Gluteenittomat joulutortut
valmistuvat nopeasti tällä Hellapoliiisin reseptillä. Taikina on helposti käsiteltävä.
Kokeile taikinaan erilaisia maustettuja maitorahkoja ja käytä vaihteeksi luumu-marmeladin tilalla muita paistonkestäviä marmeladeja.
Gluteenittomat joulutortut
20 kappaletta
225 g voita tai margariinia
250 g maustettua tai maustamatonta maitorahkaa (esimerkiksi sitruuna tai vanilja)
4 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g luumumarmeladia
Voiteluun:
1 kananmuna
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään.
Lisää FinMix –jauhoseos ja leivinjauhe joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.
Kaulitse FinMix-jauhoilla jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.
Leikkaa pizzaleikkurilla neliöiksi ja vedä noin 2 cm pitkä vinoviilto jokaisen reunan joka toiseen päätyyn.
Jaa luumumarmeladi jokaisen neliön keskelle ja käännä sakarat keskelle luumumarmeladin päälle.
Voitele halutessasi kananmunalla.
Paista 200-225°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes joulutortut ovat saaneet väriä.
Kuva ja resepti Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, gluteeniton leivonta, joulutorttu, keliakia, vilja-allergia, yliherkkyys
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.