Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
  • J-T 91 viestejä11.10.2013 13:07

    Keliakiani todettiin kesällä ja on nyt tullut siis oltua gluteenittomalla jo muutamia kuukausia.

    Tarkka olen ollut, jopa hysteerisenkin tarkka.
    Silti, en vain parane. Sairaslomia töistä tulee n. 3-4 viikon välein, kun maha menee todella huonoon kuntoon.
    Karmea närästyskin jatkuu ja nyt on ollut todella huono olla jo melkein viikon.

    En syö kuin kotona ja kaikki tarkistan lähes suurennuslasin kanssa. Yleislääkärinkin kanssa käytiin asiaa läpi, eikä osannut muuta sanoa, kuin että jos kokeilisin jättää laktoosin pois. Kokeilen siis totta kai tätä, mutta sikäli outoa kun verikokeella silloin tarkistettiin myös laktoosi-intorelanssi eikä löytynyt, eikä kukaan aiemmin ole puhunut laktoosittomaan siirtymisestä.

    Aiheuttaako kaura joillekin tämän tyyppisiä oireita?
    Vai onko jollain muulla ollut sama tilanne ja paljastunutkin, että jostakin on paljastunut yllättävä gluteeninlähde?

    Niin ja eikö kaikissa ruokapakkauksissa pitäisi aina ilmoittaa jos se voi sisältää gluteenia?

  • Tallulah 476 viestejä11.10.2013 13:38

    Mulla ei ole laktoosi-intoleranssia, mutta silti joskus laktoosi aiheuttaa vatsaoireita. Mulla oli nuorena pitkään vatsaoireita, ja yksi keliaakikko sanoi että jätä maito pois. Lopetin maidon juomisen ja oireet hävisi. Kannattaa siis kokeilla! Kaura ei myöskään kaikille sovi.

  • Mainos

  • J-T 91 viestejä11.10.2013 13:51

    Ok, kiitoksia!

    Oletko siis jättänyt maidon ihan kokonaan pois vai siirtynyt laktoosittomaan? Muutoin en maidosta välitä, mutta aamukahviin on aina pakko sitä saada :S

  • Suviih  629 viestejä11.10.2013 15:46

    Käytätkö vehnätärkkelystuotteita? Kokeile jättää ne pois jos käytät, sillä kaikille ne eivät sovi. Ja tuosta kaurasta.. Meidän suvussa on pari keliaakikkoa, joille ei käy edes gluteeniton kaura (tulee iho-oireita), eli kaurankin poisjättämistä kannattaa kokeilla jos oireet eivät häviä.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • honda 89 viestejä11.10.2013 16:04

    älä jätä maitoa pois vaan siirry sinisestämaidosta punaiseenmaitoon.tai jos jätät maidon niin korvaa se juustolla päivittäin niin saat kalsium tarpeeksi tyydytyksi.minulla auttoi ripuliin maidon vaihto,myös jätin valion jugurtit pois ja siirryin muiden valmistamiin jugurteihin.ei teidä miksi valion tuotteet eivät sopineet vatsalleni .

  • Lianna 55 viestejä11.10.2013 16:20

    Hei! Tässä mahdolliset gluteenin lähteet:

    Gluteenittomat makkarat yms., ketsuppi, sinappi, jäätelöt, majoneesi, silli jne, MELKEIN KAIKKI TEOLLISESTI VALMISTETTU RUOKA SISÄLTÄÄ JOSSAIN MUODOSSA GLUTEENIA, VAIKKA PÄÄLLÄ LUKEE GLUTEENITON.
    Minulle kävi samalla lailla kuin sinulle. Lähteen etsiminen kesti puoli vuotta, lopulta löytyi: kotimainen etikka. Soitin valmistajalle, sanoivat, että poltetaan ohraan ja sisältää gluteenia. Soitin Keliakialiittoon, inttivät siellä pääkovana, että etikka on "gluteenitonta". Luotin valmistajaan ja paranin.

