Gluteenittomat mokkapalat on kestoherkku, joka sopii moneen tilanteeseen, myös Halloween juhliin.
Tässä Hellapoliisin resepti gluteenittomiin mokkapaloihin
uunipellillinen, noin 20 annosta
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl Semper FIN MIX Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 dl rypsiöljyä TAI 100 g sulatettua voita tai margariinia
1 ½ dl maitoa
Kuorrutus:
5-6 dl tomusokeria
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4-5 rkl vahvaa kahvijuomaa
Koristeluun:
esim. strösseliä esim. Meiran kirjava strösseli, jossa ei ole aineksena vehnätärkkelystä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan yhdessä rypsiöljyn tai sulatetun voin tai margariinin ja maidon kanssa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Mittaa kulhoon tomusokeri, sulatettu voi tai margariini, sokeroimaton kaakaojauhe ja vahva kahvijuoma. Sekoita tasaiseksi tahnaksi vispilällä ja levitä lämpimän torttulevyn päälle nuolijaa apuna käyttäen.
Ripottele pinnalle halutessasi gluteenittomia strösseleitä tai taiteile leivosten päälle esim. "hämähäkinverkkoa" tai kummituksia vaalealla kuorrutteella.
Kuvat ja resepti Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, Halloween, herkuttelu, keliakia
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.