Sopeutumisvalmennus

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • motusalem 85 viestejä14.1.2009 13:15

  Tänään kuulin työkaveriltani, että hän on lähdössä keliakialiiton ja kelan kustantamaan soputumisvalmennukseen 4:ksi päiväksi johonkin kuntoutuskeskukseen pohjanmaalle!!! Ja arkipäivinä luonnollisesti...mites tollaseen pääsee, onko kokemuksia??

 • Jezu  Ylläpitäjä16.1.2009 23:52

  Näemmä Keliakialiitto järjestää tuollaisia RAYn tai Kelan maksamina. Tässä jotain infoa:

  Sopeutumisvalmennus

  Harmi, että omasta diagnoosista on jo yli vuosi...

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • higga 209 viestejä17.1.2009 11:41

  Harmi myös, että kaikki lapsille suunnatut on kouluikäisille, me taaperot sit vaan sopeudutaan ihan itse

 • Pulla 267 viestejä17.1.2009 14:52

  Minulle vastattiin Keliakialiitosta, että kursseille voi ilmoittautua myöhemminkin, kun olin niin huonossa kunnossa, etten olisi pystynyt mihinkään "sopeutumisiin". Toisaalta kuulostaa oudolta tuo nimi, ympäristö kaipaisi sopeutumista...

 • Jezu  Ylläpitäjä21.1.2009 16:54

  Pulla kirjoitti:
  Toisaalta kuulostaa oudolta tuo nimi, ympäristö kaipaisi sopeutumista...

  Hehe, aivan samaa mieltä. Meissähän ei ole mitään vikaa, tunkevat vaan pirulaiset gluteenia joka paikkaan

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Skarabee 14 viestejä10.4.2009 18:31

  Suosittelen sopeutumisvalmennuskurssia lämpimästi! Itse olin sellaisella, kun diagnoosista oli noin 10 kk. Se oli kaikenkaikkiaan voimauttavaa. Ihanaa olla samanmoisten ihmisten ympäröimänä ja olla huoleton. Samalla ärsytys "taviksia" kohtaan pieneni.

 • Reetta  719 viestejä17.5.2009 14:00

  Selailin Keliakialiiton uusia sivuja ja totesin, että Kelan keliakia-sopeutumisvalmennuskurssin hakuaikaa on jatkettu 29.05.2009 saakka (hakijoista pulaa ?). Jos jollain keliakiaa pidemmänkin aikaa sairastaneella on tarvetta kuntoutuskurssiin, kannattaa laittaa hakemus lääkärintodistuksineen menemään.

  Voipi olla kohta niin, että jos hakijoita alkaa olla niukasti, ei sitä vuoden ainoaakaan aikuisten kurssia kohta enää järjestetä. Nyt kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi.

  Peurunka on tosi upea paikka järven rannalla. Syomisen kanssakaan ei ole muuta ongelmaa kuin liikasyöminen (aamiainen, lounas, iltapäivähahvi, päivällinen ja iltapala). Erityisruokailijoille on oma pöytänsä, josta otetaan - taatusti gluteenitonta.

 • Mainos

 • Reetta  719 viestejä6.7.2011 11:12

  Keliakialiiton sivuilta katselin, että RAY rahoituksella näyttäisi olevan kurssi keliakiaa pitkään (yli 10 vuotta suositus) sairastaneillekin. Hakuaikaa elokuun puoliväliin.

 • Reetta  719 viestejä27.5.2012 20:26

  Keliakialiiton sivuilla löytyy tieto, että syyskuisella aikuisten sopeutumisvalmennuskurssilla (Kelan kurssi) on paikkoja jäljellä. Hakijat vissiin vähentyneet? Muutama vuosi sitten kun itse olin kurssilla, hakijoita oli paljon paljon enempi kuin paikkoja. Itsekin muistaakseni peruutuspaikalle pääsin.

 • norppa 59 viestejä28.5.2012 20:11

  En löytänyt tietoa, että mitä kurssilla tehdään? Keskustelua/luentoja/liikuntaa/yms?
  Asutaanko omissa huoneissa vai täytyykö jakaa jonkun vieraan kanssa? Mietin, että haluaisinko hakea...

 • marke 71 viestejä28.5.2012 21:12

  Olimme Virroilla 7 vuotta sitten. Kurssi kesti maanantaista perjantaihin. Lapset olivat kaikki jo kouluikäisiä 7-13 vuotiaita toisen (tai molempien) vanhemman kanssa. Useimmat äidin. Majoitus oli mökeissä, joissa majoittui 4 perhettä, kaikilla omat makuuhuoneet ja yhteiset tilat. Päärakennuksessa ruokailut, rantasauna ja uimaranta. Ihana kesäpaikka. Lapset vanhempineen oli viisaasti jaettu samanikäiset samoihin mökkeihin, joten virallisen ohjelman ulkopuolellakin viihdyttiin yhdessä ja ystävystyttiin. Ohjelmassa oli luentoja, keskusteluja, myös vanhemmille erikseen, liikuntaa, leivontaa yhdessä jne. Ruoka oli todella hyvää! Leirillä mukana ravitsemusterapeutti, erikoislääkäri, psykologi. Ennen leiriä täytettiin viikon ajan ruokapäiväkirjaa ja se analysoitiin ja siitä saatiin palautetta leirillä.

  Suosittelen lämpimästi. Ymmärsin, että sopeutumisvalmennusta on erikseen alle kouluikäisille ja kouluikäisille. Olimme sopeutumisvalmennuksessa 7 kk diagnoosin jälkeen.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s