Mukavia tilanteita

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä18.1.2009 15:50

  Täällä on ollut keskustelua lähinnä ikävistä tilanteista, joten aloitetaanpa ketju myös positiivisista yllätyksistä. Näitäkin sattuu aina silloin tällöin

  Itse olin aamutapaamisessa eräällä suurella teleoperaattorilla. En ollut puhunut keliakiastani, kuten en siitä yleensäkään työpiireissä huutele.

  Herkulliset sämpylät odottivat neuvottelutiloissa, mutta kerroin, etten voi syödä niitä, koska minulla on keliakia. Kerroin myös, että se ei haittaa, koska söin tukevan aamupalan.

  Vastapuoli lupasi kuitenkin hoitaa asian ja hetken kuluttua tarjoilija toi minulle herkullisen sulalla voilla päällystetyn (Moilasen) aamiaisleivän salaatin, kinkun ja tomaatin kera. Sai mahan täyteen ja toiminnasta jäi erittäin positiivinen kuva

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Jezu  Ylläpitäjä27.1.2009 21:56

  Onko todella niin, että kenellekään ei ole sattunut mitään mukavaa

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • Kari 364 viestejä28.1.2009 10:15

  Hyvä kysymys: Kyllä mulla oli kiva tilanne erään työkokouksen yhteydessä. Palaverihuoneessa meitä oli parisenkymmentä miestä. Aamupalakahvit ja voisarvet katettu reunapöydälle. Minua varten oli (G)-leipä juustolla, suolalihalla, kurkkua nätisti taiteiltuna ja tomaattia. Joku ääneen totesi; kenelle tuo herkkupala on...höö, miksei mullekin Oli hyvää !

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • pipa 5 viestejä28.1.2009 12:51

  POsitiivista on ollut kavereitten suhatutuminen asiaan,
  Kun kokoonnumme syomaan yhdessa olen aina saanut oman ruuan jos on jotain sellaista mita en voi syoda. On ollut erikseen tehty lasagne, kakku, leipa yms..
  Olin Amsterdamissa lomalla ja siella ei paljon keliakiasta tiedetty mutta ottivat erittain auliisti selvaa ja aina sain jotain hyvaa syotavaa.

 • Tweety 12 viestejä28.1.2009 22:14

  Kyllä kai noita hyviäkin juttuja tulee eteen, mutta toisaalta ne on niitä mitä muut pitää aivan itsestäänselvinä.

  Kyllä toki niitä positiivisiakin asioita, varsinkin kanssasairastajille, tulee mainittua. Kaverit ainakin ottaa tosi hyvin selvää asioista, jos ovat järjestämässä kekkereitä ja tarjolla on ruokaa(en ole ikinä jäänyt ruokailuissa paitsi, joskus olisi ehkä ihan hyvä olla vähän vähemmällä ravinnolla)

  Minulla on ainakin työpaikkaruokalassa tosi hyvä suhtautuminen kaikkiin eri ruoka-aineallergioihin ja ruokavalioihin. Kaikille kannattaa aina antaa ruusuja kuin myös risuja, näin saadaan annetulla palautteella muutettua ihmisten suhtautumista ja välitettyä oikeenlaista tietoa mm. keliakiasta.

 • Suviih  629 viestejä29.1.2009 11:20

  Ennen ensimmäistä (ja vielä hieman pidenpää) vierailua mieheni tädin luo olin hieman epävarma kuinka ruuan kanssa sujuu. Mutta kun päästiin perille, en enää epäillyt hetkeäkään. Tämä täti oli nimittäin ostanut gluteenitonta sämpyläjauhoseosta josta oli tehnyt minulle omat leivät ja ostanut vielä uuden leviterasiankin minua varten ettei pääse muruja leivälle. Ruokaa tehdessään varmisti aina että kaikki ruoka-aineet sopivat minullekin ja myös kahvileipiä oli hankkinut useampaakin sorttia.

