lehti

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Raju oksentelu -voiko gluteeni olla syy? 5.8.2018 08:50

  Oksennan aina kun saan sisääni vahingossa jotain jossa on gluteenia. Lääkärini sanoi että rajusta oksentelemisesta voi tulla jopa rytmihäiriöitä.
  Olo on heikko sen jälkeen jopa muutaman päivän ja sen jälkeen saan suun täyteen aftoja. Olen nykyään tosi varovainen ehkä jopa vainoharhainen.

 • #GluteenitonTammikuu 2015 11.1.2015 07:41

  paivi63 kirjoitti:
  Ystäväni kertoi, että hänkin on jättänyt gluteenin pois (ei keliakia tms) ja leipovansa gluteenitta. Otin innoissani todella herkullisen ja mehevän näköistä kinkkupiirakkkaa, ja kyllä se olikin hyvää.... Ai niin, mutta SIINÄ olikin tavallisia vehnäjauhoja.... . Kun ei se sitten ole NIIN tarkkaa...

  Niin, noin minä ajattelinkin että siinä sitten käy kun oikeasti ei tarvitse sittenkään piitata onko se gluteenitonta vai ''vähän'' gluteenitonta. Ikävää sinulle, kaipa ystäväsi sitten ymmärsi miten kohtalokasta se sinulle oli?

 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 14.10.2013 17:58

  No jos sinulla vaikka olisi tulehtunut paksusuoli. Eikös usein hoitamaton keliakia aiheuta kaikenlaisia ''sivusairauksia''.
  Tulehtunut paksusuoli oireilee joskus hieman tuolla lailla, toki oireet taitavat olla aika ihmiskohtaisia.
  Ja vielä olethan, vaikka olenkin ymmärtänyt että olet tarkka, käynyt läpi kaiken kotonasi ettei mitään ylimääräistä gluteenia ole salakavalasti tullut ruokaasi.
  Kun muistelen omaa alkuaikaani ettei se paraneminen mitenkään nopeasti tapahtunut.
  Kuitenkin helpottavaa oli kun oli diagnoosi, etten ihan hullu ollutkaan. Minun oireeni olivat haavat suussa ja niitä olikin aika monta kerrallaan. Toivottavasti lääkäri löytää syyn miksi oireilet noin. Kaikkea hyvää ja jaksamista sinulle.

 • Joulu on taas! 24.12.2012 10:26

  Olinpas työpaikan joululounaalla. Tarjolla oli, lamasta johtuen?, hieman vähemmän herkkuja. Suoritin joululounaan kahden työkaverini kanssa, naisia molemmat.
  Oli hauska seurata kun rouvat pamisivat että mie en kinkkuu syö kun siin on noin paljon rasvaa ja kalaa en ainakaan syö ja laatikot maistuivat pahalle ja sienisalaatissa oli liikaa majoneesia ja silli on nyt tietysti ihan yök.
  noh, vuoroin vieraissa.
  Itse söin perunaa ja lohta ,maistui ihan perunalle ja lohelle.No bad feelings.Rouvilta puuttui karjalanpaisti ja makaroonilaatikko ja kas kun ei vielä muikkukukkokin!
  Oli ihmeen kiva seurata tavallisten, ei ruokavammasten ,nuorten naisten keskustelua ja ruuan näykkimistä. Ihanko oikeesti nykyään syöminen on tällaista, ettei mikään kelpaa ,ei edes työnantajan tarjoama ilmainen lounas?

 • Ikäviä tilanteita 22.11.2012 11:26

  Uuvatti kirjoitti:
  Vajaan vuoden ollut keliaakikkona ja tänään sattui ensimmäinen tapaus että meinas oikeasti jotain kasvaa otsaan. Käyn ruokatunnilla monesti syömässä yhden ketjun kahvilassa, kun en aina jaksa lähteä kiireessä ruokakauppaan metsästämään syötävää ja paikka mainostaa että heillä on saatavana paikallisen gluteenittoman kotileipomon tuotteita. Olen ennenkin huomannut että erästä paikan työntekijää ärsyttää se että hän joutuu valmistamaan(eli lämmittämään pakasteesta sämpylän mikrossa ja täyttämään sen erikseen)minulle, näkyy jo heti naamasta, että en ole toivottu asiakas. Tänään pyytäessäni gluteenitonta sämpylää sain vastaukseksi että -Älä viitsi, etkö sinä nää että minulla on täällä kaikki työt vielä ihan kesken, ota jotain muuta! Vastasin että kyllä hyvin mielelläni ottaisin muuta, mutta kun sattuu nyt tämä keliakia vähän rajoittamaan tätä ruokavaliota. -No ota nyt jotain mikä on helpompi vaan lämmittää, vaikka pitsa tai riisipyörö. Änkytin hämmästyneenä että anna nyt sitten se riisipyörö. Sain hetken sulatuksen jälkeen tiskille riisipyörön, jonka rouva vielä epäili olevan vähän jäässä. Kysymykseen pitäisiköhän sitä vielä vähän sulattaa, lupasin syödä jäisenä etten enää vie hänen töiltään aikaa. Söin täysin jäisen pyöröni niin nopeasti kun pystyin ja mielessäni vannoin etten enää tämän jälkeen kyseistä kahvilaa läsnäolollani vaivaa.

  Tuollaisista paikoista kannattaa aina sanoa nimi ettei me muut sinne erehdytä menemään. Ehkä palaute omistajalle voisi auttaa?

