Jezu Ylläpitäjä – 26.9.2009 15:20
Onko täällä muita hyvän viskin ystäviä? Pidättekö viskiä aivan yhtä gluteenittomana kuin mitä tahansa kirkasta viinaa? Onko teillä jotain rajoituksia kuinka paljon viskiä rohkenee illan aikana nauttia (keliakian näkökulmasta)? Itse yritän rajata pariin-kolmeen annokseen, monesti tosin huonolla menestykselläKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 viestejä – 26.9.2009 20:04
Viskistä pidän. Eiköhän se tislauksen jälkeen gluteenitonta ole. Näin ainakin olen ymmärtänyt. Glenfiddich ja Jura hienoja kokemuksia, Jura etenkin silleen kivasti savuntuoksuinen. Pari menee, sit alkaa tökkiä
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Kimble65 26 viestejä – 27.9.2009 14:14
Kyllä minä ainakin tulkitsen esim. Keliakialiiton informaation niin, että viski on ihan yhtä gluteenitonta kuin muutkin viinat. En silti yleensä nauti sitä hirveitä määriä kerralla - minusta se on jo kolmen neljän paukun jälkeen hyvän aineen tuhlausta, koska siinä vaiheessa maistuu mikä tahansa
Jemmasta löytyy tällä hetkellä Ardbeg 10y, Lagavulin 16y, Bowmore Mariner 15y, Bruichladdich 17y - eli kyllä ne Islayn merkit ovat pääsuosikkejani - sekä Auchentoshan 10y ja Edradour Cask Strength. Ja tietysti irlantilaista jos vaikka tekee mieli tehdä totia tai kaataa kahviin - tällä hetkellä Tullamore Dewiä.
Jezu Ylläpitäjä – 12.12.2009 19:14
Ehkäpä tästä voi tehdä ihan yleisen viskikeskustelun Eli mitä mieltä olette viskien hinnoista Suomessa? Melkoista ryöstöä tuntuu olevan. Eikös vero muodostu volttien mukaan, jolloin viskin tissuttelijoita syrjitään? Harva kuitenkaan ostanee viskiä kansanterveyttä ravistelevaan, rankkaan juopotteluun, kuten kossua tai vastaavaa kirkasta.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
ponipimu 239 viestejä – 12.12.2009 22:27
minä en nyt muista mitä viskiä meillä yleensä on, mutta jotain irkkua se on kun kahvin ja kermavaahdon kanssa sitä nautitaan.
itse en ole väkevien ystävä ollenkaan, mutta näin talviaikaan maistuu iris coffee ja amarettoshotti.
Kimble65 26 viestejä – 13.12.2009 15:43
Alkoholivero tule prosenttien mukaan - eli saman verran veroa menee kossupullosta kuin samankokoisesta pullosta yhtä vahvaa viskiä, veroton hinta on vain viskissä yleensä kovempi (ja tietysti oktaaniluku on usein korkeampi).
Kyllähän nuo single maltit maksavat maltaita maailmallakin, myös verottomasti ostettuna - ja toisaalta jossain muualla viina voi olla tarjoustuotekin, mutta ei meillä.
Mutta ainakin minun viskinjuontitahdillani voin kyllä ihan hyvin maksaa aineesta verollisenkin hinnan - tulee vain fiinimpi olo kun juo kalliimpaa tavaraa...
Jezu Ylläpitäjä – 13.12.2009 19:28
Kimble65 kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kimble65 26 viestejä – 16.12.2009 23:44
Tuli mieleen tällainen yleisluontoinen huomio, joka minun kohdallani pätee sekä viskiin että sinänsä moneen muuhunkin asiaan; keliakiadiagnoosin jälkeen (itsellä noin vuosi sitten) on maku kehittynyt pelkistetympään suuntaan - eli kaikenlaiset "kuorrutukset" ovat jäämässä pois, vaikka se ei aina olisikaan pakon sanelemaa.
Juomien kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että haluan nautintoaineeni (esim. viski) yhä puhtaampana - huomaan, että olen viime aikoina jättänyt viskilasista pois jopa sen vesitilkkasen, jonka ennen siihen lisäsin. Miten te viskinne nykyisin nautitte?
Kimble65 26 viestejä – 16.12.2009 23:48
Jezu kirjoitti:
Jezu Ylläpitäjä – 17.12.2009 00:33
Kimble65 kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 viestejä – 17.12.2009 11:48
Kuivana ja ilman jäitä, ei tuu kurkku kipeäksi, ja maistuu hyvä aine aidommin
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Daniel 3 viestejä – 4.3.2013 10:15
Sain kuulla eräältä viskin ystävältä että osa viskeistä voi olla suodatettu paahdetun ohran läpi tislauksen jälkeen, maun ja värin parantamiseksi. Ikäväkyllä itse en ole löytänyt mistään mainintaa mille viskille näin tehdään.
taigis 101 viestejä – 4.3.2013 11:19
Itse en viskistä pidä, mutta ihan heittona teille seuraavaa!glutfree 90 viestejä – 10.3.2013 14:40
Kyllä viskiä voi käyttää sekoituksissa ihan siinä missä vodkaa tai giniäkin. (esim. whisky sour, tai irish coffee) Eikä se sen enempää häväistys ole, makuasioita, joista ei ehkä pidä kiistellä Itse pidän Jack Danielsista, silloin harvoin kun väkevämpiä tulee otettua, ja juurikin kipeälle kurkulle...tutkinut en sitten ole sen paremmin, että paraneeko kurkku sillä, mutta ainakin se helpottaa kurjaa oloa kun on flunssa tuloillaan.
Kari 364 viestejä – 10.3.2013 20:27
Yleensä nautin viskin sellaisenaan.
Irish Coffee tosin kuuluu hyvän illallisen jälkeisiin lemppareihini. Vain yksi per ilta, jos nyt sitten ei satu olemaan juuri poistumassa olevaa yskä-flunssaa. Kuuma juotava toivottavasti auttaisi..
Noista sekoituksista puheen ollen; olin aikoja sitten töissä Ukrainassa vuoden verran. Hotelliaamiaisella totesin paikallisilla naisilla olevan lempijuoma = iso tuoppi olutta puolilleen ja toinen puolikas smetanaa. Sekoita hyvin ja juo nautinnolla. Kaikki hymyilivät päälle, eli täytyi maistua hyvältä. Ei, en maistanut koskaan, seurasin vain sivusta tapahtumia
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Jezu Ylläpitäjä – 12.10.2014 17:57
Kiitos viskigaten, lisäsin tällaisen vinkin palveluun:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 viestejä – 15.10.2014 23:13
Olin vaimon kanssa Britanniaa bussilla kiertämässä 1984 viisi viikkoa, siis ei oltu vielä naimisissa, hyviä ystäviä.
Skotlannissa useammassa B&B, siis Bead and Breakfast -paikassa aamiaisella rouva tarjoili appelsiinimehua: "rouvalle shampagne here you are" ja "herralle whisky for you".
Ei todellakaan viskin sanominen ole kielletty.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.