Pilvinen

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
  • Keliakia ja laktoosi-intoleranssi 31.10.2010 18:29

    Itselläni on myös ollut ensin vähälaktoosinen ja jatkuvien vaivojen takia sittemmin laktoositon ruokavalio gluteenittoman lisäksi. Nyt tosin tuntuu että vatsa taas sietää hiukka laktoosiakin taas mutta mieluiten syön laktoositonta varsinkin jos olen lähdössä kotoa pois, ettei hätä yllätä missään hankalassa paikassa.

    Noista herkuista kun sanoit niin laktoosittomia jätskejä on pakettijätskeinä pääosin(muistaakseni Valio päärynä ja vanilija ainakin löytyy ja Ingmanin kinuski-suklaa)mutta sitten on se Tofu-tuutti joka on laktoositon ja gluteeniton. Ja mehujätskejä löytyy tietty myös. Suklaista herkkuani on Pirkka reilun kaupan luomu tumma suklaa. Ei ole niin kitkerää kun monet tummat suklaat ovat. Wiener nougat on myös laktoositon ja gluteeniton. Semperin gluteentittomat keksit ovat myös maidottomia ja esim. Fria gluteenittomat sitruunamuffinssit ovat maidottomia(ja muistaakseni ne korvapuustit olivat myös) ja myös Vuohelan riisipiirakoita löytyy kokonaan maidottomina. Löysin myös Vuohelan mustikka-rahkapullia/piirakoita jotka olivat laktoosittomia.

    Kurjaa jos vähälaktoosinen ei sovi. Se kaventaa niin paljon valinnanvaraa. Onneksi itse leipomalla saa mitä vain herkkuja ja esim. rahkaa ja jogurttia saa laktoosittomana myös. Itsestäni moinen rajoitus on tuntunut kohtuuttomalta kun muu perhe syö mitä tahansa ja minä kärvistelen omien rajoituksieni kanssa.

  • Pika: Voiko syödä Risella pika puuroriisiä? 20.10.2010 19:45

    Ok, kiitos. En huuhdellut riisejä kun ehdin ne laittaa ja ajattelin että ehkä puuroa ei edes mulle jää. Söin nyt kuitenkin puuroa ja ihan hyvältä maistui vaikkakin perinteisistä puuroriiseistä tulee pehmeämpi ja täyteläisempi puuro, tämä pika sellainen oli vähän rakeista. Kai sitä pitää uskoa noihin että ovat puhtaita jos ei varoteta.

  • Oireet ei parane! 20.10.2010 17:57

    Mullakin on tullut usein vaivoja ulkona syömisen jälkeen. Rossossa esim. tein sen virheen kerran että söin salaattipöydästä jossa oli jotain leivänmuruja varmasti seassa kun patongit ovat siinä samassa. Sitten taas läheinen pitsapaikka tuotti positiivisen yllätyksen ja myös Rolls ja Mäkkäri ovat olleet turvallisia. Taitaa olla niin että usein keittiössä raaka-aineet ovat vähän kontaminoituneita vaikka periaatteessa tekevät gluteenittomana ruuan. Olen lisäksi huomannut että mulla tulee oireita myös laktoosista ja yhdestä grillimausteesta mitä meillä oli kotona joten mistä näitä sitten tietää...

    Jotain muutakin vaivaa mulla on keliakian lisäksi. On ollut kysta 1,5v sitten ylävatsassa ja sen tyhjentämisen jälkeen on ollut jatkuvaan jotain vaivaa vähän väliä. Menen kuukauden päästä lääkäriin, ihan arvauskeskukseen että en odota ihmeitä mutta jatkotutkimuksia toivon mukaan. Ripuloinnin lisäksi ylävatsakipuja aika kovastikin välillä.

  • Pika: Voiko syödä Risella pika puuroriisiä? 20.10.2010 17:16

    Kai on ihan turvallinen? Valmistusaineena mainitaan riisi, onko se aina luotettava vai voiko olla jotain viljapölyä seassa?

    Ihan perusjuttuja tietty mutta kävi mietityttämään kun on ihan uusi tuote meikäläiselle.

    Pilvinen kera tyttötrion joka odottelee iltapalaksi riisipuuroa

  • Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? 31.8.2010 21:48

    Mulle tulee kovat vatsakivut niin että tulee tuskanhiki ja iho menee kananlihalle. Ja sitten lopulta täystyhjennys peräpäästä joka on sitten jo helpotus. Seuraavana päivänä suolisto on "arka" ja saattaa jonkun aikaa vaivata sen jälkeenkin mutta ei mitään vakavaa enää. Joka kerta kun näin on käynyt niin olen ajatellut että "en enää ikinä halua kokea tätä toiste". Enkä toki tarkoituksella olekaan sitä tehnyt. Silti vahinkoja sattuu joskus kun en ole ollut tarpeeksi tarkkana. Nyt on lisäksi kyllä laktoosi joka tekee käytännössä samat vaivat tosin nopeammin ruokailun jälkeen. Joskus on vaikea erottaa mistä johtuu ja nykyisin olenkin täysin laktoositon(ei hylat käy)ettei tarvitse enää arpoa eikä kärsiä.

  • Gluteenittomat hampurilaiset 31.7.2010 22:51

    Kouvolan Rolls on nykyisin ihan mun lempipaikkani! Vaikka on tosi pieni eikä kovin viihtyisäkään niin gluteeniton hamppari on tosi hyvä, sämpylä ei ole ollenkaan sellainen sitkä kun muissa paikoissa(täytyiskin kysyä että mistä ostavat ne sämpylät). Olen syönyt neljästi jo juustoaterian siellä eikä kertaakaan ole tullut mitään vaivoja, reagoin tosi pieniin määriin gluteenia. Eli huolella ovat tehneet aterian. Heseä boikotoin. Kahdesti olen syönyt sen glut. hampparin ja ranskalaisia kokeilin kerran tyhmyyttäni ja tulin tosi kipeäksi.

