Omenakausi on parhaimmillaan ja sitä voi juhlistaa monilla herkuilla. Yksi parhaimmista on mielestämme omenapiirakka. Tällä reseptillä voit valmistaa helposti pellillisen gluteenitonta omenapiirakkaa. Siitä riittää tarjottavaa isommallekin joukolle.
Resepti ja kuva ovat Hellapoliisin käsialaa. Jauhoseoksena Semperin Hieno jauhoseos.
Mehevä gluteeniton omenapiiras, uunipellillinen
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl Semper Hienoa -jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 ½ dl maitoa
Pinnalle:
omenaviipaleita (n. 5 omenaa)
sokeria
kanelia
Valmista näin:
1. Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa viipaleiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekoittaen taikinan joukkoon.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Levitä omenaviipaleet taikinapohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä sokeria ja kanelia.
Paista 225 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton leivonta, Gluteeniton omenapiirakka, pellillinen omenapiirakkaa
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.