  Oli muuten täti vieläpä pessyt veitsitukinkin, sillä miehensä kuulemma saattoi laittaa siihen veitsen jolla oli leikannut juuri leipää.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Jezu  Ylläpitäjä6.2.2009 16:11

  Joku oli tuonut meille töihin yleiseen jakoon valtavan säkillisen brasilialaisia, Florestal-merkkisiä sydän-tikkareita. Yllätys oli suuri, kun pussissa luki GLUTEN-FREE. Ja olivat muuten hyviä

  Florestal-makeiset

  Harmi, että Suomessa karkkipusseissa ei juuri gluteeniton-merkintöjä näy

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • Bakku-shan 19 viestejä23.2.2009 23:58

  Mulle sattui vuonna 1987 semmoinen juttu, että kun mulla todettiin keliakia, niin työpaikkaruokailussa oli eräänä päivänä ruokana tillilihaa. Ei siinä mitään, mutta kun mun ruuasta oli poistettu TILLI, hehh!! Jauhosuuruksesta en tiedä mitä lajia se oli Sitten myöhemmin kun kävin äidin luona ekaa kertaa ton diagnoosin jälkeen, niin äiti-kulta se laittoi jauhelihakastiketta ja sanoi, että hän laittoi siihen IHAN VÄHÄN vehnäjauhoa, että tämmöisiä sitä sattuu tai ainakin ennen on sattunut

 • Jontsa 67 viestejä14.5.2009 23:18

  Tänään koin huikean yllätyksen, kun kävin Hämeenlinnan Prismassa, ja sinne oli tullut myyntiin Pirjon Pakarin gluteenittomia tuotteita. Että voikin ihminen tulla niin onnelliseksi uudesta leivästä ja pullasta
  Maistoin jo porkkanajuustosämpylää sekä hillopitkoa, ja hyviä olivat!

 • ranex 21 viestejä15.5.2009 21:51

  Kuopion risman buffa yllätti posiitiivisesti, kun tilasin perheelle annoksen ja sanoin yks kluteeniton on joukossamme, heti myyjä hokas asian ja kysyin mitä täytettä pitsaan, mie huulipyöreenä saakos teiltä gluteenitonta pitsaa varmasti.
  Sieltä tosiaan saa GL pitsaa, Joensuun buffasta ei saa.

  pitkään meni mutsille, että gluteeniton on eri asia kun vähäglutiininen, olin mutsin ruokia syömättä parivuotta ennen kuin älys.

 • Reetta  719 viestejä17.5.2009 20:29

  Olin tänään yhteislaulutilaisuudessa ja väliajalla oli kahvi. Olin varautunut siihen, että mulle on tarjolla pelkkä kahvi tai sitten jostain pakkasesta käyvät pyynnöstä sulattamassa muffinsin. Mutta pöydässä oli gluteeniton-lapulla varustettu aivan ihan torttu. Tosi kiva että oli keliaakikotkin huomioitu. Järjestelytouhuissa mukana olevat kuulemma talkoilla leipovat tarjottavat. Kahvinkaatajalle välitin kiitoksen ja hän lupasi ne toimittaa edelleen "kokille".

 • KattiMatikka 271 viestejä17.5.2009 20:46

  Jäätelökioskilla gluteeniton vohveli ja jopa niin, että gluteenittomaan vohveliin oli oma muovinen pidike, jossa luki "gluteeniton".

  Markkinoilla ohukaiskoju, jossa oli useita muurikkapannuja. Yhden pannun yläpuolella luki "maidoton ja gluteeniton".

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä17.5.2009 23:56

  KattiMatikka kirjoitti:
  Jäätelökioskilla gluteeniton vohveli ja jopa niin, että gluteenittomaan vohveliin oli oma muovinen pidike, jossa luki "gluteeniton".

  Markkinoilla ohukaiskoju, jossa oli useita muurikkapannuja. Yhden pannun yläpuolella luki "maidoton ja gluteeniton".

  Osoitteita, kiitos!

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Suviih  629 viestejä18.5.2009 00:22

  KattiMatikka kirjoitti:
  Jäätelökioskilla gluteeniton vohveli ja jopa niin, että gluteenittomaan vohveliin oli oma muovinen pidike, jossa luki "gluteeniton".

  Oliko tämä kauppakeskus Jumbon Ingmanin jätskikioskilla? Siellä nimittäin ainakin törmäsin tuossa toissakesänä aivan samanlaiseen tapaukseen, että oli jopa oma muovinen pidike vohvelille.

