Monissa Euroopan maassa 25. maaliskuuta on vakiintunut vohvelipäiväksi. Tämä perinne on jo tuttu useimmissa pohjoismaissa ja rantautumassa Suomeenkin.
Vohvelipäivä antaa hyvän syy koota yhteen ystävät ja perhe nauttimaan vohveleita kaikilla herkuilla.
Mikä onkaan parempaa kuin vasta paistetut vohvelit mansikkahillolla, sokerilla tai kermavaahdolla - ehkä vohvelit marjojen, jäätelon ja valkosuklaan kera.
On aika luoda uusia perinteitä!
Gluteenittomat vohvelit onnistuvat esim. tällä reseptillä
GLUTEENITTOMAT VOHVELIT
n. 6 kpl
3 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa*
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
3 1/4 dl maitoa
1/2 dl rapsiöljyä
50 g voita
Valmista näin:
Sekoita jauhoseos, nostatusaine ja suola kulhossa.
Lisää maito ja vatkaa nopeasti 1 minuutin ajan, mielellään sähkövatkaimella. Anna taikinan turvota n. 10 min.
Lisää rapsiöljy ja sula voi.
Lämmitä vohvelirauta ja voitele se ruokaöljyllä. Taikina on melko kiinteää ja se on hyvä annostella vohveliraudalle esim, desilitran mitalla.
Vinkki! Mausta taikina 1 rkl:lla sokeria tai 1½ rkl:lla vaniljasokeria.
* täyteläinen Tattari&teff -jauho on myynnissä Keskon suurimmissa myymälöissä. Sitä kannattaa kokeilla! Jos et löydä tuotetta, voit valita sen asemasta esim. Hienon jauhoseoksen.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton vohveli, kansainvälinen vohvelipäivä, resepti, tattari&teff-jauho
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.