Valmista gluteenittomat minipizzat omilla lempitäytteilläsi. Tästä taikinasta valmistui kuusi leipälautasen kokoista pizzaa. Mikäli haluat pienempiä, riittää taikina vielä useampaan pikkupizzaan.
Gluteenittomat Minipizzat ovat ihania illanistujaisissa ja uudenvuoden herkkuna. Valitse täytteet makusi mukaan, tässä vinkki feta-oliivitäytteisille pizzoille.
Pizzataikinan ainekset:
2 dl vettä
1 tl ksantaania
½ tl suolaa
25 g hiivaa
2 dl Semper FinMix Hienoa, gluteenitonta jauhoseosta
2 ½ dl Semper Tattari & Teff gluteenitonta jauhoseosta (tai Karkeaa jauhoseosta)
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
100 g tomaattipyreetä tai pestokastiketta
150 g fetajuustoa
100 g miniluumutomaatteja
1 dl oliiveja
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
150 g mozzarellaraastetta
tuoretta basilikaa
Valmistus:
1. Laita reilusti lämmin vesi kulhoon ja sekoita joukkoon ksantaani. Anna turvota muutama minuutti.
2. Lisää suola ja hiiva sekoittaen.
3. Vaivaa joukkoon jauhot ja oliiviöljy.
4. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja pyöritä jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi pulliksi.
Kaulitse pullat pieniksi pizzoiksi.
5. Levitä pinnalle tomaattipyreetä tai pestokastiketta.
6. Laita päälle murustettua fetajuustoa, puolitettuja miniluumutomaatteja, oliiveja ja hienonnettua valkosipulia.
7. Rouhi pinnalle mustapippuria. Ripottele päälle mozzarellajuustoraastetta.
Paista 250 °C:ssa uunin keskiritilätasolla 10–15 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoa ja nauti!
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton pizzaresepti, gluteenittomat illanistujaisiin, Gluteenittomat minipizzat resepti
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.