Semper vinkit!

Mehevä gluteeniton raparperipiirakka!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Mehevä gluteeniton raparperipiirakka - katso resepti Semper blogista!

Mehevä gluteeniton raparperipiirakka - katso resepti Semper blogista!


Raparperin satokausi on parhaimmillaan ja tällä hetkellä sitä löytää tavallisistakin ruokakaupoista edulliseen hintaan.

Raparperin lehtiruodit ovat mehukkaimmillaan ja maukkaimmillaan alkukesästä. Kirpakka raparperi raikastaa leivonnaiset ja jälkiruoat sekä sopii säilöntään.

Tiesitkö, että raparperi kannattaa nauttia kalsiumpitoisten maitotuotteiden kera, koska raparperi sisältää oksaalihappoa. Mamman raparperipiirakassa on kalsiumia mm. kermaviilissä.

Resepti ja kuva ovat Hellapoliisin käsialaa.

Mamman raparperipiiras (8-10 annosta)

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Semper FinMix -gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2-3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Koristeluun:
tomusokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon.
2. Lisää keskenään sekoitettu Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
4. Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
5. Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
6. Kaada seos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
7. Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja hyytynyt.

Herkullisia kahvihetkiä!

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton mamman piirakka, gluteeniton raparperipiirakka, sempergluteeniton

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (1)

  • mubsi1 13.6.2018 22:06

    Tämä oli kyllä aivan täydellistä! Tein tätä vanhempieni hääpäiväjuhliin ja olen sitä mieltä että tulen tekemään tätä vielä monta kertaa, oli syytä juhlia tai ei^^
    Korvasin osan jauhoja kaurajauhoilla saadakseni siihen lisää kuituja sekä makua! Menee kyllä lemppariresepteihin.

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    15.6.2016 09:42
  • Muokattu
    Tänään 09:10

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,006s