeniton olut 14.12.2010 11:16

  motusalem kirjoitti:
  Kimble65!
  Oletko uskaltanut juoda Carlsbergiä maailmalla? Meinaan vaan että kun noita tehdään lisenssillä vieraissa panimoissa?? Mulle olut on ongelma juuri siinä - matkustan paljon, enkä voi käydä koskaan oluella...tuo Carlsberg pelastaisi monesta, sitä kun saa melkein missä vaan.

  Olen pahoillani - ei ole tullut käytyä täällä vähään aikaan, joten on ole huomannut kysymystäsi. Olen kyllä luottanut siihen, että Carlsberg toimii kaikkialla, enkä ole huomannut mitään ongelmia - ja kun kesällä kävin seurantatarkastuksessa, kaikki arvot olivat OK.

  Olen tosin sikäli hyvässä asemassa, että oireeni ovat lähes olemattomia - mutta en ole kyllä diagnoosin jälkeen "sortunut" useamman kuin sen kahden sallitun päivittäisen kaljan juomiseen. Silloin oli tosin maha kuralla seuraavana päivänä...

 • Viskiä, kiitos! 16.12.2009 23:48

  Jezu kirjoitti:

  Vähän sama kyllä itselläkin, varsinkin kun on viskin lisäksi koukussa kuohuvaan - aika harvoin tulee perus-kuoharia ostettua

  Totta - vaikka tuo kuohuva kuuluu juomavalioon lähinnä siksi, että samppanja on vaimon lempijuoma, niin olen kyllä todennut, ettei mikä tahansa litku uppoa vain kuplien vuoksi. Kuivaa sen olla pitää, ja mielellään mahdollisimman "perinteikästä".

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  26 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  17 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  6.4.2009 13:10

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,038s