  Ainiin ja vinkkinä jokaiselle keliaakikko lapsiperheelle: Tampereen Särkänniemen huvipuisto on hyvä kotimaankohde keliaakikolle. Sieltä sai ainakin pari vuotta sitten hampurilaisaterioita ja pizzaa gluteenittomana, sekä jäätelökojuista jätskin gluteenittomaan vohveliin. (oletin silloin että glut. vohvelia ei ole saatavana ja pyysin pehmistä kuppiin jolloin myyjä kysyi olenko keliaakikko ja kertoi että heillä on kyllä myös gluteenittomia vohveleita )

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Mamma 117 viestejä19.5.2009 21:16

  Olin eilen Jumbon Citymarketin asiakaspalveluun yhteydessä ja tiedustelin josko sielläkin joskus voisivat pitää maistiaisia uusista ja miksei jo markkinoillakin olevista GL tuotteista. Samalla kerroin, että olisipa mukavaa jos näitä GL tuotteitakin olisi silloin tällöin tarjouksessa kun ovat muutenkin jo kalliita. Vastaus olikin saapunut jo tänään, jossa asiakaspalvelija lupasi, halutessani niin, ilmoittaa minulle sähköpostilla kun siellä on GL uutuuksien esittelijä paikalla ja samalla häneltä meni Ruokakeskoon pyyntö mahdollisista tulevista GL tuotteiden tarjouksista.

 • Nuutti 56 viestejä23.5.2009 14:26

  Itse yllätyin iloisesti, kun huomasin että Kampin K-marketissa oli myynnissä Finaxin muffiniseosta, johon lisätään siis vain vesi. Hinta oli 1,5e 500g! muffineista tuli aivan älyttömän hyviä; vielä parempia kun lisäsi mustikoita tai suklaapaloja. Suurin ilon aihe oli kuitenkin se hinta.

 • KattiMatikka 271 viestejä23.5.2009 16:54

  KattiMatikka kirjoitti:
  Jäätelökioskilla gluteeniton vohveli ja jopa niin, että gluteenittomaan vohveliin oli oma muovinen pidike, jossa luki "gluteeniton".

  Markkinoilla ohukaiskoju, jossa oli useita muurikkapannuja. Yhden pannun yläpuolella luki "maidoton ja gluteeniton".

  Joensuuhun jos kesämatkaa teette, niin siellä keskellä toria oli tällainen kioski ja markkinat oli joensuun kalamarkkinat. Enpä huomannut painaa mieleen sitä myyjää. Jos vaikka kiertelee pitkin suomen suvea B-)

 • Mainos

 • taigis 101 viestejä24.5.2009 14:25

  Muistaakseni joku kesä sitten valistin juuri Joensuun torin jäätelökioskilla myyjää ja kyselin gluteenitonta vohvelia . Asia on siis mennyt perille!
  Ja ennen jäätelölle menoa, Joensuun torilla kannattaa käydä marttakahviossa. Sieltä saa erinomaisia gluteenittomia karjalanpiirakoita, lämmitettynä ja munavoin kera!

  Kävin muuten samoilla kalamarkkinoilla, tuota lettukojua en huomannut. Mutta siellä tuli meidänkin nälkä ja mentiin semmoselle kojulle jossa paistettiin muikkuja, perunoita, lohta, vihanneksia!
  Siinä kysellessämme, selvisi ettei koko kojussa käytetä jauhoja ollenkaan, ei edes muikut olleet leivitettyjä! Se oli mukava yllätys, oli hyvää ja vatsat tuli täyteen!

 • helsbe 27 viestejä25.5.2009 18:40

  Mä olen törmännyt monta kertaa Lahdessa gluteenittomiin muikkuihin markkinoilla (viimeksi vapputorilla). Herkkua Olen myös törmännyt gluteenittomiin muurinpohjalettuihin samoilla markkinoilla. Lettujen paistaja putsaa muurikkapannun hyvin ja ottaa uuden voipaketin sekä puhtaan lastan. Kyllä minä ainakin uskallan näitä herkkuja syödä! Hinnatkin on samat kuin "tavallisilla".

 • anka 7 viestejä25.5.2009 22:27

  Sain eilen aivan loistavaa palvelua Tampereen Cafe Europassa. Kahvilan salaatit ovat gluteenittomia, ja niiden kylkeen saa maukkaan öljytyn ja paahdetun Moilasen sämpylän, mutta kahvilan suositut toastit eivät normaalisti ole saatavissa gluteenittomana. Eilen mieleni kuitenkin teki juuri leipää/hampurilaista/jotain muuta lämmintä salaatin sijaan, ja kysyin tarjoilijalta toiveikkaana, olisiko niitä sämpylöitä jotenkin mahdollista tuunata toastiksi. Aluksi hän oli hieman vastusteleva, mutta totesi lopulta voivansa yrittää vaikkei ole koskaan sellaista tehnytkään. Hieman myöhemmin pöytääni tuotiin lautanen, jolla oli KOLME Moilasen sämpylää valitsemallani kana-vuohenjuustotäytteellä. Annos oli vähintään yhtä suuri kuin seuralaiseni normaalitoast. Ja maku oli todella hyvä! Olin todella iloinen ja tyytyväinen (ja kylläinen).

