Monissa Euroopan maassa 25. maaliskuuta on vakiintunut vohvelipäiväksi. Tämä perinne on jo tuttu useimmissa pohjoismaissa ja rantautumassa Suomeenkin.
Vohvelipäivä antaa hyvän syy koota yhteen ystävät ja perhe nauttimaan vohveleita kaikilla herkuilla.
Mikä onkaan parempaa kuin vasta paistetut vohvelit mansikkahillolla, sokerilla tai kermavaahdolla - ehkä vohvelit marjojen, jäätelon ja valkosuklaan kera.
On aika luoda uusia perinteitä!
Gluteenittomat vohvelit onnistuvat esim. tällä reseptillä
GLUTEENITTOMAT VOHVELIT
n. 6 kpl
3 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa*
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
3 1/4 dl maitoa
1/2 dl rapsiöljyä
50 g voita
Valmista näin:
Sekoita jauhoseos, nostatusaine ja suola kulhossa.
Lisää maito ja vatkaa nopeasti 1 minuutin ajan, mielellään sähkövatkaimella. Anna taikinan turvota n. 10 min.
Lisää rapsiöljy ja sula voi.
Lämmitä vohvelirauta ja voitele se ruokaöljyllä. Taikina on melko kiinteää ja se on hyvä annostella vohveliraudalle esim, desilitran mitalla.
Vinkki! Mausta taikina 1 rkl:lla sokeria tai 1½ rkl:lla vaniljasokeria.
* täyteläinen Tattari&teff -jauho on myynnissä Keskon suurimmissa myymälöissä. Sitä kannattaa kokeilla! Jos et löydä tuotetta, voit valita sen asemasta esim. Hienon jauhoseoksen.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton vohveli, kansainvälinen vohvelipäivä, resepti, tattari&teff-jauho
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.