marke

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8
 • Koko Suomi leipoo: Gluteeniton leivonta 30.10.2014 15:34

  Puhutaan myös kotimaisista viljoista keliakian yhteydessä. Eiköhän vehnä ole ihan yhtä paha oli se sitten Italiasta tai Amerikasta. Toisaalta taas kotimainen tattari käy hyvin. Unohtakaa koko termi kotimaiset viljat ja puhukaa vain vehnästä, ohrasta ja rukiista.

 • Koko Suomi leipoo: Gluteeniton leivonta 30.10.2014 15:31

  Minunkin korvaani sattui tuo gluteenittomuuden trendi. Olisin toivonut kunnon tietoiskua aiheesta. Nyt jäi käsitys, että on ihmisiä, jotka karttavat gluteenia ihan vaan huvikseen ja heidän vuokseen pitäisi tuntea tämäkin trendi.

 • Blå band 22.5.2014 15:35

  Hei,
  miksen löydä Blå bandin (http://www.campbells.fi) sivuilta tietoja kastikkeiden sisällöstä? Tod. näköisesti eivät ole gluteenittomia. Ravintosisältö on mainittu ja samoin se et on vähälaktoosinen ja kananmunaton. Helpottaisi kummasti, jos voisi ruudun ääressä tsekkailla.

 • Keliakia suvussa 14.6.2013 17:58

  Keliakiaa ei löydy meillä suvusta keneltäkään, ainoastaan tyttäreltäni. Muut sisarukset ja vanhemmat on testattu. Keliakia on sekä iho- että suolistopohjaista.

  Geenejähän voi olla kummallakin puolella suvussa ja sitten osuessaan samalle henkilölle -> keliakia.

 • Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen 10.7.2012 20:42

  Pakkohan työpaikkaruokalassa tai ulkona ruokaillessa (tai ulkomailla perheessä asuessa) on ottaa selvää, onko tarjottava ruoka gluteenitonta. Kanssaihmiset ajatelkoot mitä hyvänsä, nythän gluteeniton dieetti on suorastaan muotia.

  Ei hänen erilaisuuttaan ole mitenkään korostettu enkä pidä keliakiaa sairautena. Seitsemän vuotta on sujunut hyvin ja ongelmat alkaneet vasta hänen siirryttyään kotoa työharjoitteluun ja töihin toiselle paikkakunnalle.

  En syö itsekään juurikaan vehnää, koska en usko sen olevan hyväksi kenellekään. Eli ei meillä mässäillä pullalla kotona - sekö sitten lienee syynä ongelmaan? Äidin vika, tietty.

 • Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen 9.7.2012 18:48

  Kiitos valaisemisesta. Totta on, etten ajatellut niinkään sitä, miltä hänestä tuntuu. Ajattelin, mitä tuosta kaikesta seuraa, jos syö vehnää sun muuta tavallista.

  Kotona kaikki on ollut leipää lukuunottamatta hänelle sopivaa. Olen tehnyt kastikkeet, pastat, pannarit, vohvelit, lätyt, täytekakut, pinaattikeitot gluteenittomina. Sitä syövät omat ja vieraat. Ilmeisesti nyt ulkona syöminen ja vieraassa yhteisössä erilaisena oleminen ärsyttää, koska joutuu kyselemään ja tahtomaan erilaista ja selittämään uudelleen ja uudelleen, miksei voi syödä tarjolla olevaa ruokaa.

  Eiköhän tästä selvitä. Yritän olla korostamatta seurauksia ja pysyä enemmän tässä hetkessä.

 • Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen 8.7.2012 22:20

  Kiitos kommenteistanne. Tämä uhma tuli minulle yllätyksenä, koska kaikki on sujunut tähän asti hyvin. Uskokaa pois, että uhmaa ja kapinaa on tullut, mutta ei tällä saralla! Sopeutumisvalmennuksessa olimme heti diagnoosin jälkeen 10 vee iässä.

  Selvittelen tuota sopeutumisvalmennusasiaa.

 • Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen 7.7.2012 19:27

  Menossa 8. keliakian kanssa ja vasta nyt lähes aikuinen lapsi on kyseenalaistanut ruokavalion. Ennen diagnoosia oireet olivat todella lieviä, vain ajoittaista kutinaa kyynärpäissä ja polvissa eikä lainkaan vatsaoireita. Ihotautilääkäri epäili keliakiaa ja se vahvistettiin ihon koepalalla ja tähystyksellä.

  Vuosittaiset (jatkossa joka toinen vuosi) verikokeet ovat osoittaneet vasta-aineiden pysyvän alhaisella tasolla eli ruokavalio on ollut oikea. Kaura on kuulunut alusta asti ruokavalioon. Vasta nyt tytär on lipsunut ruokavaliostaan (kuulin vahingossa) ja kertoi minulle, että haluaa syödä samaa ruokaa kuin muutkin. Kotona (ja tietääkseni koulussa)hän syö gluteenitonta ruokaa, mutta on nyt työharjoittelussa toisella paikkakunnalla enkä tiedä, miten gluteenittomuus toteutuu kimppakämpässä ja työpaikalla. Olin vihainen ja hämmästynyt, että uhma tulee vasta nyt, kun kaverisynttärit, luokkaretket, leirikoulut ja ylä-asteet on ohitettu. Perustelin mielestäni hänelle asiallisesti, mitä kaikkea voi seurata, jos syö tavallista ruokaa, mutta en tiedä, olinko tarpeeksi vakuuttava. Toivottavaa olisi, että gluteenittomuudesta seuraisi vatsaoireita ja ne pakottaisi takaisin oikeaan ruokavalioon.

  Asia suututtaa ja huolestuttaa minua. Suolinukan palautuminen normaaliksi vaurioiduttuaan kestää todella kauan. On tyhmää tahallaan antaa sen vaurioitua. Vitamiinit, hivenaineet, kalsium ym eivät imeydy vaurioituneesta suolesta ja pahimmillaan tästä kaikesta voi seurata syöpä.

  Antakaa hyvät ihmiset minulle hyviä neuvoja tähän tilanteeseen!

  Koulun alettua jattelin puhua asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa ja pyytää ottamaan asia puheeksi ihan yleisellä tasolla verikokeisiin lähetettä kirjoitettaessa. Mitä muuta voin tehdä?

 • Sopeutumisvalmennus 28.5.2012 21:12

  Olimme Virroilla 7 vuotta sitten. Kurssi kesti maanantaista perjantaihin. Lapset olivat kaikki jo kouluikäisiä 7-13 vuotiaita toisen (tai molempien) vanhemman kanssa. Useimmat äidin. Majoitus oli mökeissä, joissa majoittui 4 perhettä, kaikilla omat makuuhuoneet ja yhteiset tilat. Päärakennuksessa ruokailut, rantasauna ja uimaranta. Ihana kesäpaikka. Lapset vanhempineen oli viisaasti jaettu samanikäiset samoihin mökkeihin, joten virallisen ohjelman ulkopuolellakin viihdyttiin yhdessä ja ystävystyttiin. Ohjelmassa oli luentoja, keskusteluja, myös vanhemmille erikseen, liikuntaa, leivontaa yhdessä jne. Ruoka oli todella hyvää! Leirillä mukana ravitsemusterapeutti, erikoislääkäri, psykologi. Ennen leiriä täytettiin viikon ajan ruokapäiväkirjaa ja se analysoitiin ja siitä saatiin palautetta leirillä.

  Suosittelen lämpimästi. Ymmärsin, että sopeutumisvalmennusta on erikseen alle kouluikäisille ja kouluikäisille. Olimme sopeutumisvalmennuksessa 7 kk diagnoosin jälkeen.

 • Leijonat 18.5.2012 22:35

  Voitto Venäjästä on täysin mahdollinen. Pikkuisen säälittää ruåttalaiset. Oj då!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Keskustelu
  71 viestiä, 5 aloitusta

  Kommentit
  4 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  8.9.2009 20:39

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,042s