Marika

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Keliakia, vai onko sittenkään? 27.4.2013 17:20

  Sain nyt gastroskopian tulokset ja niiden mukaan minulla ei ole keliakiaa. Kiitos kuitenkin kaikille tsempistä ja hyvästä keskustelusta.

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 13.4.2013 08:30

  Hei honda!

  En tiedä oliko viestisi tarkoitettu minulle, mutta en ole aloittanut mitään ruokakokeiluja enkä aloita ennen kuin saan tähystyksen tulokset. Kahvin pois jättämistä ei voitane laskea ruokakokeiluksi...?

  Mutta siis samaa mieltä olen kanssasi, että ensin pitää saada tähystyksen tulokset ja mahdollinen diagnoosi ennen kuin menee muuttamaan ruokavaliotaan.

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 11.4.2013 18:52

  Helpotti kyllä tuo tieto, että ainakin osa kivuista on närästystä. Kunhan selviäisi sitten gastron tuloksista syy muihinkin vatsakipuihin ja -vaivoihin niin olisi loistavaa Jätin vähäisen kahvinjuonninkin kokonaan pois niin ei ainakaan siitä pitäisi tulla enempää närästystä.

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 10.4.2013 19:32

  Hei evita ja kiitos tsempaamisesta!

  Mietin gluteenittoman ruokavalion kokeilua nyt, kun tähystys on tehty. Päätin kuitenkin siirtää aloituksen siihen, kunnes saan kuulla koepalojen tulokset. Pelottaa, että diagnoosina on jonkinlainen rajatapaus, jonka vuoksi pitäisi mennä uuteen tähystykseen myöhemmin. Eli jos alkaisin gluteenittomalle niin olo saattaisi olla kahta kauheampi, kun joutuisin aloittamaan viljojen syönnin uudelleen.

  Aikamoista spekulointia, myönnetään, mutta parempi ottaa varman päälle.

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 10.4.2013 18:00

  Juulin kirjoitti:
  Oletko kokeillut närästystä lievittäviä lääkkeitä? En siis sano, että sinulla olisi "vain" närästystä, mutta tuo poltteleva vatsakipu saattaisi olla myös närästystä. Joka on yksi keliakian oireista.
  Närästyslääkkeet tuskin parantavat oireita, mutta niistä saattaisi olla apua.
  Sairastin itse erittäin pahan refluksin ja kärsin vielä 2 vuotta sen jälkeenkin voimakkaista ja kivuliaista närästysoireita.

  Juulin: Tähän piti vielä vastata, että kokeilin huvikseni närästyslääkettä ja se tosiaan auttoi ylävatsan kipuun (mutta ei alavatsan kipuun). Tilalle kylläkin tuli ylävatsaan niin outo ja oksettava olo, että loppuilta meni lepäillessä :/ Eli en kyllä uskalla enää närästyslääkettä ottaa ellei ole ihan pakko. Mutta siis närästys on nähtävästi osasyynä tähän vatsakipuun.

  Olen tänään syönyt joka aterialla jotain viljaa ja kappas vain, ihan hirveä olo on mahassa nyt. Närästää ja koko vatsaa polttelee, turvottaa, on kummallista paineen tunnetta ja on oksettava olo. Ei kyllä loppuiltana uskalla syödä mitään.

  Todella toivon, että koepaloista löytyisi jotain, joka selittäisi nämä oireet. En kohta enää tiedä mitä söisi ilman, että maha suuttuu. Voi olla, että keliakiaa ei löydy, mutta voihan se olla jotain muutakin, esim. helikobakteeria.

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 9.4.2013 19:12

  Nyt on sitten gastrokin koettu ja ilman puudutuksia vielä. Niin kuin pelkäsinkin, lääkäri ei osannut silmämääräisesti mitään sanoa. Eli koepalojen tuloksia odottelemaan ja siinä hujahtaakin se pari viikkoa...

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 6.4.2013 17:06

  Juulin: komppaan kyllä sua, olen itse miettinyt samaa. Sehän on ihan normaalia, että teini-ikäisenä voi syödä mitä vaan haluaa ja kuinka paljon ilman, että lihoo. Mutta kun alkaa lähennellä kolmeakymmentä ja on sieltä teini-ikäisestä yrittänyt tietoisesti lihottaa itseään ja ei onnistu, niin ei se ihan normaalilta enää kuulosta...

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 5.4.2013 12:32

  Kiitos taas hyvästä infosta glutfree

  Mulla on onneksi noi ravitsemustiedot kasvisten tärkeyden, proteiinien ja hyvien rasvojen suhteen aika hyvin hallussa, sillä olin ennen todella innokas punttien nostelija Yritin silloin saada painoa nousemaan syömällä laadukkaasti ja lihaksia kasvattamalla, mutta vaivoin sain painoni 55 kiloon eikä se siinä millään sitten pysynyt. Tällä hetkellä ei enää energia (eikä aika) riitä punttien nostelemiseen, mutta ehkä sitten kunhan olo toivottavasti paranee

  Ruokavalioni on siis pääsääntöisesti juurikin kuvaamasi kaltainen, mutta nyt ennen gastroon menoa olen lisännyt viljojen syöntiä, jotta saan varmasti todenmukaisen tuloksen. Normaalisti en syö viljaa juurikaan muuta kuin aamupalalla leivän muodossa.

  Mutta tuo kuvaamasi viljojen "eliminaatiodieetti" kuulostaa kokeilemisen arvoiselta jutulta sitten gastron jälkeen.

 • Keliakia, vai onko sittenkään? 5.4.2013 11:16

  Todella mielenkiintoista, että muilla on ollut samankaltaisia kokemuksia! Ei siis yhtään yllättäisi, jos tämä sitten olisikin keliakiaa...

  Tämä minun syöminen, nälkäisyys ja alipainohan on muodostunut jo vitsiksi ystävien ja sukulaisten kesken. Onhan se kai hassua, että on alipainoinen, on aina nälkä ja eväitä mukana missä tahansa, kuten jo kertoilinkin tämän viestiketjun ensimmäisessä kirjoituksessani. Päivittäin tulee näitä kommentteja, että "mihin mahaan sä aina syöt", "sulta menee varmaan kaikki saman tien läpi, kun ei missään näy" jne. jne.

 • Keliakia telkkarissa 3.4.2013 20:06

  Akuutissa näyttää olevan tänään aiheena "gluteeniton elämä- sairauden hoitoa vai muodikasta laihduttamista".

  Löytyy myös yle Areenasta:
  http://areena.yle.fi/tv/1848183

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s