    Myös muut alla olevat aineet on jätettävä pois, jos haluaa parantua! Merkinnän "gluteeniton" voi unohtaa, "vehnätön" on ok (saksalaiset ja italialaiset tuotteet)

    Gluteenia sisältää:
    Vehnätärkkelys
    Glukoosi
    Maltodekstroosi, jos ei maissista
    Aromit (sekoitetaan usein vehnätärkkelyspohjaan)
    Mausteet (valmiit maustesekoitukset, ks. yllä)
    Tärkkelyssiirappi
    ETIKKA siis: omenaviinietikka ja väkiviinaetikka, balsamico- punaviini- ja valkoviinetikat on ok
    + lähinnä kaikki keinotekoiset lisäaineet, joita löytyy makkaroista jne. Vatajalta löytyy nakkeja, jossa ei ole gluteenia, samoin italialaisista ja espanjalaisista kinkuista ja meetwursteista löyty aidosti gluteenittomia tuotteita!

    Kun jätin nämä kaikki pois, positiiviset arvot katosivat verestä ja kaikki taudit (mm alkava sokeritauti) paranivat.

  • Lianna 55 viestejä11.10.2013 16:30

    Ai niin, huomaa siis, että esim. silli, majoneesi, sinappi, suolakurkku jne, sisältää etikkaa! Aika raja dieetti ja vaikea noudattaa, mutta kannattaa kuitenkin! Terveys on pääasia! (Muuten Keliakialiitolta ei apua tähän tule, eiväthän vo myöntää, että ovat syöttäneet vuosikausia väärää dieettiä potilailleen, sen sijaan yrittävät uskotella meille, että "meillä on aineenvaihduntatauti, jonka seurauksena saamme muita liitännäistauteja, kuten astmaa, reumaa, sokeritautia, hermorappiota), mikä pitää paikkansa, jos syö heidän suosittamaansa dieettiä, joka saa lain mukaan sisältää gluteeninrippeitä. Silloin aineenvaihdunta meneekin sekaisin ja saa noita yllä mainittuja tauteja! Mutta me muutamat, jotka syövät puhtaasti luontaisesti gluteenitonta dieettiä, ollaan vapaita noista oireista! Minullakin ehdittiin todeta alkava sokeritauti (söin silloin tätä meille tarjottua dieettiä, tosin en vehnätärkkelystä, mutta luulin, että muutoin "gluteeniton" on oikeasti gluteenitonta). Ihmettelen, että EU sallii moisen kielenvääristelyn!

  • Mainos

  • J-T 91 viestejä11.10.2013 17:39

    Suviih kirjoitti:
    Käytätkö vehnätärkkelystuotteita? Kokeile jättää ne pois jos käytät, sillä kaikille ne eivät sovi. Ja tuosta kaurasta.. Meidän suvussa on pari keliaakikkoa, joille ei käy edes gluteeniton kaura (tulee iho-oireita), eli kaurankin poisjättämistä kannattaa kokeilla jos oireet eivät häviä.

    Tärkkelystuotteet jätin pois jo heti alussa, eivät ainakaan vielä sovi (tuli kerran vahingossa syötyä ja oireet tuli heti).
    Samaten kaikki muut ns. keinogluteenittomat.

    Kauraakin olen lisännyt pikku hiljaa ja söin pitkään ihan hyvällä menestyksellä Sunnuntain kaura-tattarileipää, mutta sitten alkoi mennä maha huonommaksi.

    Sehän siinä onkin erikoista, että se pari-kolme viikkoa voi mennä suht normaalisti (alavatsa silti jatkuvasti niin kipeä, että painallus sattuu) ja sitten ollaan taas saikkukunnossa.
    Tulehduarvotkin mitattiin viimeksi, mutta olivat normaalit.

  • Juulin 187 viestejä11.10.2013 17:50

    Kyse voi olla myös muukin kuin gluteeni joka tekee oireita. Keliaakikkona sitä herkästi lukee jokaisen vatsaoireen gluteenin syyksi, näin ainakin itselläni käy.

    Tasapainon löytyminen voi mennä pidemmänkin aikaa. Ja ennen kuin vatsa "täysin" toipuu gluteenista se voi ikävästi oireilla.

    Itse olen jättämässä kauraa pois, ihan vain testimielessä. Saapi nähdä miten vatsan käy.

    Niin, ja pitääkö kuinka monennen kerran sanoa, että glukoosi on hedelmäsokeria. Mutta Lianna ei taida paljoa muita postituksia lukea ja pommittaa samoja viestejä tänne joka tilanteessa.

    Gluteenittomat tuotteet sisältävät ikävä kyllä valtavia määriä lisäaineita, jotka ärsyttävät vatsaa ja elimistöä muutoinkin. Eli niitäkin kannattaa vahtia.

