glenni

Kommentit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Automatkalla Saksa, Tsekki, Itävalta, Slovenia, Italia...

  "Ihan pakko kommentoida, koska itse tehtiin melkein samanlainen autoreissu viime vuonna. Kroatia toimi todella hyvin (grilliruoat suosittuja ja eivät käytä gluteenillisia grillikastikkeita (onko sellaisia edes?), Slovenia oli vähän nihkeämpi ravintoloiden suhteen, mutta kyllä sieltäkin syötävää löytyi, Itävalta toimi ok, mutta Saksa oli valtaisa pettymys, siellä sain ravintolassa gluteiinia ja siinä sitten meni loppu reissu ei niin kivasti sairastellessa (ripulissa siis). Kyseessä oli kiinalainen ravintola ja vielä varmistettiin, että on gluteenitonta, tosin eivät ihan tainneet ymmärtää meitä (englantia eivät osanneet, mutta saksaksi oli käännös mukana, mutta toki olivat siis kiinalaisia) Olen Suomessa totunut siihen, että kiinalaisissa on pääsääntöisesti kaikki gluteenitonta. Tanska oli pienoinen pettymys myös, huonosti näytti keliakia olevan hanskassa siellä, mutta varsinainen taivas odotti sitten tietysti Ruotsissa - hotelliaamiaisella ilman eri pyyntöä se oma gluteeniton saarrekke! Meidän reissu tosin oli joko vuokratuissa kämpissä/hotelleissa, ei leirintä-alueilla (Itävallassa tosin meidän kämppä sattui olemaan leirintä-alueella). Itävalta, Slovenia ja Kroatia olivat ainoat maat missä tuli käytyä oikein ruokakaupoissa, muut maat lähinnä vain läpi-ajoa.

  Nyt ollaan Islannissa ja saa nähdä miten täällä onnistuu keliaakikon elämä - ennakkotietoja en ole saanut täällä gluteenittomista tuotteista (lieneekö niitä olemassakaan edes...). No ei mikään reissu ole gluteenittoman leivän puutteeseen kaatunut - korvataan ne leivät yms. sit kasviksilla ja hedelmillä (joissa on muutenkin enemmän kuituja kuin noissa tavallisissakaan leivissä).

  Hämmästyttävää kuinka sitä oma keliakia tuntuu sangen pienelle jutulle enää kun on tuollainen melkein 1,5-v tyttö, joka on syönyt ihan tavallista ruokaa siitä puolivuotiaasta asti (EI siis soseita) - enemmän sitä tulee stressattua näillä reissuilla, että tytölle on syötävää kuin, että itselle on "
  7.5.2011

 • Gluteenitonta herkullista

  "Mä kävisin kysymässä Akateemisesta? Ne tilaa tarvittaessa jos ei satu hyllystä löytymään (netin mukaan ei löytynyt)." 4.4.2009

 • Gluteenitonta Maltalla

  "Me käytiin yhdessä isossa ruokakaupassa, jossa oli heti sisääntulossa iso Schärin hylly. Hyllyssä oli myös paljon sellaista, mitä en ole Suomessa nähnyt, mm. herkullisia myslipatukoita.

  Sen verran vielä pakko kommentoida, että tuolla linkkilistalla olevassa The Kitchen -ravintolassa sain gluteiinia! Samassa listassa oleva hotelli Fortina tarjosi kyllä gluteenitonta leipää aamiaisella, mutta se piti laittaa sellaiseen leivänpaahtimeen...

  Jep, jep, eli riippuu aina henkilökunnasta, eli tarjoilijasta mikä on tietämyksen taso missäkin... Ainoastaan The Kitchenissä oli G merkintä ruokalistassa, mutta hyvin tuntuivat muualla tietävän mitä ei saa ruokaani laittaa.

  Suosikkiravintolani olivat: Mimi's Sliemassa ja Zest St. Julianissa."
  31.3.2009

 • Keliapuoti

  "Voin suositella erityisesti gluteenitonta näkkäriä - se on nannaa!!!" 25.3.2009

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Keskustelu
  58 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  4 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  24.3.2009 14:35

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,035s