Rosa

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Keliakia-korvaus 27.3.2009 18:12

  Ootteko koskaan aatelleet, että Kelan peruslääkekorvaus on 42% lääkkeen hinnasta. Ruokahan on keliaakikon lääke. Jos gluteenittoman ruokakorin hinta on n. 48 e kalliimpi, siitä 42% "lääkekorvaus" tekee 20,16 e.

 • Kummallisin gluteenituote 27.3.2009 18:02

  Sussu kirjoitti:
  Ennen vanhaan suurin osa makkaroistakin sisälsi aina vehnäjauhoja. Harvemmassa oli ne makkarat joissa ei ollut. Piti olla todella tarkkana. Hirmusti on tapahtunut edistystä!!

  Aika kauan on kyllä siitä, kun makkarat on saaneet vehnäjauhoa sisältää. Tälläkin hetkellä voimassa oleva lihatarvikeasetus on annettu vuonna 1988 ja siinä on määritelty niin ruoka- kuin raakamakkaroissa (+k esto- ja leikkelemakkaroissa)käytettävät raaka-aineet. Missään A-luokan makkaroissa ei saa käyttää mitään jauhoja ja joissakin B-luokan makkaroissa saa käyttää vehnä-, ohra- tai perunatärkkelystä. Vehnäjauhoja ei makkaramassaan ole saanut Suomessa valmistettavaan makkaraan käyttää lainkaan vuoden 1990 elokuun jälkeen (asetus astui voimaan 1989 ja siirtymäkausi jatkui vuoden 1990 elokuun loppuun asti)

 • Kummallisin gluteenituote 27.3.2009 17:48

  Angervo kirjoitti:
  Jos en väärin muista niin myös curry-tonnikala sisältää gluteenia.
  Ja joskus olen nähnyt, onneksi en enää pitkään aikaan homejuustomuru-pussin sisältävän vehnäjauhoa. Syy ei tule heti mieleen.

  Pirkan homejuustomurussa on aiemmin käytetty vehnäjauhoja sen estämiseksi, ettei murut paakkuunnu yhdeksi isoksi köntiksi. Nykyisin käyttävät muistaakseni maissitärkkelystä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,032s