    Pektiiniä on hirveän monessa tuotteessa, usein jugurteissa, ja se on aines jolle elimistö ei osaa tehdä yhtään mitään ja voi ärsyttää helposti.

  • higga 209 viestejä11.10.2013 20:06

    Hoitamaton keliakia voi aiheuttaa sekundääristä laktoosi-intoleranssia joka paranee kun suolisto ensin paranee. Eli laktoosi pois ja muutaman kuukauden päästä kokeile uudelleen. Ja ehkä kannattaa käydä keliakiaan perehtyneellä lääkärillä jos ongelmat jatkuu, yleislääkärit ei tiedä tarpeeksi.

  • J-T 91 viestejä13.10.2013 15:41

    Nyt on oltu maidotta ja kauratta, ei helpota. Kipu yltyy välillä vatsassa pahaksi ja olo on kuin olisin mässänyt antoisasti gluteenia. Huomenna lääkäriin ja vaadin päästä keliakiaan erikoistuneelle lääkärille.

    Väkisin alkaa hiipiä mieleen pelko, että ei kai kyseessä olisi refraktaarikeliakia... Alkaa pikkuhiljaa pelottamaan kun ei vaan parane vaikka kaikkensa on jo tehnyt ja ollut hysteerisen huolellinen

  • Juulin 187 viestejä13.10.2013 17:29

    Sinulla on projekti vasta todella todella alussa, joten kannattaa vaan rauhoittua ja antaa ajan kulua. Toisilla voi mennä vuosikin ennen kuin oireet helpottuvat ja suolinukka korjaantuu.

    Toivottavasti oireet helpottuvat ja ilman muuta kannattaa käydä lääkärillä, jos se rauhoittaa oloa.

    Oletko käynyt ravitsemusterapeutilla?

  • Mainos

  • J-T 91 viestejä13.10.2013 17:57

    Juulin kirjoitti:
    Sinulla on projekti vasta todella todella alussa, joten kannattaa vaan rauhoittua ja antaa ajan kulua. Toisilla voi mennä vuosikin ennen kuin oireet helpottuvat ja suolinukka korjaantuu.

    Toivottavasti oireet helpottuvat ja ilman muuta kannattaa käydä lääkärillä, jos se rauhoittaa oloa.

    Oletko käynyt ravitsemusterapeutilla?

    No hyvä kuulla, ettei ihan tavaton tilanne ole :S
    Viime kerralla kun kävin yleislääkärillä niin oli ihmeissään tilanteesta ja hänen mukaansa oireiden olisi jo pitänyt lieventyä, mutta tietääkö sitten yleislääkäri tästä tarpeeksi?

    Eniten ehkä ihmetyttää nopea vaihtelevuus, pari viikkoa saattaa mennä mukavasti, mutta sitten taas heittää pahaksi vaikka voin ihan 100 prosenttisesti sanoa etten ole altistunut. Kaikki keinogluteenittomatkin jätin pois jo ajat sitten.

    Ravitsemusterapeutilla kävin ehkä kuukausi takaperin ja ei oikeastaan tullu niinkään uutta, sen verran aktiivisesti itse olen etsinyt tietoa ruokavaliosta.

  • lehti 19 viestejä14.10.2013 17:58

    No jos sinulla vaikka olisi tulehtunut paksusuoli. Eikös usein hoitamaton keliakia aiheuta kaikenlaisia ''sivusairauksia''.
    Tulehtunut paksusuoli oireilee joskus hieman tuolla lailla, toki oireet taitavat olla aika ihmiskohtaisia.
    Ja vielä olethan, vaikka olenkin ymmärtänyt että olet tarkka, käynyt läpi kaiken kotonasi ettei mitään ylimääräistä gluteenia ole salakavalasti tullut ruokaasi.
    Kun muistelen omaa alkuaikaani ettei se paraneminen mitenkään nopeasti tapahtunut.
    Kuitenkin helpottavaa oli kun oli diagnoosi, etten ihan hullu ollutkaan. Minun oireeni olivat haavat suussa ja niitä olikin aika monta kerrallaan. Toivottavasti lääkäri löytää syyn miksi oireilet noin. Kaikkea hyvää ja jaksamista sinulle.

  • J-T 91 viestejä14.10.2013 19:58

    Mitään hälyttävää ei tunnu olevan.

