anka

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Kasvispyörykät 27.5.2009 20:47

  Joo, ovat tosi hyviä. Ja kätevää valmisruokaa tosiaan. Pyöryköistä tuli mieleeni myös mainostaa Chipstersin kirjolohipyöryköitä, onko kukaan syönyt? Nekin ovat mielestäni tosi hyviä, ja ainakin oman tulkintani mukaan gluteenittomia, vaikkei sitä suoraan pakkauksessa sanotakaan. Mutta ainesosaluettelon lukemisen jälkeen päädyin siihen tulokseen, että gluteenittomia ovat.

 • Mukavia tilanteita 25.5.2009 22:27

  Sain eilen aivan loistavaa palvelua Tampereen Cafe Europassa. Kahvilan salaatit ovat gluteenittomia, ja niiden kylkeen saa maukkaan öljytyn ja paahdetun Moilasen sämpylän, mutta kahvilan suositut toastit eivät normaalisti ole saatavissa gluteenittomana. Eilen mieleni kuitenkin teki juuri leipää/hampurilaista/jotain muuta lämmintä salaatin sijaan, ja kysyin tarjoilijalta toiveikkaana, olisiko niitä sämpylöitä jotenkin mahdollista tuunata toastiksi. Aluksi hän oli hieman vastusteleva, mutta totesi lopulta voivansa yrittää vaikkei ole koskaan sellaista tehnytkään. Hieman myöhemmin pöytääni tuotiin lautanen, jolla oli KOLME Moilasen sämpylää valitsemallani kana-vuohenjuustotäytteellä. Annos oli vähintään yhtä suuri kuin seuralaiseni normaalitoast. Ja maku oli todella hyvä! Olin todella iloinen ja tyytyväinen (ja kylläinen).

  Kävin jättämässä palautetta kahvilan nettisivuilla, ja ehdotin myös, että ottaisivat gluteenittomat leivät myös vakiolistallensa. Saa nähdä toteutuuko, mutta itse varmasti yritän tilata toistekin.

 • Irtomakeiset 23.3.2009 23:33

  Minä syön kyllä, eikä oireita ole tullut (mitä nyt joskus ähky, kun on syönyt liikaa .

 • Glu.fi mediassa 5.2.2009 23:30

  Itse löysin tänne Kauneus ja terveys lehdessä olleen linkkivinkin kautta.

 • Oireeton keliakia 5.2.2009 20:00

  Kiitos kaikille vastauksista.

  Kaikilla tuntuu kuitenkin olleen joku oire (närästys, huono hemoglobiini, osteoporoosi tms), joka sai hakeutumaan lääkäriin ja jonka kautta sitten lopulta päädyttiin diagnoosiin. Itse en kuitenkaan ole kärsinyt ainoastakaan oireesta, vaikka kuinka miettisin läpi kaikki epätyypillisemmätkin oireet. Tulin tutkituksikin erään tieteellisen tutkimuksen yhteydessä, eikä minulla siis ollut mitään ongelmaa, jonka vuoksi olisin hakeutunut lääkäriin. En myöskään ole havainnut fyysisessä tai psyykkisessä olotilassani mitään eroa kun olen noudattanut ruokavaliota vs. kun en sitä ole noudattanut. Tämän vuoksi kaikki tämä ruokasählinki kai tuntuu niin turhauttavalta.

  Aika vähän olen löytänyt tietoutta täysin oireettomasta keliakiasta, mutta sen perusteella, mitä olen lukenut, minulle on syntynyt sellainen mielikuva, ettei ruokavalion noudattamisen hyödystä sellaisessa tilanteessa ole oikeastaan mitään näyttöä (joskaan ei kai paljon tutkimustakaan). Sitä kuitenkin suositellaan ainakin toistaiseksi. Joten kaipa sitä täytyy vaan noudattaa ja odottaa toiveikkaasti, että tutkimus joskus tuottaisi muunlaisen suosituksen.

 • Oireeton keliakia 3.2.2009 23:53

  Onko täällä muita täysin oireettomia keliaakikkoja? Miten teillä on onnistunut itsenne motivoiminen noudattamaan tarkkaa ruokavaliota? Sattuuko retkahduksia?

  Itselläni todettiin keliakia "sukulaisseulonnassa" syksyllä 2006, mutta lähdin alkuvuodesta 2007 vuodeksi ulkomaille, enkä siellä jaksanut vaikeuttaa elämääni miettimällä kaikkea suuhun pantavaa, vaan elin lähestulkoon normaaliruokavaliolla ilman oireita. Palattuani Suomeen aloitin ruokavalion noudattamisen, mutta kyllä tässä on välillä tullut repsahduksiakin, etenkin ulkomaan matkojen yhteydessä. Olen kyllä onnellinen siitä, etten ole joutunut kärsimään oireista, mutta kuvittelisin, että oireellisilla keliaakikoilla on helpompi motivoitua tarkkailemaan syömisiään.

  Lisäksi kysyisin mielipidettänne seuraavaan. Lääkäri, joka totesi keliakiani sanoi, ettei näe ongelmaa siinä, jos joskus syönkin gluteenipitoista ruokaa (viittasi esim. ulkomaanvuoteni mahdollisiin grillijuhliin). Keliaakikkosukulaiseni on kuitenkin kauhuissaan saamastani ohjeesta ja sanoo, että leivänmurukin on liikaa. Tässä uskossa itsekin olin aiemmin ollut. Onko kellään tietoa, voiko lääkärini olla oikeassa?

 • Fazerin ja Maraboun suklaat 3.2.2009 23:37

  Minä syön surutta noita 200g suklaalevyjä (sekä Fazerin että Maraboun). Olen ottanut asenteeksi sen, että jos tuotteessa lukee, että saattaa sisältää gluteenin jäämiä, todennäköisyys että niitä on liiaksi asti on liian pieni, jotta rajoittaisin ruokavaliotani niin paljoa. Suklaa nimittäin muodostaa merkittävän osan ruokavaliostani.

  Tiedän, että näkökantani ei ole "säädösten" mukainen ja päätöstäni helpottaa huomattavasti se, että olen täysin oireettomana todettu ja pysynyt keliaakikko. En siis uskalla suositella tapaani kenellekään herkemmälle, mutta jos jollain on kokemusta oireiden saamisesta Fazerin "sisältää jäämiä" -suklaasta, kuulisin mielelläni.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s