pippuri

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Egypti ja keliakia 8.12.2010 10:45

  Tulin eilen Hurghadasta. Meitä oli kaksi keliaakikkoa matkalla. Byramisa Blue Blagoon -hotellissa saimme hyvin ruokaa, kun opas ensin viitsi näyttää arabia-kielikäännöstä sellaiselle henkilölle, joka otti asian hoitaakseen. Jos ei ollut, muuta kuin kastikkeen joukossa kalaa tai kanaa, niin kyllä meille erikseen keittiöstä tuotiin. Pari kertaa kävi niinkin, että löysimme itse syötävää lautasellemme, niin sitten tultiin kysymään kumpaa otamme, kalaa vai kanaa. No, sitten tuli täysi annos, eli riisit ja perunat ja kanat lautasella. Oli siinä pakertamista, että saatiin kaikki syötyä, kun ei lautaselle kehdannut jättää. Oli tosi hyvä palvelu.
  Aurinkoa ja lämpöä riitti. Eikä mahatautikaan iskenyt kovin pahasti. Siellä kuulemma laitettiin tuoremehun joukkoon paikallista vettä, joten ei ole ihme että moni muu sai kyllä pahan ripulin. On siellä hygieniatasiossa paljon parannettavaa.
  Tosi likaista ja roskaista Sakkalassa. Kokemus matkasta sellainen, ettei mitään kaipuuta jäänyt, mutta ei matka pettymyskään ollut.

 • Egypti ja keliakia 12.9.2010 10:18

  Hei Reetta!

  Olen myös harkitsemassa matkaa Egyptiin Hurhadaan marraskuulle. Oletko menossa juuri sinne vai muualle? Jos sinne, niin mihin hotelliin. Olisi kiva tietää. Tässä matkassa on myös all inglusive mukana. Vähän mietityttää se, saanko sieltä ruokaa ja minkälaista. Muutenkin paikka vähän arveluttaa. Kovin paljoa ei taida keliaaakikot käydä Hurghadassa.

 • Egypti ja keliakia 12.9.2010 09:57

  Reetta kirjoitti:
  Matka Egyptiin on nyt marraskuulle varattu. Tänään lähti matkatoimistolle sähköpostia gluteenittomuudesta.

  Jännä nähdä miten all inclusive onnistuu. Jotain omaa leipää on ainakin varustettava matkaan, vaikka näkkäriä.

  Hei!

  Olen varaamassa myös matkaa marraskuuksi Egyptiin Hurhghadaan. Oletko mahdollisesti menossa juuri sinne vai muualle. Jos sinne, niin mihin hotelliin? Mietin kovasti, että saanko sieltä mitään syötävää. Matkassa on myös all inglusive. Otan itse myös leivät mukaan. Leipää en ole saanut kuin Teneriffalla. Uskaltaisko sitä lähteä matkaan?

 • Gluteenitonta Bulgariassa? 16.6.2010 17:12

  LG1982 kirjoitti:
  Miten tuolla Bulgariassa homma toimi? Tarkoitus olisi lähteä siellä käymään.

  Olin Bulgariassa Varnan kultahietikolla viime syksynä ja aion mennä tänäkin syksynä. Meitä oli kaksi keliaakikkoa matkassa. Meillä oli all inglucive -ruokailu. Se toimi erittäin hyvin. Sain täältä kielikäännöksen. Näytin sitä aina mennessäni ruokailuun. Aina näytettiin, mikä ruokalaji sopii. Jos ei ollut gluteenitonta, laitettiin erikseen meille sopivaa. Leipää ei ollut, mutta ei sitä kaivannut, kun oli niin paljon muuten syötävää. Aamiaiselle otimme omat leivät. Eli homma toimi hyvin.