    Tänään mennyt jo vähän paremmin, vaikka kipua välillä tulee. Liekö sitten auttanut kun olen ollut tarpeeksi pitkään täysin ilman maitoa ja maitotuotteita? Kahvimaidonkin vaihdoin gluteenittomaan riisijuomaan ja kerman kookosmaitoon.

    Huh, kyllä vaan aina oppii uutta sairaudestaan :S

  • J-T 91 viestejä15.10.2013 11:56

    Jaahas. Kokeilin jättää pois ja ottaa takaisin ruoka-aineita ja näemmä oireet tulevat maissista.

    Onkohan kenties yleistäkin hoitovasteen saavuttamattomilla keliaakikoilla?
    Mikäli on kyseessä maissiallergia, niin pitänee alkaa lottoamaan -.-

  • glutfree 90 viestejä15.10.2013 20:25

    niin siis tuo glukoosi on rypälesokeria, ei hedelmäsokeria:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Glukoosi

    mutta sakkaroosissa mikä on ns. pöytäsokeria sitä hienoasokeria / pulmua/ sirkkua on puolet rypälesokeria ja puolet hedelmäsokeria eli fruktoosia,

    fruktoosi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Fruktoosi

    Ja vielä noista maissista ja muista ns.gluteenittomista viljoista kannattaa lukea tämä Ollin kirjoitus:

    http://ollisintegrallife.com/2012/11/15/autoimmuunisairaudet-ja-patofysiolo giset-mekanismit-hoito-ravinnolla-seka-stressinhallinnalla/

    sekä

    http://ollisintegrallife.com/2012/07/24/maitotuotteiden-laatuerot-seka-maid on-aiheuttamat-terveydelliset-ongelmat-analyysi-evolutionaarisesta-nakokulm asta/

  • Mainos

  • milla 412 viestejä16.10.2013 18:48

    Olen kuullut, että maitotuotteet ja varsinkin rasva-maitoyhdistelmä ( esim jäätelö ) voi aiheuttaa oireita keliaakikolle. Itse jätin jäätelön pois jo ennen kesää, eikä ole oireita tullut. Ennen nautin jädee useinkin. Silloin oireena oli löysävatsa tai inhottavaa ilman kertymistä. Nautin rasvattomia maitotuotteita .

  • Laura 9 viestejä17.10.2013 20:04

    Itselleni tuli kanssa mieleen, että olet J_T ollut gluteenittomalla dieetillä vasta muutamia kuukausia, että suoli ei ole ehtinyt vielä parantua, jolloin se on herkempi? Mielenkiintoinen tuo maissihomma kyllä silti.

    Äidilleni kun todettiin keliakia, niin alkuun (puoli vuotta/vuosi??) suositeltiin täysin luontaisesti gluteenitonta dieettiä ja jättämään maitotuotteet myös pois. Nykyään ei niin tarkkaa.

    Itselläni on todettu jo alakouluiässä, suoli ollut terve jo 20 v>, ei tule oireita etikasta, venhätärkkelyksestä, aromeista, tärkkelyssiirapista, eikä kauraleivästä... Laktoosi-intoleranssi todettiin vanhempana.

  • Suviih  629 viestejä18.10.2013 00:56

    J-T, tuli mieleen, että oletko käyttänyt maissia paljonkin ruokavaliossa ennen keliakiaa? Kun voihan olla, että elimistö reagoi uuteen/uudehkoon ruoka-aineeseen herkemmin, kun parantuminen on vasta käynnissä. Noissa gluteenittomissa tuotteissa kuitenkin valtaosassa on maissia ainesosana.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • J-T 91 viestejä20.10.2013 18:16

    Hyviä pointteja teiltä on kyllä tullut, kiitos!

    Nyt jätin maidon kokonaan pois ruokavaliosta ja kokeilen parin kuukauden päästä taas palautella sitä.
    Mantelimaito ja kookosmaito tosin on ihan hyvää, suosittelen kokeilemaan!

    Maissin jätin hetkeksi pois mutta päätin ottaa sitä taas ruokavalioon pienissä erissä, jotta vatsa ehtii tottumaan.
    Kuten Suviih kysyit, niin en tosiaan ennen sairastumista pahemmin maissia käyttänyt niin siinä voisi olla syy.

    milla, mainitsit jätskin. Jouduin siitäkin jo aiemmin luopumaan kun myös havaitsin ettei oikein sopinut. Tosin syy voinut olla maidossa, en tiedä?