  Kävin jättämässä palautetta kahvilan nettisivuilla, ja ehdotin myös, että ottaisivat gluteenittomat leivät myös vakiolistallensa. Saa nähdä toteutuuko, mutta itse varmasti yritän tilata toistekin.

 • Kari 364 viestejä26.5.2009 00:10

  Mulla oli puolelta päivin auton huolto varattu, ja aikaa tappaessa odotellessa kävinpä Cittarissa lounaalla. Oli kivannäköistä possusuikalekastiketta. Kysyin tiskin takaa tytöltä, josko on gluteenitonta? "EI, mutta kyllä järjestyy, jos possukastikkeen otat". No sitä tuli heti, ja tuntui tarjoileva väki olevan aiheessa hyvinkin hoksusta kotoisin. Ei jäänyt mitään epäilystä kytemään kun vastaukset tippui silleen apteekin hyllyltä. Ja hyvää oli

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Viveka 127 viestejä1.8.2009 11:44

  Opiskellessani kävin yleensä yliopiston ruokalassa lähes päivittäin syömässä. Jonot ja tiskit oli pitkiä ja ruoat merkitty kohtuullisen hyvin, mutta aina joskus erehdyksissä otin jotain väärää.

  Mutta eipä hätää. Aivan ihana keittiön vastaava, joka oli yleensä rahastamassa linjaston päässä piti hyvän huolen minusta. Olin ottanut lauataselleni kanankoiven, perunat ja kastikkeen, kun pääsin kassalle niin kyseinen rouva nappasi lautaseni ja sanoi:

  -"Ootappa, kun teen sulle uuden annoksen. Olet ottanut vahingossa tavallista kastiketta."

  Huomasinkin myöhemmin, että hänelä oli tapana seurata, kun otin ruoat. Jatkossa saatoin vilkasta ja saada häneltä nyökkäyksen varmistukseksi.

  Oli aivan mahtava mennä syömään rauhallisin mielin. Keliakiani oli silloin vasta puhjennut, joten en oikein itsekkään aina tiennyt mitä ja missä voi vyödä.

  ~ Gluten-free personality since 2004 ~

 • Mainos

 • Anni 35 viestejä5.8.2009 10:21

  Jäätelökioskeissa on mielestäni jo jonkun verran gluteenittomia vohveleita, kunhan vain hoksaa kysyä. Positiivista on sekin että hyvin monessa paikassa saa jo gluteenitonta pizzaa, ja joissain paikoissa pohjat jopa tehdään itse (ainakin pari vuotta sitten esim. Mäntässä Old Alexander -ravintolassa sai itse tehtyä pizzapohjaa ja tyttären mukaan oli todella hyvää).
  Olimme alkukesästä hyvän ystävän 50v juhlilla, jossa tarjoilun hoiti kokonaan pitopalvelu. Keliaakikoille oli tismalleen samat tarjoilut kuin muille - ja tätä ei ole vielä kertaakaan tapahtunut aiemmin. Erikseen oli tehty ainoastaan italiansalaatti ja voitaikinakuoressa ollut porsaanfilee, sekä kakku. Se oli todella positiivinen yllätys ja antoi erittäin hyvän kuvan pitopalvelusta.

 • Skarabee 14 viestejä18.9.2009 12:27

  Olimme uuden työkaverini kanssa palaverissa, jonka jälkeen menimme kahvilaan. Kun tulin vessasta, työkaverini oli jo katsomassa myyjän kanssa vaihtoehtoja minulle Se lämmitti mieltäni

 • Carsu 43 viestejä20.9.2009 14:07

  Kävimme työporukalla jäähyväislounaalla ravintola Sassossa Helsingissä. Siellä kyselin menuvaihtoehtojen gluteenittomuutta, tarjoilija kävi tarkistamassa keittiöstä ja ilmoitti että kaiken saa gluteenittomana. Sen jälkeen sain kyselemättä gluteenittomat annokset, myös oman leivän ja "dippikupin" jossa oli öljyä ja balsamicoa. Tämä etenkin lämmitti sydäntä, kun en sitä erikseen pyytänyt Ja vaikka tarjoilija vaihtui, ei uusi kysynyt kenelle gluteeniton vaihtoehto oli, vaan toi minulle sen suoraan. Erittäin ammattitaitoista ja hyvää palvelua! Ainiin! Espoon Ikeassa näin viime kerralla lapun että heilläkin oli saatavana gluteeniton vohveli jädelle

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,021s