...tuoreita, pehmeitä ja meheviä. Tällä Hellapoliisin reseptillä ne onnistuvat - kokeile vaikka.
Ilahduta itseäsi ja ystäviäsi itsetehdyillä laskiaispullilla.
Katso resepti tästä:
Ainekset (10-15 kpl)
5 dl maitoa
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
4 dl Semper Grow Mix karkeaa jauhoseosta
3 dl Semper Fin Mix hienoa jauhoseosta
100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä
Voiteluun: muna
Täyte:
100-150 g marjahilloa tai marmeladia tai mantelimassaa
1-2 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 min. Liuota joukkoon tuorehiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma.
Lisää Karkea ja Hieno -jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.
Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.
Voitele munalla ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 225 °C uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Jäähdytä pullat liinan alla.
Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Jätä kannesta alapuolta ohuempi.
Pursota pullan pohjapuolelle hilloa.
Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, laskiaispulla, resepti
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.