    On nyt vähän paremmin taas mennyt, muutaman kerran töissä syömisenjälkeen iskenyt hetkeksi voimakas kipu vatsaan, mutta menee ohi parin minuutin jälkeen.

    On kyllä niin räpeltämistä. Kun keliakia todettiin, niin luulin että jouluun mennessä olisin taas ihan ok. Niin vähän kuulen miten muilla on mennyt keliakian alkuaikoina ennen suoliston paranemista, niin en oikein aina tiedä pitääkö huolestua vai ei. Eikä näköjään tiedä yleislääkäritkään, yhden mielestä tilanne on vakava ja hälyttävä, toisen mielestä taas ihan normaali :S Ota siitä sitten selvää.

  • glutfree 90 viestejä21.10.2013 08:15

    Semmoinen tuli tuossa mieleeni, että nyt kun olet jonkun aikaa jo ollut gluteenittomalla, voisit lääkäriltä pyytää verikoelähetteen gluteenivasta-aineiden tutkimista varten, jotta selviää, onko ruoka-valio alkanut toimimaan, eli vasta-aineet vähenevät toivotusti.
    Tähystystäkin jotkut tekevät esim. puolen vuoden - vuoden kuluttua ruokavalion alkamisesta. Mutta se on tietysti epämukava toimenpide verikokeeseen nähden, että siihen ei moni "vapaaehtoisesti" mene...eikä se testinä ole niin varma kuin verikoe.

    Tuo maito on meille keliaakikoille hankala aine. Joillakin on laktoosi testissa selvä laktoosi-intoleranssi. Ja kun keliakia diagnoosi varmistuu / ruokavalio hoito alkaa, lakt.int. saattaa parantua joidenkin kuukausien päästä kokonaan. Eli syylliset on ne viljat ja kun suoliston pinta paranee se sietää maitoakin taas. Mutta maitoa sinänsä nyt ei aikuinen ihminen tarvitse, se meillä suomessa on lähinnä kulttuurinen juttu, että aikuisetkin juovat maitoa, monessa muussa maassa ei niin ole. Ja sitä kalkkia siis saa muualtakin kuin maidosta, monille sopii esim.ns.kovat juustot jotka yleensä poikkeuksetta ovat laktoosittomia.

  • Mainos

  • J-T 91 viestejä21.10.2013 11:15

    glutfree kirjoitti:
    Semmoinen tuli tuossa mieleeni, että nyt kun olet jonkun aikaa jo ollut gluteenittomalla, voisit lääkäriltä pyytää verikoelähetteen gluteenivasta-aineiden tutkimista varten, jotta selviää, onko ruoka-valio alkanut toimimaan, eli vasta-aineet vähenevät toivotusti.
    Tähystystäkin jotkut tekevät esim. puolen vuoden - vuoden kuluttua ruokavalion alkamisesta. Mutta se on tietysti epämukava toimenpide verikokeeseen nähden, että siihen ei moni "vapaaehtoisesti" mene...eikä se testinä ole niin varma kuin verikoe.

    Tuo maito on meille keliaakikoille hankala aine. Joillakin on laktoosi testissa selvä laktoosi-intoleranssi. Ja kun keliakia diagnoosi varmistuu / ruokavalio hoito alkaa, lakt.int. saattaa parantua joidenkin kuukausien päästä kokonaan. Eli syylliset on ne viljat ja kun suoliston pinta paranee se sietää maitoakin taas. Mutta maitoa sinänsä nyt ei aikuinen ihminen tarvitse, se meillä suomessa on lähinnä kulttuurinen juttu, että aikuisetkin juovat maitoa, monessa muussa maassa ei niin ole. Ja sitä kalkkia siis saa muualtakin kuin maidosta, monille sopii esim.ns.kovat juustot jotka yleensä poikkeuksetta ovat laktoosittomia.

    Kontrollit varattiinkin oikeastaan heti diagoosin varmistuttua, verikoe alkuvuodesta ja jos on tarpeeksi laskeneet arvot niin kesällä sitten "pääsee" taas nielemään letkua. Puheista ymmärsin, että kontrolleja tehdään niin pitkään kunnes saan "terveen paperit".
    Syyhyttäisi kyllä ostaa apteekin testi, mutta siinäkin on vain viivat niin ei ole järkeä, tuskin ne arvot vielä ihan pohjalukemiin on laskeneet :S

    Se oikeastaan ihmetyttää kun sillon keliakiaa testatessa otettiin samalla koko kartelli (laktoosi-intorelanssi, diabetes, kilpparit jne.) ja laktoosi-intorelanssista sain puhtaat paperit, mutta ei sitten ilmeisesti aina näy testeissä?

