Voileipäkakut ovat juhlien suosikkileivonnaisia ja ne on helppo valmistaa myös gluteenittomana. Semperin Toasty -leivät ovat herkullisen pehmoisia ja ne sopivat erinomaisesti voileipäkakun valmistukseen. Katso tästä Hellapoliisin resepti:
Gluteeniton voileipäkakku (8-10 annosta)
1 pkt Semper Toasty Vaaleaa
1 pkt Semper Toasty Tummaa
Kostutus
2-3 dl vettä
½ gluteeniton liha- tai kasvisliemikuutio
Täyte 1
150 g palvikinkkua
150 g smetanaa tai creme fraichea
½ punainen paprika
½ ruukkua persiljaa
Täyte 2
150 g maksamakkaraa
200 g sulatejuustoa
100 g maustekurkkua
(mustapippuria myllystä)
Pinnalle
150-200 g majoneesia
200 g smetanaa
200 g kinkkuleikkelettä
Koristeluun
muutama minikurkku
muutama miniluumutomaatti
herneenversoja
Tee näin
Leikkaa leivistä reunat.
Kiehauta neste ja liuota joukkoon liemikuutionpala. Jäähdytä
Valmista täytteet.
Paloittele palvikinkku kulhoon. Lusikoi joukkoon smetana tai creme fraiche.
Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja hienonnettua persiljaa.
Tarkista maku.
Vatkaa maksamakkara ja sulatejuusto keskenään. Hienonna joukkoon maustekurkkua.
Mausta halutessasi mustapippurilla.
Valmista voileipäkakku leivinpaperin päälle.
Lado kerros Semper Toasty tummia leipäviipaleita kolme tai neljä leipää vieretysten.
Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä.
Levitä päälle kerros Semper Toasty vaaleita leipäviipaleita, kostuta ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä.
Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty.
Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Tasoita tarvittaessa reunat ja päädyt.
Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla minikurkuilla ja miniluumutomaateilla, sekä herneenversoilla.
Nosta tarjolle!
Kuva ja resepti: Hellapoliisi.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, juhlatarjoilu, voileipäkakku
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.