  • Antakaa vinkkejä laktoosittomista+glut.tuotteista 31.7.2010 22:42

    Uskottava se nyt on ettei vähälaktoosiset tuotteet minulle nyt ainakaan toistaiseksi sovi. Taas on ripuloitu oikein urakalla ja mukavasti kesken työpäivän(into jogurtin ja hyla-jätskin vuoksi). Tuntuu epäreilulta! Kaikki muut syövät vaikka mitä ja minä en voi mitään...No Ingmannin Tofu-jätskit tiedän ja Valiolla näytti olevan minttu-eskimopuikko. Semperin keksit ovat maidottomia tietääkseni ja monet tummat suklaat.

    Olisi ihanaa jos viitsisitte listata mulle jätskejä ja jogurtteja ja muita maitotuotteita yms ettei tarvitse lähteä kahlaamaan taas alusta loppuun kaikkia hyllyjä löytääkseen sen jonkun yhden tai kaks jotka sopivat. Olen vasta ollut viime syksystä gluteenittomalla ruokavaliolla ja toivoisin että tämä laktoosivaiva helpottaisi myöhemmin, onko teillä kokemusta siitä kuinka kauan voisi kestää että elimistö alkaisi sietää taas laktoosia?

    Terkuin vatsavaivainen ja ruokarajoituksiin kyllästynyt Pilvinen

  • Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. 6.4.2010 13:59

    Ei nyt liity niin tämän ketjun aiheeseen enää mutta kun tämän ketjun aloitin niin piti kertoa vaan kuinka tyhmä olen taas ollut. Luulin jo tietäväni keliakiasta jotain. Kotona sujuu pääosin homma, olen kolmen lapsen kotiäiti joten omatekoista sapuskaa syön. Kävin sitten eilen ekaa kertaa Coffee Housessa kahvilla ja kaiken ällömakean ystävänä tilasin Toffee Mocca-nimisen "kahvin", hyvää oli, kermavaahdot ja strösselit vielä päällä nam... Ja iltayö menikin sitten mukavasti vatsakivuissa ja vessassa ravatessa. Sittenkään en vielä tajunnut mikä mätti. Aamulla hoksasin etten kysynyt onko se gluteeniton ja soitin nyt kahvilaan. Ei se tietenkään ollut. Ei tullut mieleenikään että kahvissa olis jotain kiellettyä mutta sehän ei ollut ihan oikeaa kahvia vaan siinä oli jotain juomajauhetta seassa. Tyhmästä päästä kärsii nyt koko suolisto. Ja vauvankin suolisto kun maito tekee vaivaa(tiesin kyllä että kahvissa on maitoa mutta halusin nyt herkutella). Meillä on nyt sopivan öljyn etsintä vauvalle meneillään että yöt ovat risaisia joka tapauksessa ja ajattelin että samoilla itkuilla menee se maitokin...

    Koskahan mä opin?!

    Mullakin on nyt niitä luomu cornflakeseja kaapissa ja löysin myös Hirvelän kaurakuitusen kun tuntuu että kuitua tarvis saada vähän lisää.

  • Rosso 29.3.2010 21:56

    Minä vastaan nyt tähän kuitenkin kun on ihan tuoretta kokemusta. Olen kerran käynyt syömässä gluteenitonta Rossossa ja oireita tuli johtuen omasta tyhmyydestäni. Söin raastepöydästä raastetta. Olisi pitänyt tajuta että kun ihmiset siinä ottavat itse salaattia ja patonkia niin niitä patongin palasia lentelee pitkin poikin. Uskon että annokseni oli gluteeniton koska otin heti yhteyttä ravintolaan ja muistivat hyvin käyntini.

  • Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. 28.3.2010 22:23

    Tallulah kirjoitti:
    Oletko varma että sait oireet riisimuroista? Laitoitko niiden sekaan maitoa?

    Olen kyllä varma koska kokeilin asiaa vielä toistamiseen. Maitotuotteet sopivat kyllä minulle mutta tällä hetkellä en käytä niitä(käytän Oatly kauramaitoa yms. tuotteita)koska joudun olemaan imetysdietillä allergisen vauvani takia. Jo toinen allergikkomme, toivottavasti omaa ruokavaliota ei tarvitsisi kovasti muuten karsia kun noi gluteenittomat leivät ovat aika ankeita ilman juustoa. Tällä hetkellä pystyn onnekseni käyttämään päällä esim.tonnikalaa tai kananmunaa toisin kun keskimmäistä lastani imettäessäni joka sai oireita niistäkin.

    Mutta tosiaan jos ne riisimurot ei ole "virallisesti" hyväksyttyjä keliaakikoille niin löytyykö sitten siitä selitys. Ihmettelen vaan kun luin tuoteselosteen niin siinä ei ollut mitään kiellettyä. Mallasuutetta on mutta kun tarkistin sen keliakialiiton sivuilta niin se olisi keliaakikoille turvallista. Liekö sitten tuotteessa jotain viljan pölyä? Vai pitäisikö sitten välttää kaikkia tuotteita joissa mainitaan myös mallasuute?

    Ei riisimurot ole mulle elämä. En ole juuri aiemmin niitä edes syönyt. Meillä oli niitä kaapissa kun olen tehnyt niistä kookosrasvan ja kaakaon kera "riisisuklaata" aiemmin. Mutta siis ihmetyttää että en sitten voikaan niitä muroja syödä.

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Keskustelu
    12 viestiä, 3 aloitusta

    Kommentit
    1 kommentti

    Rekisteröitynyt
    26.1.2010 10:25

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s