  • norppa 59 viestejä21.10.2013 11:48

    Keliakiasi todettiin kesällä? Odottele rauhassa ensi kesään asti, parantuminen ottaa aikansa, itselläni meni n. vuosi, että aloin oikeasti voimaan paremmin.

    Ja toki vatsavaivoihisi voi olla muitakin syitä: maito, soija, maissi, periaatteessa mikä vain... Oireiden jatkuessa kannattaa yrittää saada lähete ruoka-allergiakokeisiin, tosin lääkärit hyvin nihkeästi niihin lähettävät

    Salli itsesi sairastaa, äläkä hätäile työhön menoa. Ehtii sitä sitten kun paranee...

  • Ziggy 7 viestejä20.2.2017 15:56

    Heippa!

    Minulla oli myös samankaltainen tilanne kuin tämän viestiketjun aloittajalla. Keliakiadiagnoosin jälkeen aloitin keliakialiiton suositteleman ruokavalion jota noudatin vuoden. Sen vuoden aikana olin jatkuvasti sairaana vatsataudeissa ja flunssissa, yhteensä noin seitsemän kertaa vuoden aikana. Työpoissaoloja tuli paljon ja sairastin myös kaikki lomat ja lomareissut.

    Aloin olla jo todella epätoivoinen. Silloinkin kun en ollut flunssassa tai vatsataudissa tunsin itseni väsyneeksi ja puolikuntoiseksi. Päättelin tästä kaikesta että suolistoni on mennyt niin huonoon kuntoon ettei se voi palautua, noudatinhan kuitenkin keliakialiiton suosittelemaa ruokavaliota ja söin vain "gluteeniton" leimalla varustettuja tuotteita.

    Sitten törmäsin tähän viestiketjuun ja luin tuon Liannan lähettämän viestin. Jätin kaikki listassa mainitut viljaperäiset lisä-aineet pois (tämä lista kannattaa pitää jääkaapin ovessa):

    Glukoosi eli rypälesokeri
    Glukoosisiirappi, tärkkelyssiirappi
    Dekstroosi (eli D-glukoosi)
    Maltodekstriini

    (joskus harvoin nämä voivat olla myös maissista valmistettuja, mikä on ok, mutta sitä ei lue pakkauksessa joten parempi jättää nämä kaikki pois)

    Jätin myös etikan eli väkiviinaetikan (sisältää ohraa) ja sitä sisältävät säilykkeet pois.

    Jätin viljaperäiset alkoholit pois (olut, viski, gin ja gin lonkerot).

    Jätin kaupan halpismehut pois ja jäätelöt ja karkit pois (sisältävät usein glukoosia tai glukoosisiirappia).

    En myöskään enää syö gluteenitonta vehnätärkkelystä sisältäviä tuotteita (gluteeni poistettu teollisesti, mutta sisältää gluteenin rippeitä).

    En enää kaupassa osta ruokaa vain sen perusteella että jossain tuotteessa lukee gluteeniton, vaan luen aina koko ainesosaselosteen, koska EU-säädöksen mukaan gluteeniton tuote saa sisältää pienen määrän gluteenia.

    Eli toisin sanoen siirryin gluteenittomalta ruokavaliolta luontaisesti gluteenittomalle (täysin 100% gluteenittomalle).

    Tämän seurauksena laihduin kahdessa viikossa itsestään 6 kg pelkästään jättämällä viljaperäiset lisä-aineet pois. Ja siis aiemmin painoni oli 70 kg, nyt 64 kg, joten aika iso ja nopea muutos kyseessä, ilmeisesti paino palasi samanlaiseksi kuin ennen sairastumista. Varsinkin vatsankohta on hoikempi.

    Tunnen itseni nyt uskomattoman paljon terveemmäksi ja energiseksi. En ole myöskään sairastellut. Vatsakin voi paremmin.

    Joten tuhannet kiitokset Lianna neuvoistasi, auttoivat minua suuresti ! Toivottavasti tästä viestiketjusta on myös muille apua.

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s