 • Saako Bulgariassa gluteenitonta? 23.8.2009 11:28

  Onkohan kukaan matkustellut Bulgariassa. Meille on varattu all inglusive matka, eli kaiki kuuluu hintaan. Aprikoin sitä, että saakohan tuollaisesta ruokailusta mitään gluteenitonta. Onko kellään kokemuksia. Olemme löähdössä 30.8. Jos jollain on kokemuksia, olisi kiva kuulla niistä

 • Gluteenitonta Kanarialla? 26.1.2009 10:55

  Jezu kirjoitti:
  pippuri kirjoitti:
  Hotelli oli Ocean Balace. Ruokailu toimi tosi hyvin.

  Mikäs matkanjärjestäjä kauppaa reissuja tuohon hotelliin?

  Aurinkomatkat järjestää matkoja tähän hotelliin. Samat palvelut saa Nogal Beahc -hotellista, joka on samassa yhteydessä. Vinkiksi vielä, että tämän "all inglucive" -paketin saa periltä ostettuna halvemmalla, kuin Aurinkomatkoilta täältä.

 • Gluteenitonta Bulgariassa? 26.1.2009 10:49

  KattiMatikka kirjoitti:
  http://www.celiactravel.com/gluten-free-cards/06-bulgarian.html

  Löytyi kielikäännös

  Ja kannattaa ottaa vaikkapa englannin kielinen ja saksan kielinen käännös myös mukaan!

  Kiitos kovasti. Onpa tämä helppoa, kun löytyy auttavaisia ihmisiä.

 • Gluteenitonta Kanarialla? 25.1.2009 12:28

  Jezu kirjoitti:
  Millaisia kokemuksia teillä on gluteenittomuudesta Kanarian saarilla (Teneriffa, La Palma, La Gomera, El Hierro, Gran Canaria, Lanzarote ja Fuerteventura)?

  Tulin juuri Teneriffalta. Meillä oli "all inglusive" -ruokailu. Mikä tarkoittaa kolmea ateriaa päivässä ja kaikki paikalliset juomat samaan hintaan. Hotelli oli Ocean Balace. Ruokailu toimi tosi hyvin. Kokki tuli esittelemään aina, mikä sopii ja mikä ei. Lisäksi hän paistoi kaikki, pihvit ja kalat minulle eri öljyllä, eli oliiviöljyllä. Muuten he käyttivät paistamiseen vehnästä tehtyä öljyä. Sitä he eivät antaneet minun syödä. Luulen kyllä, ettei siinä öljyssäkään enää gluteenia olisi ollut. Samoin he kysyivät käykö maizsena. Sitä käytiin kämmenessä näyttämässä, että käykö se. Kastikkeet oli sillä suurustettu. Olin todella tyytyväinen ruokailuun. Olen saanut samanlaista palvelua samassa hotellissa ennenkin. Oma leipä oli mukana aamiaisella. Muuten ei leipää tarvinnut, ruokaa oli niin valtavasti tarjolla, ettei leipä olisi enää maittanut.

 • Gluteenitonta Bulgariassa? 25.1.2009 12:13

  Hei!

  Onko kukaan ollut Bulgariassa. Miten sujuu gluteeniton ruokavalio siellä Onko kellään käännöstekstiä bulgarian kielestä. Voisin itse pyytää sieltä käännöstä, jos tietäisin onko siellä omaa keliakialiittoa. Ja tietysti tarvitsen sähköpostiosoitteen. Millä kielikäännöksellä Bulgariassa pärjäisi, jos ei Bulgarian kielikäännöstä saa.

 • Tattaripuuro 25.12.2008 10:04

  Minä teen hiutaleista sekoituksen. Laitan kaurahiutaleita, tattarihiutaleita ja guinoahiutaleita (saa ainakin Prismasta). Tulee hyvänmakuisra moniviljapuuroa. Sitten keitän sen omenamehuun. Ei tarvitse sokeria kun on jo itsessään makeaa. En siedä maitoa, joten syön sen vielä kaurajuoman kanssa. Oikein hyvää aamulla.

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,04s