 • Gluteenia/gluteenittomuus unissa? 2.10.2012 16:21

  Kun lopetin tupakanpolton näin usein unia että poltan tupakkaa, sitten kun heräsin oli pakko tarkistaa kädestä ettei siinä ole savuketta käryämässä. Näitä näin vain alkuun,oli sen verran haikeaa luopua tupakasta, enää en näe niitä. Siitä siis on jo kaksikymmentä vuotta.

 • Lisävitamiinit 17.5.2012 10:19

  hei ,
  en tiedä onko tästä hyötyä sinulle: kannattaa tsekata myös kontaminaatio. Ehkä se mitä olet syönyt onkin ollut joskus kosketuksessa gluteenia sisätäneen aineen kanssa. Lääkärini sanoi että ilmassa leijuva tuoksu sisältää kyseisen aineen partikkeleita ja se on se mikä aiheuttaa tuoksun. Esim. systerilläni on paha kala-allergia ja hän ei kestä edes kalan tuoksua .Melkein oksentaa.
  Luulisin että jos on tosi herkkä voisi pienikin jauhopölynhiven aiheuttaa oireita.
  toivottavasti tästä oli apua

 • Islanti 6.1.2012 09:28

  Englannilla pärjäilee oikein mukavasti, jos osaa ruotsia ainakin vanhempien ihmisten kanssa voi sitä puhua ,kun islannissa oli ainakin ennen ''pakko tanska''kouluissa, johtuen siitä kun se oli osa Tanskaa. En tiedä onko enää, mutta ainakin 80 luvulla vielä, Tanskan kouluissa oli n.s. islantilaiskiintiöt. Saadakseen valtion rahaa kouluun niiden tuli ottaa oppilaiksi muutama islantilainen. Nykyään Islannissa on omat korkeakoulut melkein kaikille aineille. Kannattaa katsella Reykjavikia sillä silmällä että ennen arkkitehdit valmistuivat ihan mistä vaan , meksikosta, tanskasta,suomesta, siksi kaupungin arkkitehtuurissa voi nähdä erilaisia vaikutteita ympäri maailmaa.
  Kultainen kolmio on Islanti yhdessä päivässä;Thigvellir, Geysiiri ja Gullfoss, Nämä kaikki voit käydä katsomassa jo etukäteen islannin tiepiirin sivuilta; mila i beinni. Sivulla on linkit kameroihin jotka sijaitsevat näissä paikoissa.Pari kameraa on myös Reykjavikin keskustassa. Kannattaa muistaa että kelloa pitää kääntää n. 3 tuntia taakseppäin .
  Reykjavikissa on Perlan jossa voi syödä ja katsella maisemia, vähän niinkuin näsineula, alakerrassa siellä on mini geysiiri, joa purkautuu samalla lailla kuin oikeakin.
  Helmikuussa siellä on kylmä ,tuulee ja sataa, mitkään tuulipuvut ei riitä. Kunnon sadekamat mukaan jos aiotte mennä maastoon.Jos vuokraatte auton lähistöllä on kiva kaupunki nimeltä Borgarnes, jossa on islantilaisten suurmiehen Snorri Sturlusonin kotipaikka.
  Kaupungissa on hieno kansallismuseo ja kivoja maauimaloita, joissa on niitä kuumia ''lähteitä''. Joka uimalassa on pieniä pyöreitä altaita joiden lämpötila on reilusti plussan puolella 25-40astetta. Islantilaiset kertoivat että he istuskelevat niissä talvella karvahattu päässään. Kannatta tsekata se tieto.
  Nykyään osana Reykjavikiä on kaupunki Hafnafjordur, jossa sanotaan tai niin islantilaiset uskovat eniten mennikäisiä, keijuja ja aaveita ja kummituksia. Näkyvät kuulema öisin parhaiten

 • Islanti 5.1.2012 16:27

  Olen käynyt useasti Islannissa.Ensimmäisen kerran iloisella 80-luvulla.Islanti on siitä muuttunut paljon.Oluen myyntikielto on kumottu ja Reykjavik paisunut ainakin tuplasti isommaksi. Siellä on vähän keliaakikkoja,mutta Reykjavikissä ei ollut ongelmia kun muisti kysyä mitkä ruuat ovat gluteenittomis.Mitä haluaisit tietää muuta?

  Reykjavikissa on pieni ''vanha kaupunki''. Viime kesänä olimme aika pienessä hotellissa siinä keskustassa. Ei mikään luksushotelli mutta sijainti oli tärkeämpi.
  Kaksi vuotta sitten olin Keliakialiiton järjestämällä reissulla n. viikon ajan Reykjavikin ''esikaupungissa'' Hafnafjordurissa. Siellä on hotelli jossa saimme gluteenittoman aamiaisen. Pohjoisessa Akureyrissä olen ollut eikä sielläkään mielestäni ollut mitään ongelmia.
  Mitä kannattaa nähdä:
  Blå Lagun uintipaikka
  Kultainen Kolmio
  Myvatten
  Nämä ovat ne turistien pakolliset

 • Irtolakritsi 5.12.2011 17:07

  Stockmannilla roikkuu gluteenitttoman lakritsin purkista kauha . En tiedä estääkö se käyttöä muihin karkkeihn, mutta mielestäni gluteenittomat lakritsit voisivat olla muualla kuin tavalliset lakritsit.

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Keskustelu
  19 viestiä

  Kommentit
  3 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  5.4.2009 17:13

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s