Jouluiset leivonnaiset tuovat joulun tunnelmaa. Tämän herkullisen hedelmä-pähkinäkakun voit valmistaa joko perinteisenä kuivakakkuna tai jakaa taikinan esim. muffinivuokiin. Kakku on myös mainio joululahja!
Gluteeniton hedelmäkakku
13-15 annosta
150 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
2 munaa
5 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä)
2 dl kuohukermaa tai maitoa
100 g kuivattuja hedelmiä
(1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta)
Vuokaan:
voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja, kookoshiutaleita tai FinMix jauhoseosta
Tee näin
1. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.
4. Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.
5. Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla, kookoshiutaleilla tai FinMix-jauhoseoksella.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.
7. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa. Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.
Resepti ja kuva: Hellapoliisi.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, kakku, keliakia, vilja-allergia
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.