Runebergin tortut onnistuvat mainiosti gluteenittomina.
Ne kannattaa valmistaa muffinivuokiin, josta ne on helppo syödä lusikalla ja laittaa tarjolle.
Runebergin tortut, gluteeniton
8-10 kpl
100 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 dl (5 kpl) Semper Piparkakkuja murustettuna
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
manteli- tai karvasmanteliaromia varovasti annostellen
Koristeluun:
100-150 g vadelmamarmeladia
2 dl tomusokeria
vettä
Valmista näin:
1. Laita sulatettu voi tai margariini, sokeri, FinMix -jauhoseos, mantelijauhe, murustetut piparkakut, leivinjauhe ja munat kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Mausta manteli- tai karvasmanteliaromilla varovasti annostellen.
3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-225 C°:ssa noin 12-15 minuuttia.
Jäähdytä.
Koristelu:
Pursota vadelmamarmeladi muffinien keskelle.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
Pursota sokerikuorrute vadelmamarmeladin ympärille.
Kuva ja Resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: #gluteenitonresepti, #gluteenitonrunebergintorttu, #sempergluteeniton
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.