Semper vinkit!

Gluteeniton voileipäkakku kesän juhliin

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Gluteeniton voileipäkakku Hellapoliisin reseptillä

Gluteeniton voileipäkakku Hellapoliisin reseptillä


Voileipäkakut ovat juhlien suosikkileivonnaisia ja ne on helppo valmistaa myös gluteenittomana. Semperin Toasty -leivät ovat herkullisen pehmoisia ja ne sopivat erinomaisesti voileipäkakun valmistukseen. Katso tästä Hellapoliisin resepti:

Gluteeniton voileipäkakku (8-10 annosta)

1 pkt Semper Toasty Vaaleaa
1 pkt Semper Toasty Tummaa

Kostutus

2-3 dl vettä
½ gluteeniton liha- tai kasvisliemikuutio

Täyte 1

150 g palvikinkkua
150 g smetanaa tai creme fraichea
½ punainen paprika
½ ruukkua persiljaa

Täyte 2

150 g maksamakkaraa
200 g sulatejuustoa
100 g maustekurkkua
(mustapippuria myllystä)

Pinnalle

150-200 g majoneesia
200 g smetanaa
200 g kinkkuleikkelettä

Koristeluun

muutama minikurkku
muutama miniluumutomaatti
herneenversoja

Tee näin

Leikkaa leivistä reunat.

Kiehauta neste ja liuota joukkoon liemikuutionpala. Jäähdytä

Valmista täytteet.

Paloittele palvikinkku kulhoon. Lusikoi joukkoon smetana tai creme fraiche.
Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja hienonnettua persiljaa.
Tarkista maku.

Vatkaa maksamakkara ja sulatejuusto keskenään. Hienonna joukkoon maustekurkkua.

Mausta halutessasi mustapippurilla.

Valmista voileipäkakku leivinpaperin päälle.

Lado kerros Semper Toasty tummia leipäviipaleita kolme tai neljä leipää vieretysten.

Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä.

Levitä päälle kerros Semper Toasty vaaleita leipäviipaleita, kostuta ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä.

Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty.

Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Tasoita tarvittaessa reunat ja päädyt.

Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä voileipäkakun pinnalle ja reunoille.

Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla minikurkuilla ja miniluumutomaateilla, sekä herneenversoilla.

Nosta tarjolle!

Kuva ja resepti: Hellapoliisi.

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, juhlatarjoilu, voileipäkakku

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    5.6.2015 08:53
  • Muokattu
    Tänään 23:00

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,041s