Jasmin

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Gluteenitonta Thaimaassa? 16.12.2017 13:59

    Bongasin tämän viestiketjun itse juuri Pattayalla lomaillessani, kun yritin etsiä tietoa gluteenittomista ruokapaikoista. Netistä löytyneet tiedot olivat aika vajavaisia, joten päätin avata nyt hieman omaa kokemustani keliakikkona Pattayalla lomailemisesta.

    Ensinnäkin, Pattaya on suuri turistirysä, mutta siitä huolimatta englannin kielen taso kyseisessä kaupungissa on erittäin heikko. On ihan sama, yritätkö tilata fruitieta vesimelonin makuisena (joka lukee listassa myös englanniksi) vai yritätkö kysyä, mitä jokin annos sisältää, vastaus on todennäkösesti "Yes yes" tai "No". Oli vastaus kumpi hyvänsä, siitä huolimatta saat odottaa silmät ummessa, mitä tilauksesi pitää sisällään. Tarjoilijat ottavat tilaukset vastaan yhtä nopeasti kuin lähtevät eteenpäinkin. Ainakin itselle jäi usein kysymysmerkiksi, kuuliko/ymmärsikö tarjoilija kaiken mitä tilasimme. Usein ei myöskään ymmärtänyt, sillä jotain saattoi puuttua. Ravintoloissa ei ymmärretä, eikä myöskään olla kiinnostuneita siitä, mitä asiakkaat todella haluavat. Palvelu on vähäsanaista, eikä englannin kielen lauseita osata tulkita. Ja mitä keliakiaan tulee, en suosittele Pattayaa, jos vatsa on todella herkkä tai ei ole pakannut omia eväitä mukaan.

    Itselläni oli mukana valmiiksi englanniksi ja thaiksi käännetty lappu, josta ilmeni, mitä keliakia tarkoittaa. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi, ettei lapulla tehnyt yhtään mitään ja tilaukset tuli tehdä riskillä. Lappuani ei ymmärretty, se oli väärä käännös tai keliakia oli vain yksi suuri kysymysmerkki. Jaksoin esitellä lappua innokkaasti pari ensimmäistä päivää, jonka jälkee luovuin kysymisestä ja totesin sen olevan liian suuri haaste. Suuremmilta vatsavaivoilta onnekseni vältyin, kun tilasin pääosassa vain kanan/naudanlihapihvejä tai salaatteja. Thairuoista esim hapanimeläkanaa kokeilin, joka ei ainakaan itselleni aiheuttanut vatsanvääntelyitä. Thaimaassa hintataso on noussut, eikä ainakaan pihviruokien syöminen kovin edulliseksi tullut. Thairuokia olisi varmasti löytynyt paljon gluteenittomia, mutta poikkeuksellisen suuren kielimuurin takia en uskaltanut lähteä kokeilemaan vahvasti maustettuja ruokia, mikäli eivät olekkaan gluteenittomia ja aiheuttavat parin päivän vatsasäryt ja lomaripulin. Yhdessäkään paikassa en bongannut mainintaa gluteenittomuudesta. Itse olin ekan viikon lähellä Pattayan Nakluaa ja toisen viikon Jomtien Beachin alueella.

    Mikäli Thaimaahan vielä toisen reissun tulevaisuudessa teen, valitsen eri paikan. Ainakin itselläni alkoi samat ruoat nopeasti tökkimään, kun gluteenittomia vaihtoehtoja ei ollut saatavilla. Gluteenitonta leipää en nähnyt koko kahden viikon aikana. Aamupalalla olisi maistunut muukin kuin riisi/kananmuna/pekoni, mutta tämä tiedetään ensi kerralla sitten. Tsemppiä Thaimaan matkailijoille keliakian kanssa, toivottavasti muissa kohteissa on tarjolla paremmat eväät! &#128540;

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s