Laaka

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Montako keliakian oiretta teillä on? 17.11.2017 00:20

  Minulla oli ns oireeton keliakia. En siis tuntenut mitään outoa olossani. Keliakiaa lähdettiin tutkimaan vasta, kun ihoni alkoi oirehtia ihokeliakiaa. Jälkeenpäin ymmärsin, että oireina minulla kuitenkin oli jo aikaisemmin ollut väsymystä, ärtyneisyyttä ja myös vatsaoireita, joita en kuitenkaan osannut tunnistaa. Lääkäri arveli, etten vain tiennyt, miltä tuntuu normaali vatsa. Huomasin eron vasta gluteenittoman ruokavalion kestettyä muutaman kuukauden. Ärtyneisyys meni lisäksi ovelasti murrosiän piikkiin, joten sitäkään ei osannut epäillä keliakian aiheuttamaksi.

  En osaa sanoa, onko yhdeksän oiretta sen pahempi juttu kuin muutama oire. Keliakian tiedetään voivan aiheuttaa useitakin eri oireita.

 • Kuinka nopeasti oireet alkavat? 23.10.2017 15:53

  Olin oireeton keliaakikko niin kauan, että iho alkoi oireilla ihokeliakiaa. Ruokavalion muuttamisen jälkeen kesti jokusen kuukauden, ennen kuin huomasin muutoksen olossani. Samalla aloin oirehtia, jos söin vahingossa gluteenia. Vatsaani alkaa vääntää ja tekisi mieli oksentaa, mutta mitään ei tule ylös. Vessassa joutuu ravaamaan senkin edestä sitten.
  Oireet alkavat minulla aina muutaman tunnin sisällä, riippuen tietämättä syödyn gluteenin määrästä. Ihoni reagoi enemmän tai vähemmän ja sillä kestää kauemmin huomata, mitä on tullut syötyä tahattomasti.

  Toisaalta olisi toki mukavampaa, jos gluteenin syömisestä ei tulisi oireita, mutta toisaalta taas ne ovat todellakin hyvä varoitusmerkki. Ja tehokkaita muistuttajia ruokavaliossa pysymisestä. Oireiden avulla ei erehdy luulemaan jotain ruokaa gluteenittomaksi, jos se ei sitä aidosti ole. Sellaista kantapään kautta oppimista.

  Ilman oireitakin gluteeni tekee tuhojaan keliaakikon ohutsuolessa, joten oireettomuuden vuoksi ei kannata ryhtyä liian rohkeaksi.

 • Valitusketju 7.10.2010 17:03

  Tottahan tuo Jezun sanoma on, mutta itseä hieman ärsytti se vammaistuki aluksi. : >
  En kuitenkaan kutsuisi itseäni ruokavammaiseksi, ihan vain keliaakikoksi.

 • Valitusketju 5.10.2010 10:52

  Pakko sanoa:
  minusta ei ole oikein, että Kelan ruokavalio-korvauksen tilalla lukeekin "vammaistuki". Onko joku muu hoksinut saman?
  Eihän keliaakikko ole vammainen! Keliakia on sairaus. Ruoka-ainesairaus. Muutenhan olemme täysin terveitä. Onko tämä nyt ihan reilua?

 • Iho kuntoon 5.10.2010 10:45

  Ei tämä ihottuma minuakaan juuri haittaisi, jos se ei olisi ehtinyt levitä niin pahasti kiitos terveyskeskuksen "nopean" toiminnnan. Kesti melkein vuoden päästä keskussairaalaan tutkimuksiin. Kaiketi siksi, etten oirehtinut muuten kuin ihottumalla.
  Ja koska olen vielä aika nuori, tämännäköinen iho todellakin häiritsee minua. Lääkäri ehdotti jtn lääkettä, en muista nimeä, mutta sillä on ikävät sivuvaikutukset vereen joten en ottanut sitä. : /

 • Iho kuntoon 4.10.2010 15:51

  Eli miten ihokeliaakikko saisi ihonsa takaisin terveeksi?
  Itselläni todettiin ihokeliakia viime marraskuussa, kutina on lakannut ja näin, mutta raapimisesta tulleet arvet jäivät ja iho on kuiva kuin hiekkapaperi. Tehokosteuttavia rasvoja olen käytellyt, mutta vaikutus on vain väliaikainen ja näppyjäkin tulee silloin tällöin lisää ---> raapimista --> lisää arpia.
  Olen kyllä lukenut että keliakiaihottuma paranee todella hitaasti, mutta kuinka hitaasti?

  Kokemuksia? Onko ketään ihokeliaakikkoa, joka olisi saanut ihonsa taas terveeksi? Entä osaako kukaan sanoa, kuinka kauan ihon paraneminen kestää?

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  6 viestiä, 1 aihe

  Rekisteröitynyt
  4.10.2010 15:16

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,039s