Nuutti

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
 • Sosiaaliset vaikutukset 5.11.2009 18:37

  Ite oon huomannut että ruokavalion noudattamisen jälkeen vatsa on tullut herkemmäksi monelle asialle^^ Nyt esimerkiksi oon kipeenä ja antibioottikuurilla. Eka kerta kun niistä mennyt ikinä vatsa sekaisin.. sama juttu särkylääkkeiden kanssa. onneksi ei tarvii usein ottaa mitään lääkkeitä

 • Oireet - harvinaisemmatkin? 5.11.2009 18:25

  Mulla iho, kynnet ja hiukset olivat kamalassa kunnossa. Kun alkoi noudattamaan ruokavaliota, niin iho ja kynnet parani. Nyt kun alkoi syömään biotiini kuuria, niin hiusten lähtö väheni.

 • Sosiaaliset vaikutukset 5.11.2009 18:23

  Kyllä keliakialla on sosiaalisia vaikutuksia! Koska jos on vaikkapa tilaisuus johon on järjestetty syötävää erikoisruokavaliota noudattaville ja ruokaan onkin päässyt vaikkapa vehnää, joutuu lähtemään pois vatsakipujen vuoksi. Tämä tietysti koskee myös muitakin kenellä on rajoituksia syömisten suhteen, vaikkapa maitoallergikkoja yms.

  Ja siinähän on se pieni juttu, että silloin kun tämmöisessä tilaisuudessa tulee oireita, ei syy ole oma vaan järjestäjien! eli jos ruoka olisi hoidettu gluteenittomaksi tai maidottomaksi yms. niin voisi olla tilaisuudessa. Se on aivan eri juttu jos tulee kuume tai flunnsa, se ei johdu järjestäjistä.

 • Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? 27.10.2009 11:48

  Mullakin hirveet vatsakrampit, oksetti kamalasti ja päivä meni vessassa istuessa.

 • Keliakia ja deittailu 22.10.2009 09:03

  "olen siinä onnellisessa asemassa ettei tarvitse ketään ukonkuvatusta tuijottaa joka aamu ja saan tehdä mitä mua huvittaa."

  Voihan sen noinkin sanoa, mutta miksi ihmeessä sen pitäisi olla ukonkuvatus??

 • Keliakia ja deittailu 22.10.2009 09:02

  Kun minä sain diagnoosin, niin meni n. puoli vuotta ennenkö aloin edes noudattamaan ruokavaliota. Oli vähän huono asenne keliakiaa kohtaan aluksi..

  Mutta siis sain diagnoosin viime vuoden kesällä ja meni pari kuukautta kun aloin sitten seurustella elokuussa. Vasta joulukuussa kerroin tälle nykyiselle avomiehelleni että minulla on keliakia ja selitin mikä se on. Hän otti asian erittäin hyvin (koska hän itse sairasti koko lapsuutensa vilja-allergiaa niin osasi suhtautua), ja patisti sitten noudattamaan ruokavaliota jonka jälkeen en siitä sitten poikennutkaan enää. Eka kuukausi oli tietysti hankala, koska avomieheni unohti aina kaupassa että mitä sain syödä ja kyseli sitten "otetaaks patonkia? ainii.. Syödääks couscousia tänää? ainii..".

  Siitä asti ollaan kuitenkin syöty aina gluteenitonta ruokaa. On helpompi tehdä sellaista mitä mäkin voin syödä ettei turhaan kokata kahta eri ruokaa. Aluksi avomieheni söi kanssani myös gluteenitonta leipää ja muroja, joka helpostti erittäin paljon omaa sopeutumista (vaikka kalliiksi tulikin). Ja vaikka nykyään olenkin tarkka ruokavalion suhteen, niin välillä tuntuu että hän on tarkempi kuin minä.. Tihrustaa aina tuoteselosteet, tarkastaa ravintolassa puolestani gluteenittomuuden yms. jos minä en muista/tajua. On ihan kivaa, että on huolehtivainen.

  Ja keliakiassa on ainakin ollut se hyvä puoli että nykyään me valmistetaan itse melkein kaikki ruoat (valmisruoissa kun yleensä on vehnää..) ja elämäntavat on muuttunu sitä kautta terveemmiksi. Kokkaamisen ohessa taas tulee vietettyä kivaa yhdessäoloa.

 • Gastroskopia 7.10.2009 08:52

  Ookoo, no mutta ehkä kannattaa käydä sitten omalla lääkärillä otattamassa verikokeet, vaikkakin on kamala piikkikammo. Eli meneekö se yleensä niin että jos vasta-aineet on ok, niin tähystystä ei tarvita? Tähystykseen kun tuskin kukaan menee mielellään, jos sen vaan voi välttää.

 • Makuaisti "menetetty" 7.10.2009 08:48

  Ite oon miettiny tota aivan samaa! Poikaystävä onneksi sanoo yleensä jos joku on oikeesti pahan makusta. Noi gluteenittomat jaffakeksit on mun mielestä kyllä kauheeta sontaa, tavalliset oli niin hyviä! Mutta on se kyllä kauhee ajatella miten makutottumukset on ihan erilaiset. Mutta kai se on vaan pakko tyytyä siihen meijän "hyviin leipomuksiin" jotka monen mielestä (ja ennen keliakiaa meidänkin mielestä) olivat pahoja. Monet kaupasta ostetuista kekseistä yms. maistuu hiekalta, mutta onneksi itse tehdyistä tulee hyviä jos oikealla tavalla tekee.

 • Gastroskopia 6.10.2009 10:37

  Ootteko saaneet kaikki automaattisesti kutsun noihin kontrollikäynteihin? Oma lääkärini (yksityinen) laittoi minulle lähetteen viime vuonna jolla pääsin kunnalliselle lääkärille ja sitä kautta tähystykseen. Olin tähystyksessä siis viime vuoden toukokuussa jossa todettiin keliakiani. Mutta sen jälkeen kun se oli hoidettu ja olin kuullut diagnoosini, niin kukaan ei oo mulle koskaan kertonut että pitäis käydä millään kontrollikäynneillä (verikokeissa tai tähystyksessä tai missään muussakaan), eli pitääkö itse varata ajat käynneille..?

  Mutta aika huonosti lääkäriltä hoidettu kertominen, tää on eka kerta kun luen että pitäis käydä uudestaan tähystyksessä tai kontrollikäynneillä. Itelle se oli aika karmiva kokemus, vaikkakin sain nukutuksen (onneksi).

 • Keliakiaruokavalion vaikutus hiuksiin 6.10.2009 08:47

  Pitääpä itse sitten ostaa tuollainen biotiinikuuri, voi sitten ilmoitella tänne miten tepsi

1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Tuotteita
  1 tuote

  Keskustelu
  56 viestiä, 4 aloitusta

  Kommentit
  15 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  23.5.2009 12:45

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,041s